$
בורסת ת"א

למוסדיים במטעי הדר נמאס מהחגיגה של משפחת בן עזר

לחברה המשפחתית, העוסקת בנדל"ן מניב ובמכירת פרי הדר, הכנסות של פחות ממיליון שקל בשנה. זה לא מפריע לה להתהדר בדירקטוריון שלא היה מבייש חברת ענק, רובו ממשפחת השליטה

רעות שפיגלמן 09:0218.05.15

דירקטוריון חברת מטעי הדר כמרקחה, לאחר שבית ההשקעות מיטב דש התנגד לריבוי דירקטורים מטעם משפחת השליטה, בן־עזר (43%). מתוך 11 חברים בדירקטוריון החברה, שישה הם ממשפחת בן עזר. מיטב דש, המחזיקות בפחות מ־1% במטעי הדר, הצביעה באסיפת בעלי המניות בשבוע שעבר נגד מינוים של ששת הדירקטורים הללו. אף על פי כן, מינויים אושר. 

גם בשנה שעברה התנגד מיטב דש למינוי, ולפני כשלוש שנים יצא נגד מינוי שני דירקטורים מהמשפחה ונגד ההחלטה כי מספר הדירקטורים ינוע בין 3 ל־15.

 

לחברה, העוסקת בנדל"ן מניב, בעיבוד פרדסים ובמכירת פרי הדר, הכנסיות שנתיות של פחות ממיליון שקל, אך דירקטוריון החברה מונה לא פחות מ־11 חברים. מספרם כמעט מגיע לזה שבקבוצת שטראוס הבינלאומית, 12 חברי דירקטוריון, וזו רשמה הכנסות של 5.4 מיליארד שקל ב־2014. בחברת מהדרין, שתחום פעילותה דומה לשל מטעי הדר והכנסותיה ב־2014 היו 1.1 מיליארד שקל — יותר מפי 1,000 — מסתדרים עם שמונה חברי דירקטוריון.

 

המוסדיים במטעי הדר מתקשים להשפיע, בעיקר כי אסיפות בעלי המניות לאישור מינוי דירקטורים דורשות רוב רגיל בלבד (של 50%). זאת בניגוד לאישור שכר לדוגמה, הדורש רוב מיוחד.

 

 

מטעי הדר הוקמה ב־1958 על ידי משפחת בן־עזר. ב־1964 נרשמו מניותיה למסחר בתל אביב. דמי השכירות מהנכסים המניבים מהווים כ־70% מהמחזור שלה, והחקלאות את היתרה. לחברה נכסים מניבים המיועדים להשכרה: מגרש ושטח באשדוד לשימוש תעשייתי, בשווי של כמעט 9 מיליון שקל; משרדים בשטח של 141 מ"ר בתל אביב המושכרים לחברה בשווי של כמעט מיליון שקל; שטח בכפר יונה, המיועד לשימוש חקלאי, בשווי הוגן של 14.8 מיליון שקל; ונכס נוסף ברחובות.

 

עלות שכרו השנתית של המנכ"ל ערן בן־עזר, המשמש גם כדירקטור, עמדה ב־2014 על 625 אלף שקל. שלושת הדירקטורים המקבלים שכר מטעם משפחת בן־עזר הן שרונה שניצר ואורנה טופל - בנותיו של המייסד יעקב בן־עזר, וכן רבקה בן־עזר, אלמנתו של בנו עמירם. החברה לא חילקה דיבידנד בשנתיים האחרונות.

 

ההתנגדות של מיטב דש, שעולה בקנה אחד עם חוות הדעת של חברת הייעוץ אנטרופי, היא הצהרתית בלבד. הבעת אי־האמון הזו לא מתקבלת בעין יפה כלפי חוץ, ועלולה להבריח משקיעים. היא נועדה להעביר מסר חשוב: למוסדיים מתחיל להימאס מהתנהלות הדירקטוריונים המשפחתיים, ובנציגות הזו יש טעם לפגם.

 

לדברי ערן בן־עזר, מנכ"ל מטעי הדר, המלצת אנטרופי נובעת מכלל אצבע: כשמספר הדירקטורים מטעם בעלת השליטה עולה על 3 — התנגדותה למינויים היא אוטומטית. מכיוון שלא ניתן לדעת מי מבין השישה מתאים לתפקיד, ההמלצה להתנגד למינוי ניתנת באופן גורף לגבי כל ששת הדירקטורים מהמשפחה.

 

"מבנה הדירקטוריון הוא תולדה של השתלשלות האירועים במהלך השנים", אמר בן־עזר. "בניגוד לחברות רבות, שבהן היו"ר הוא מבעלת השליטה, העדפנו לבחור יו"ר חיצוני ומקצועי". יו"ר החברה הוא משה לוסקי, שותפו לשעבר של נוחי דנקנר.

 

למשפחת השליטה אינטרס כפול למנות דירקטורים מתוכה — זו חלופה זולה יותר וגם משרתת את האינטרסים שלה. לדברי בן־עזר, למיטב זיכרונו בחברה לא קיבלו מעולם החלטה נגד עמדת הדח"צים. "זו חברה מאוד שמרנית, שלא מבצעת מהלכים כוחניים", ציין.

 

 אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x