מזרחי ודויטשה בנק יממנו הקמת תחנות כוח במיליארד שקל
חברת רפק תקים שתי תחנות כוח באזור הצפון, בעלות הספק של 73 מגה־ואט כל אחת. ההלוואה שיעניק דויטשה בנק, שתהווה כמחצית מהסכום, תוצמד לשער היורו
מזרחי טפחות ודויטשה בנק ילוו כמיליארד שקל לבניית שתי תחנות כוח של חברת רפק, בניהולו של רוני אורן. מדובר בזוג תחנות כוח שיוקמו באזור הצפון, האחת ברמת גבריאל והשנייה באלון תבור.
שתי תחנות הכוח יפיקו כ־73 מגה־ואט כל אחת, יופעלו בגז טבעי וצפויות להתחבר לרשת הארצית ולמכור חשמל ללקוחות שונים בעוד כשלוש שנים.
שתי תחנות הכוח מוחזקות באמצעות רפק אנרגיה, החברה־הבת של רפק (100%), שדיווחה על המימון לבורסה אולם לא חשפה את זהות המממנים. מבדיקת "כלכליסט" עולה שבנק מזרחי טפחות, בניהולו של אלדד פרשר, יהיה אחראי להלוואה השקלית, שהיקפה כמחצית מהסכום, למימון תחנות הכוח לתקופה של כ־17–14 שנה.
דויטשה בנק יהיה אחראי על המימון הזר שיוצמד לשער היורו. ההלוואה לכל פרויקט ניתנה בתנאי שכל תחנת כוח עשויה להיות אחראית על כל היקף החוב אם ישנו חשש לבעיה בתשלומים (קרוס דיפולט).
במקביל, הודיעה אתמול רשות החשמל על הסגירה הפיננסית של שתי תחנות הכוח האמורות, וזאת לאחר פסילה של הסכמי הגז של תחנות הכוח והוראה של רשות החשמל לגבש תנאים חדשים לחוזי הגז כך שיהיו קרובים ככל האפשר לחוזה האחרון של חברת החשמל. עיקר השינוי בחוזי הגז היה קביעת מחיר בסיס שלא יעלה על 5.3 דולר ליחידת אנרגיה (בחוזים הקודמים לא היתה הגבלה) וקביעת נקודת יציאה במחצית התקופה, כלומר לאחר כשמונה שנות חוזה. תחנות הכוח האמורות היו מועמדות בעבר למכירה או להכנסת שותף כאשר המתעניינת העיקרית היתה קנון (שפוצלה מהחברה לישראל). עוד הודיעה רשות החשמל שהיא קידמה את הרגולציה של תחנות הכוח אתגל שבשליטת שיכון ובינוי וצומת שבשליטת רפק וקרן דנהם כך שהן יפעלו על בסיס אספקת חשמל רק בשיאי הביקוש ולא "מסביב לשעון" כפי שתוכנן במקור.
רפק עוסקת בתחומי תקשורת, מחשבים, חשמל ואנרגיה. החברה פעילה בתחומי ההקמה וההפעלה של מתקני ייצור חשמל פוטו־וולטאיים וסולאריים, כמו גם שותפה בהקמת תחנות כוח פרטיות.
במקביל החברה שותפה במיזם הסיבים האופטים של חברת החשמל.