$
שווקי חו"ל

יו"ר מיילן שוקל "להמתיק" את הצעת הרכש שהגיש לפריגו

יו"ר חברת התרופות שטבע רוצה לרכוש אמר את הדברים בשיחות סגורות עם משקיעים. מנכ"ל המתחרה אקטביס: "הדם הרע שבין טבע למיילן יביא להשמדת ערך בעסקת מיזוג"

ניר צליק 07:5613.05.15

רוברט קורי, יו"ר חברת התרופות האמריקאית מיילן, אמר בשיחות סגורות עם משקיעים כי הוא שוקל "להמתיק" את ההצעה לרכישתה של פריגו. כך, על פי דיווח בבלומברג. ההצעה האחרונה של מיילן לרכישתה של פריגו היתה במחיר של 35.5 מיליארד דולר, מהם 11 מיליארד דולר במזומן.  

מיילן נחושה להשלים את רכישתה של פריגו כדי לבצר את מעמדה כחברה עצמאית מול טבע, שהציעה מצדה לרכוש את מיילן בתמורה ל־43 מיליארד דולר, מהם מחצית במזומן, ונראה שאף טבע צפויה לשפר את הצעתה לרכישת מיילן. במקביל, טבע לוחצת על המוסדיים האמריקאיים המחזיקים בלפחות 30% ממיילן, שיתמכו בהצעת הרכש שהגישה למיילן.

 

עד כה, דירקטוריון פריגו דחה את כל הצעותיה של מיילן, כאשר הפיתול בעלילה מבחינתה של מיילן צפוי בתחילת יולי, אז תתכנס אסיפת בעלי המניות של החברה כדי להצביע על ההצעה לרכישת פריגו. אם בעלי המניות של מיילן יתנגדו להצעה לרכישת פריגו, משמעות הדבר תהיה שהם אומרים להנהלת מיילן, שמתנגדת להצעת הרכש שהגישה לה טבע, כי הם מעדיפים שמיילן תירכש על ידי טבע ולא תהיה בצד הרוכש של פריגו.

 

רוברט קורי וארז ויגודמן רוברט קורי וארז ויגודמן צילום: תומי הרפז ו Mannie Garci

"לדעת איפה להתחרות"

אתמול, בכנס IATI־BioMed שהתקיים בתל אביב, התבטא מנכ"ל טבע ארז ויגודמן לראשונה בציבור מאז תחילת סערת משולש מיילן־פריגו־טבע. ויגודמן שבחר להתייחס לטבע עצמה וכמעט שלא נגע בנעשה מאחורי הקלעים בעסקה המתרקמת מול מיילן, אמר: "התחרות מתגברת וההבדלים בין מנצחים למפסידים קטן". ויגודמן התייחס לשינויים בעולם העסקי ואמר: "ב־1997 חברת המחשבים אפל היתה על סף פשיטת רגל וניצלה, ואז בזמן קצר הפכה לחברה בשווי של 730 מיליארד דולר. היה לה האומץ לבנות את העתיד, בזמן שמיקרוסופט נתקעה - כי היא החמיצה צעד במירוץ, את האינטרנט. גם בחברת יבמ הבינו שהעולם לא שייך רק למתחרים החדשים .

 

"תמיד היה חשוב לדעת איפה להתחרות, אבל היום זה חשוב מאי פעם. היכולת להגדיר את המקום שבו תתחרה היא קריטית. שלושת הכוחות שישנו את התעשייה הם הלחץ של ממשלות לגבי מחיר התרופות, השינוי שחל אצל החולים והשינוי בזירה התחרותית".

 

באשר לשינוי בזירת המיזוגים והרכישות אמר ויגודמן: "השינוי במפת המתחרים הוא קריטי ואנחנו עדים להזדמנות העסקית הגדולה ביותר. הסימן לזה שהתעשייה משתנה הוא הכניסה של חברות טכנולוגיות לתעשיית הפארמה. מסביב לתעשייה יש כוחות חזקים שמשפיעים עליה. אנחנו מתחילים לראות חברות כמו אפל וגוגל וסמסונג שרוצות להשתתף בחגיגה של הפארמה. הקונסולידציה הפכה למואצת, כאשר בשנה האחרונה היו 116 עסקאות בתחום מדעי החיים".

 

ויגודמן התייחס לשינויים שנערכו בטבע ולשיפור התפעוליות שלה בשנה האחרונה ואמר: "השיפור נועד כדי לעשות משהו התקפי. ציירנו את טבע ב־2020 בדרך שתאפשר לנו לייצר ערך ולתפוס שטחים חדשים. גם בדרך לא אורגנית. אנחנו צריכים לצאת מהקופסה שמסתכלת רק על תרופות ולראות מקומות חדשים. יש לנו יכולות חזקות במקור וגנריקה, והגבולות בין שני התחומים מיטשטשים. זה מייצר הזדמנות חדשה לטבע. המודל העסקי החדש שלנו הוא בצומת שבין התחומים, והשינוי לוקח אותנו ושם פוקוס על גנריקה מורכבת. אנחנו משנים את המודל העסקי של טבע ונייצר טבע חדשה כדי שתהיה אחת המנצחות בעידן המהפכות הזה".

 

"השמדת ערך בגלל דם רע"

בראיון לבלומברג אמר אתמול ברנט סונדרס, מנכ"ל חברת התרופות אקטביס, כי עסקת טבע־מיילן עשויה להיכשל על רקע הדם הרע שבין החברות. "לרוב השתלטויות עוינות מובילות להשמדת ערך", אמר סונדרס. "אני מאחל לטבע ומיילן הצלחה, אבל בסופו של יום עסקים תלויים באנשים, וכשאתה בסיטואציה של השתלטות עוינת זה מייצר דם רע. רוב האינטגרציות נכשלות ולכן השתלטות עוינת רק מגדילה את סיכויי הכישלון. בשילוב טבע־מיילן יהיו חפיפות, ותיתכן השמדת ערך לא רק בשל האופי העויין אלא גם בגלל החפיפות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x