רשות ני"ע: הבונוס של יחיאל ספקטור אושר שלא כדין
הרשות במכתב לספקטרוניקס: הבונוס אושר ברוב של 51% באסיפת בעלי המניות משום שהצבעת הראל סווגה כבעלת עניין
רשות ניירות ערך טוענת כי מענק בגובה 153 אלף דולר ששולם לבעל השליטה בספקטרוניקס יחיאל ספקטור אושר שלא כדין.
- הראל לספקטרוניקס: פסלנו את עצמנו בטעות בהצבעה על הבונוס של בעל השליטה
- "יחיאל ספקטור בלבל בין טובת החברה לטובתו האישית"
- בעל השליטה בספקטרוניקס מאיים: אתבע את בעלי המניות
הרשות טוענת במכתבה לחברה כי חברת הביטוח הראל, שנרשמה בטעות כבעלת עניין בחברה ונמנע ממנה להתנגד לאישור המענק, צריכה להיספר כבלתי בעלת עניין אישי בחברה. המענק אושר לספקטור באפריל האחרון ברוב של 51% בלבד, ואילו הראל לא היתה נספרת כבעלת עניין אישי, המענק לא היה מאושר.
הראל כתבה מכתב לספקטרוניקס בו היא ציינה כי היא החשיבה עצמה בעלת עניין אישי בטעות, ולכן יש לתקן את הטעות רטרואקטיבית. לגישתה של רשות ניירות ערך, לעצם ההגדרה של הגוף עצמו לגבי היותו בעל עניין אישי אין משמעות חוקית אמיתית, והבחינה האם גוף הוא בעל עניין אישי או לא היא משפטית בלבד. לכן, המענק לספקטור אושר שלא כדין. ספקטרוניקס מצידה מתנגדת לטענה זו.
באפריל האחרון התקיימה אסיפת בעלי מניות של חברת ספקטרוניקס, במסגרתה נדרשו בעלי מניות המיעוט בחברה לאשר לבעל השליטה ולמנכ"ל ספקטור מענק עבור תוצאות החברה לשנת 2012. אך אסיפת בעלי המניות סירבה לאשר את הבונוס בהיקף של 153 אלף דולר עבור שנת 2012. המוסדיים טענו כי לא מגיע לספקטור בונוס, כיוון שהחברה סיימה את השנה בהפסד, ועל פי הסכם ההעסקה הבונוס נגזר מרווחים של החברה (5% מהרווחים). ספקטור טען כי ההפסד שנרשם היה חד־פעמי ולכן אין לקחת אותו בחשבון, ושהמוסדיים פעלו בחוסר תום לב.
הפרשה סביב המענק לספקטור הגיעה לשיאה באוקטובר אשתקד. אז יצא ספקטור למאבק נגד גופים מוסדיים המחזיקים במניות החברה והגיש תביעה אפסילון, אקסלנס, הראל, מיטב דש, פסגות ומנורה.
באפריל האחרון ביקש ספקטור להביא בשנית לאישור את המענק שהוגדר עתה כ"חריג" ובזכות פסילת הקול של הראל, המענק אושר.