השופטת באקסטרא פלסטיק: "התנהלות בעל השליטה לא ראויה, בלשון המעטה"
אחרי שבעל השליטה במפעל הפלסטיק משדרות צבי עברי חזר בו מהסכמתו להזרים כסף למפעל, טוען עו"ד רונן מטרי כי עברי גם משך מהחברה 650 אלף שקל. העובדים מצדם טוענים כי עברי העביר מכונות ייצור לחברה פרטית. עברי: "כל הפעילות נעשתה כדין"
בעל השליטה באקסטרא פלסטיק צבי עברי חזר בו היום (א') מהסכמתו להזרים כספים למפעל בשדרות כדי לממן את הפעלתו במסגרת הקפאת ההליכים. עברי גם החליף את עורך דינו בין הדיונים בבית המשפט (מעו"ד שחר בן מאיר לעו"ד אמיר פלמר). נוסף על כך, לפחות לפי טענת הנאמן, עברי משך כספים מקופת החברה לאחר הגשת הבקשה להקפאת הליכים.
- ראשי אקסטרא פלסטיק לשעבר סופגים קנסות על פרטים מטעים בדו"חות
- המירוץ של אקסטרא פלסטיק: להשיג מימון לחברה תוך שבוע
- שנתיים וחצי אחרי הסדר החוב - אקסטרא פלסטיק מבקשת הקפאת הליכים
בדיון טען עו"ד רונן מטרי, שבית המשפט מינה לנאמן החברה, כי עברי משך כמיליון שקל מקופתה ב־2 באפריל והפקיד בה כ־400 אלף שקל. כך, טוען מטרי, נוצר עודף של 650 אלף שקל אצל עברי, הזהה לסכום שהתחייב להזרים לקופת החברה במסגרת הקפאה. כך למעשה, טוען מטרי, עולה החשש כי עברי יממן את ההקפאה באמצעות כספים מקופתה.
עו"ד ליזה חדש, שמייצגת את 90 עובדי המפעל, אמרה בדיון: "הוּלכנו שולל. הכספים שעברי מציע בתנאים כאלה ואחרים הם משכורות העובדים, והתנהלות זו לא תעלה על הדעת. לא ייתכן שיעמיד תנאים למועד ההחזרה של כספים שלא היו שלו מלכתחילה. אנחנו לא מעלים פה שאלות כמו אם לשלם את השכר ולהחזיר את הכסף. אנו מדברים על עתיד המפעל. לא ייתכן שהיום, אחרי כל המאמצים שעשינו, נצא כך. לא ייתכן שמר עברי יעמוד פה, ישלוף שפנים מהכובע ויסרב להחזיר כספי עובדים".
מתגובת העובדים לבקשת ההקפאה עולה עוד חשש כי עברי הבריח נכסים מהחברה במישור נוסף. עברי מחזיק, במקביל לאקסטרא, בחברת אשפלסט הפרטית, שפועלת גם בתחום. לטענת העובדים, מתחילת 2015 שונתה פעילות אקסטרא כך שהיא הפכה ל"קבלן משנה" של אשפלסט, ואיבדה 90% מלקוחותיה. כמו כן טוענים העובדים כי עברי העביר שלוש מכונות ייצור בעלות של מאות אלפי שקלים מאקסטרא לאשפלסט, ללא מתן דיווח לאיש או תמורה לאקסטרא.
השופטת שרה דברת ציינה בהחלטתה: "אודה שנכנסתי אופטימית לאולם. למרבה ההפתעה, הוחלף ייצוג בעל השליטה ובדיון התייצב עו"ד פלמר והודיע שהוא מתנגד למתווה, אף כי בעל השליטה חתם על הסכמתו לסייע לחברה, והסכמה זו בלתי חוזרת ובלתי מותנית. בלשון זהירה אגדיר התנהלות זו כבלתי ראויה". דברת אישרה את המשך הקפאת ההליכים בהנחה שמטרי יבקש לחייב את עברי להחזיר את הכספים ושהכספים ישמשו את החברה להפעלתה. דיון נוסף נקבע ל־22 באפריל.
לאקסטרא פלסטיק חוב של 8.4 מיליון שקל למחזיקי האג"ח. נכון לסוף ספטמבר 2014 לחברה חוב לבנקים של 24 מיליון שקל, וכן חובות של 14.4 מיליון שקל לספקים. אקסטרא פלסטיק מעסיקה 90 עובדים במפעל בשדרות, כאשר החברה בחרה בבקשתה להקפאת הליכים להאשים את הבנקים במצבה הכספי.
עם זאת, מהבקשה שהגישה החברה לבית המשפט עולה כי החברה התמודדה עם מספר קשיים עיסקיים בעת האחרונה - לקוח של החברה בארה"ב נקלע לקשיים והשאיר חוב פתוח של 200 אלף דולר. לקוח אחר של החברה, חברת תעופה בארה"ב, עברה מיזוג עם חברה אחרת ולכן טרם משכה מלאי בשווי 250 אלף דולר. כמו כן, ירידת מחירי הנפט הורידה משמעותית את מחירי חומרי הגלם של החברה וכן גם את מחירי המוצרים המוגמרים שלה. זאת, בעוד לחברה מלאי חומרי גלם ישן שנקנה במחירים גבוהים.
מניות אקסטרא פלסטיק, שמייצרת יריעות ואריזות פוליאתילן, לא נסחרות בבורסה בתל אביב עוד מתחילת השנה, לאחר שהחברה לא עמדה בתנאים שהבורסה דורשת לצורך המשך המסחר. בספטמבר 2012 הגיעה החברה להסדר חוב עם כל נושיה, כאשר במאי 2013 רכש עברי את השליטה באקסטרא פלסטיק. עברי מחזיק ב־71% מהמניות, ושאר אחזקות החברה מצויות בידי הציבור. לטענת עברי, הוא השקיע בחברה 7 מיליון שקל מאז הרכישה.