רמי לוי רכש 20% מקניון בית שמש תמורת 36 מיליון שקל
בשטח שרכש מתכנן לוי להקים סניף סופר ולהשכיר אותו לחברה הציבורית שבשליטתו. אם העסקה תושלם - יהיה זה הנכס ה-15 שלוי מחזיק בבעלות פרטית ומשכיר לחברה הציבורית
רמי לוי חתם היום על מזכר הבנות ראשוני לרכישת 20% מקניון "שער העיר" בבית שמש תמורת 36 מיליון שקל. לוי רכש את הקניון באופן פרטי מידיה של חברת הנדל"ן צמח המרמןבמטרה להשכיר אותו לחברה הציבורית שבשליטתו. לוי מתכוון להקים בשטח המדובר סניף חדש של רשת רמי לוי שייפתח לציבור לפי התכנית בעוד ארבעה חודשים. לצורך כך הוא חתם עם חברת צמח המרמן גם על הסכם שכירות לשטח בנוי של 3,852 מ"ר לתקופה של שבע שנים.
- רמי לוי: עד שנת 2020 לפחות 20% מקניות המזון יהיו באינטרנט
- בעלי קופיז: "רמי לוי ירכוש 31% מהרשת. בודקים אפשרות לרשת סופרים משותפת"
- קנס של חצי מיליון שקל לרשת השיווק של רמי לוי: "לא סימנה מחירים"
במידה שהעסקה אכן תושלם, יהיה זה הנכס ה-15 שמחזיק לוי בבעלות פרטית שמושכר לחברה הציבורית. לרשת הסופרים רמי לוי יש בסך הכל 30 סניפים בישראל עליהן היא שילמה דמי שכירות של 68 מיליון שקל בשנת 2014.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לוי נכח היום (ב') בפאנל נדל"ן של פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג ומשרד עורכי הדין שטיינמץ הרינג גורמן. במהלך הכנס חשף לוי את התכנית שלו לטיפול בלקוחות דרך האינטרנט. "עד סוף שנת 2020 נראה לפחות 20% מתחום המזון שיימכר דרך האינטרנט. אני הקמתי לאחרונה מחסן שישרת רק את הלקוחות שלנו באינטרנט. אנחנו עכשיו נמצאים בפיילוט ועוד מעט ניתן שירות לכל תל אביב והסביבה".
לוי הסביר כי "ככל שהטכנולוגיה מתקדמת נוצר יותר ביקוש למוצרים. הטלפונים המתקדמים מייצרים יותר ביקוש והיום אתה בדקה יוצר קשר עם יותר אנשים ומייצר יותר ביקוש". לדבריו, "אנשים ירצו לחסוך את הזמן שלהם ויעשו את הקניות דרך האינטרנט. אני אמכור שם דברים שאני לא מוכר בחנויות הרגילות. אני חושב שהעידן של מרכזי קניות ילכו לתחומים האלו. ואם כבר יקומו מרכזי קניות הם יקומו במקומות שהקרקע יותר זולה".
לשאלה איזה לקוחות הוא מעדיף יותר – באינטרנט או בחנויות ענה לוי כי "עדיף שהלקוח יגיע לחנות ויקנה כי ככה הוא לא יקטר. הוא לא יבוא בטענות שהמוצר שהוא קיבל הוא לא טוב. עדיף שיבוא לחנות ויראה את המוצר שלו".