שיא בנעילה בוול סטריט אחרי הארכת תוכנית החילוץ ליוון בארבעה חודשים
דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, נאסד"ק ו-S&P 500 התחזקו ב-0.6% כל אחד; שרי האוצר של גוש היורו הסכימו להאריך את תוכנית החילוץ ליוון בארבעה חודשים; בבורסת אירופה נרשם שיא של 7 שנים; מדד מנהלי הרכש בארה"ב עלה בפברואר מעבר לציפיות; הנפט נקבע על 50.34 דולר לחבית - והשלים ירידה שבועית של 4.6%
המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בעליות שערים על רקע ההסכמה שהושגה באירופה על הארכת תוכנית החילוץ ליוון בארבעה חודשים. עוד ברקע - המשך עונת הדו"חות הכספיים ונתוני המאקרו החיוביים שנרשמו היום. דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, נאסד"ק ו-S&P 500 התחזקו ב-0.6% כל אחד.
מדד S&P 500 קבע שיא, כשתשעה מתוך עשרת הסקטורים שלו עלו. המדד עלה בסיכום שבועי ב-0.6%. מדד דאו ג'ונס שבר אף הוא שיא, כשעלה בסיכום שבועי ב-0.7%. זו הפעם הראשונה בשנת 2015 שהמדד קובע שיא בנעילה. מדד נאסד"ק עלה בסיכום שבועי בשיעור של 1.3% ועלה מתחילת השנה בשיעור של 4.6%, זאת לעומת מדד S&P 500 שהוסיף לערכו 2.5% מתחילת השנה.
הסכמה באירופה
בתום פגישה שנערכה הערב (ו') בבריסל, שרי האוצר של גוש היורו הגיעו להסכמה בנוגע להארכת תוכנית החילוץ ליוון, שתמנע את פרישתה מהגוש. שר האוצר ההולנדי שהוביל את המגעים בין יוון לנושיה באירופה מסר, כי לאחר פגישה ארוכה ועמוסה הצדדים הסכימו על הארכת תוכנית החילוץ בארבעה חודשים נוספים והוסיף, כי יוון הסכימה לערוך "רפורמות מבניות עמוקות ורחבות יותר".
לפי ההסכמות שהושגו הערב, יוון צריכה להציג עד יום שני רשימה עם צעדי הרפורמה, ונושיה האירופיים ייבדקו אם הצעדים מקיפים מספיק על מנת להוות נקודת מוצא חוקית לסיום של הביקורת על יוון. לפי הצהרת השרים, המטרה היא להגיע להסכמה על הצעדים הללו עד סוף חודש אפריל. בתשובה לשאלה מדוע הוארכה תוכנית החילוץ בארבעה חודשים ולא בשישה, אמר שר האוצר ההולנדי, כי זה עניין של "אתחול מחדש", שזה הסכם שיאפשר עבודה על "הסדרים עתידיים". לדבריו, "אנחנו צריכים להעריך די מהר מה האתגרים העומדים לפני יוון, מה שהופך את ארבעת החודשים למסגרת זמן מתאימה".
שבוע חלש לנפט ולזהב
בשוק הסחורות - הנפט נחלש השבוע בשיעור של 4.6%. החוזים למסירת נפט מסוג קרוד בחודש מרץ ירדו בשיעור של 1.6% היום ונקבעו על 50.34 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. הטמפרטורות בחוף המזרחי של ארה"ב, שירדו מתחת לממוצע לעונה זו של השנה, העלו את מחירי הגז הטבעי - החוזים למסירת גז טבעי במרץ עלו ב-4.1% ליחידה, ובשיעור שבועי של 5.2%. החוזים למסירת זהב באפריל ננעלו על מחיר של 1,204.90 דולר לאונקיה - ירידה של 0.2%. בסיכום שבועי הזהב נחלש ב-1.8%.
מוקדם יותר היום, מדד ניקיי ביפן סגר את המסחר בעלייה של 0.4% לרמת שיא של 15 שנים. בסין, מלזיה, סינגפור, טייוואן ודרום קוריאה לא התקיים היום מסחר עקב חג. אתמול, נעילה מעורבת בוול סטריט; דאו ג'ונס איבד 0.2%, S&P 500 השיל 0.1%, ונאסד"ק עלה ב-0.4%.
מאקרו
מדדי המאקרו המרכזיים שפורסמו היום באירופה לא עמדו בתחזיות – מדד מנהלי הרכש של גרמניה עמד על 50.9 נקודות, לעומת צפי של 51.5. בבריטניה, נתון המכירות הקמעונאיות הראה ירידה של 0.3% לעומת צפי לירידה של 0.2% בלבד.
בשעה 16:45 שעון ישראל פורסם מדד מנהלי הרכש בארה"ב. המדד עלה ל קריאה של 54.3 נקודות בפברואר מרמה של 53.9 לינואר - כשהתחזיות המוקדמות היו לנתון של 53.6 נקודות. מדובר בקריאה הגבוהה ביותר שרשם המדד מאז נובמבר. קריאה שעוברת עת רף ה-50 נקודות מראה על שיפור במצב.
מניות במרכז
ענקית הציוד החקלאי ג'ון דיר (סימול: DE) פרסמה לפני תחילת המסחר את הדו"חות לרבעון הרביעי של 2014; הכנסות החברה הסתכמו ב-6.38 מיליארד דולר - צניחה של 16.6% לעומת הרבעון המקביל; הרווח הני עמד על 386.8 מיליון דולר, 1.12 דולר למניה, לעומת 681.1 מיליון דולר, 1.81 דולר למניה, ברבעון המקביל ב-2013. אנליסטים ציפו לרווח של 83 סנט למניה על הכנסות של 5.52 מיליארד דולר.
במהלך הלילה דיווחה כיל(סימול: ICL) על השביתות במתקנים השונים שלה. אתמול הורה בית הדין לעבודה לחלק מעובדי החברה לשוב לעבודה באופן חלקי – אך מחאת העובדים עדיין נמשכת.
חברת אפל(סימול: AAPL) מתכננת להתחיל בייצור המכונית החשמלית שלה בשנת 2020, כאשר היעד המרכזי הוא להתחרות ביצרנית המכוניות החשמליות טסלה (סימול: TSLA) וגם בענקית הרכב ג'נרל מוטורס (סימול: GM) שהודיעה כבר על תוכניות פיתוח למכונית חשמלית משלה. כך מדווחת היום סוכנות בלומברג. הדיווח מצטט מקורות אלמוניים, אך מזכיר תביעה שהוגשה על ידי יצרנית סוללות, שטענה כי אפל מנסה לגנוב לה עובדים.