סרגון חוזרת לצמיחה: חתמה על חוזים של 43 מיליון דולר באסיה
חברת תשתיות הסלולר הישראלית תרחיב ותשדרג את רשתות הסלולר של מפעילי תקשורת באסיה לטכנולוגיית דור רביעי. בתחילת החודש חתמה סרגון על חוזה דומה בדרום אמריקה
סרגוןחתמה על הסכמים עם שלושה מפעילי תקשורת סלולרית מובילים באסיה, בכללם אחד בהודו, בהיקף של 43 מיליון דולר. זאת, במטרה להאיץ את חדירת הדור הרביעי במדינות אלו. בעקבות החתימה על החוזים החדשים הוסיפה מניית החברה 6.5% בפתיחת המסחר בוול סטריט והיא נסחרת כעת לפי שווי של כ-80 מיליון דולר.
- מחיקה גורלית: סרגון לא עומדת בהתניות לבנקים
- מנכ"ל סרגון: "אנחנו לא נהיה אלווריון 2"
- האחים זיסאפל רוצים להרוויח ושולחים הביתה 150 עובדים בסרגון
כל שלושת המפעילים הסלולריים הינם לקוחות ותיקים של סרגון, אשר מתמודדים עם אתגר דומה: שדרוג והרחבה מהירה ויעילה של הרשתות לטכנולוגיית דור רביעי במטרה לספק מגוון רחב של שירותי הדור רביעי ללקוחותיהם. לפני כשבוע וחצי חתמה חברת תשתיות הסלולר הישראלית על עסקה נוספת בהיקף של כ-13 מיליון דולר בדרום אמריקה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
סרגון נקלעה למשבר בשנתיים האחרונות על רקע לחץ המחירים מצידם של ספקי התקשורת הסלולרית. החברה החמיצה את תחזיותיה מספר פעמים, כאשר את הרבעון הראשון של השנה סיכמה עם הכנסות של 93.7 מיליון דולר, עלייה של 33% לעומת הרבעון המקביל ב-2013 שבו עמדו הכנסותיה על 70.5 מיליון דולר.
ההפסד הנקי ברבעון הראשון הסתכם ב-7 מיליון דולר לעומת הפסד של 27 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה צפתה בעבר כי את הרבעון השני היא תסיים ברווח. כחלק מהמאמץ לשוב לרווחיות נפרדה החברה מכ-150 עובדים בסוף 2014.
סרגון נמצאת בצווואר הבקבוק של הרשתות עם מוצרי הבקהול (Backhaul) המאפשרים הרחבת קיבולת המידע, מבוססים על טכנולוגיית המיקרוגל ומחברים את מגדלי התקשורת הסלולריים למרכזיות. תעשיית ציוד התקשורת ידועה לאורך שנים כבעלת שולי רווח נמוכים, אלא שעד רכישתה של נרה הנורבגית ב־48.5 מיליון דולר ב־2011 על ידי סרגון, הצליחה החברה להשאיר את הראש מעל המים ולרשום ביצועים טובים משל מתחרותיה.