$
המלצות ואזהרות

המלצות 2015

חזקים מול הטרור: לאומי ממליץ על אלביט, הראל והענן של אמת

בשנה שעברה רשמו בלאומי תשואה ממוצעת של 2% על המניות הממומלצות. השנה שמים בבנק את תעשיית הביטחון הישראלית במרכז ההמלצות וממשיכים עם פוקס: "אין הרבה מניות עם אפסייד כזה"

שי סלינס 16:5721.12.14

"יש לתת משקל יתר לסקטורים הפיננסים והביטחון בישראל", כך טוענים בלאומי שוקי הון שמשתתפים גם השנה בפרויקט "המלצות 2015" של כלכליסט. הבנק הולך השנה בכל הכח על מניית אלביט מערכות בעיקר בגלל דעאש, על חברת הביטוח הראל שנסחרת בחסר ועל ישראמקו - למרות הירידות בנפט בחודשים האחרונים.

 

לפני שנה, בפרויקט "המלצות 2014", השיגו בלאומי שוקי הון תשואה ממוצעת של 2% על המניות ותשואה שלילית של 2% על האג"ח. ההמלצה המוצלחת מבחינת המניות היתה על אורמת של ישי דיויד. ההמלצות הפחות מוצלחות של לאומי היו על על פוקס של הראל ויזל (ירידה של 14%) ועל הפניקס (6%-). מבחינת האג"ח לאומי המליצו על בי קומיוניקיישן אג"ח ב' שהשיגה להם תשואה מרשימה של 6.8% (האג"ח נסחרת בתשואה לפדיון של 2.77%).

 

פרויקט ההמלצות השנתי של כלכליסט נמשך - עם הבנק השני בגודלו בישראל.

 

לחצו כאן להמלצות של אלומות ל-2015

לחצו כאן להמלצות של מיטב-דש ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אילים ל-2015

לחצו כאן להמלצות של הבנק הבינלאומי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אפסילון ל-2015

לחצו כאן להמלצות של בנק דיסקונט ל-2015

 

מניות

ממליץ: אייל דבי, ראש מחלקת המחקר

 

ישראמקו. תשואה ב-2014 - 11%

אנו ממליצים להיות השנה עם חשיפה למניות סקטור האנרגיה. להערכתנו, המניה שמגלמת חלק מהזדמנויות של הגז הישראלי היא מניית ישראמקו, שכמעט אינה נפגעת מהירידה במחיר הנפט. רק 13% מהתזרים של מאגר תמר מוצמדים למחיר הנפט, עם מחיר רצפה שמהווה כרית ביטחון. בנוסף, ההזדמנות של תמר תעלה מדרגה ברגע שייחתם הסכם מחייב עם מסופי הגז של יוניון פנוזה ו-ENI במצרים. אנו עדיין אופטימיים לגבי סיכוי החתימה של חוזים אלה, גם בתרחיש בו רמת מחיר הנפט הנוכחית הופכת למייצגת.

 

אלביט מערכות. תשואה ב-2014 - 9%

שוויה הפונדמנטלי של אלביט גבוה להערכתנו ב-10% ממחיר השוק, הן על בסיס מודל תזרים המזומנים והן על סמך גישת השוק. הפערים בתמחור בין אלביט לקבוצת ההשוואה אמנם עמוקים יותר, אך כך גם פערי היעילות והגודל. אלביט עדיין נסחרת במכפיל של 7.1 EV/EBITDA X , בהשוואה למכפיל ממוצע של 9.6 X של קבוצת ההשוואה. הפער במכפילים החזויים ל-2015 גדול אף יותר. המכפיל החזוי שלנו עומד על 6.7, ואילו המכפיל החזוי הממוצע לקבוצת ההשוואה נאמד ב-8.7. מנגד, ב-2015 יצטמצם להערכתנו הפער בשולי ה-EBITDA. יתרמו לכך השפעת ההתייעלות, שער החליפין, והזמנות מצה"ל במחצית הראשונה של השנה. אלביט היא גם אחת המרוויחות הגדולות מהתחזקותו של הדולר. בנוסף, נדמה כי התעשייה האמריקנית יוצאת בהדרגה מהשפל. העובדה שהמיקוד נותר בפלטפורמות ענק ובדרום מזרח אסיה אינה אופטימאלית לאלביט, אך הלחימה בדעאש תסייע ללא ספק לקבלנים העיקריים של הפנטגון. מנגד, כפי שציינו, התחרות בדרום אמריקה ובאסיה הולכת וגוברת.

 

 

דאעש דאעש

 

הראל ביטוח. תשואה ב-2014 - ללא שינוי מהותי

סקטור הביטוח נסחר בחסר אולי העמוק ביותר מבין הענפים שבמדד ת"א 100. מדובר בענקיות פיננסיות, הנהנות מתזרימי מזומנים יציבים ונמשכים, כאשר מה שמיוחד ואטרקטיבי בתחום בו הן פועלות, זו העובדה שהן ראשית גובות את הפרמיה בעוד שהתמורה המשולמת בגינה נעשית בשלב הרבה יותר מאוחר - אם בכלל. מעבר לכך, חברות הביטוח שולטות גם בחלק נכבד מאד מהחיסכון הפרטי - מה שמאפשר להן גיוון של מקורות ההכנסה. אחת המניות היותר מומלצות אצלנו היא זו של הראל השקעות, שכן מעבר לתמחור החסר הכולל של הענף, הראל מציגה שיעורי צמיחה ורווחיות מרשימים, בזמן ששווי השוק שלה נמוך מהונה העצמי - שמורכב רובו ככולו ממזומן - בלמעלה מ- 15%. השילוב של איתנות פיננסית וצמיחה חדה, לצד מכפיל הון מכווץ, הופך את ההשקעה בהראל לאטרקטיבית.

 

אמת מיחשוב. תשואה ב-2014 - עלייה של 37%

השינויים בעולם החומרה מיטיבים עד מאוד עם אמת, הפועלת בתחום טכנולוגיות המידע, שכן בעוד תחום השרתים הקטנים שרוי בשפל על רקע הגידול בשרותי "ענן", תחום השרתים הגדולים בו מתמחה החברה זוכה לעדנה. עסקים רבים מתחומי הביטחון והפיננסים, כמו גם רשויות ציבוריות, עוברים כיום לפתרונות מחשוב באמצעות ענן פרטי - מה שמטבע הדברים מצריך תשתיות מחשוב חזקות. מעבר לעובדה המעודדת, שהשימוש הגובר בשרתים גדולים הוא תהליך ארוך ומתמשך, בין היתר כתוצאה מהמעבר לפתרונות של ענן פרטי, נוסף לאחרונה מנוע צמיחה מאוד משמעותי בדמות פרויקטים של ייצור חומרה עבור חברות אחרות, תחת שם המותג של החברה הרוכשת. ראוי לציין כי למרות הצמיחה מרשימה בחמש השנים האחרונות, זו פעילות שעדיין נמצאת בחיתוליה – כך שהפוטנציאל בה עדיין רב. למרות קצבי הצמיחה הגבוהים, מכפיל הרווח הנקי של אמת עומד על 7.5 בלבד - מה שמייצר תוחלת רווח חיובית וגבוהה על ההשקעה.

 

 

פוקס. תשואה ב-2014 - 9%- 

נתחיל מהסוף, אין הרבה מניות מקומיות בהן אנו מזהים אפסייד כלכלי של 25% - פוקס היא אחת מהן. מעבר לכך, מה שגורם לנו להמליץ על המניה דווקא עכשיו, זו תכנית ההתרחבות האגרסיבית שמיישמת הנהלת החברה - הן באופן אורגני והן באמצעות רכישות של עסקים ומותגים נוספים. פירות ההתרחבות יבואו לידי ביטוי בנתוני 2015, שכן על פי שטחי המסחר שנוספו, הצמיחה בהכנסות וברווחים תהיה דו ספרתית. למרות הצמיחה הנמשכת בעסקים, הדבר אינו מקבל ביטוי בצד הפיננסי - שכן מכפיל הרווח הנקי בו נסחרת החברה עומד על לא יותר מ- 14. חוסר המתאם האמור, בין הצמיחה למכפיל, הוא זה שהופך את ההשקעה במניית פוקס לאטרקטיבית.

 

אג"ח

ממליץ: דודי רזניק. מנהל דסק מחקר מאקרו

  

שופרסל אג"ח ב – מח"מ 2.2 שנים תשואה 1.9% צמוד מדד

חברת שופרסל קבלה לאחרונה כותרות שליליות עקב הירידה החדה יחסית ברווחיות. למרות זאת עדין מדובר בחברה מובילה בתחום קמעונאות המזון בעלת מעמד תחרותי גבוה. החברה מדורגת בדרוג גבוה יחסי של A+ במרווח גבוה יחסי של כ-240 נ"ב. אמנם לאור התחרות בענף, המנייה אולי לא מעניינת אך נראה כי החברה תעמוד בהחזר החוב ולכן האג"ח דווקא כן אטרקטיבי.

 

אדמה אג"ח ב' – מח"מ 10 שנים תשואה 4.5% צמוד מדד

במהלך השנה האחרונה עלה דירוג החברה בשל שיפור בביצועיים התפעוליים וירידה במינוף. החברה הינה חברה מובילה ברמה עולמית בענף האגרו כימיה. החברה מדורגת בדירוג גבוה יחסית ומציגה יחסי כיסוי בהתאם. בשנים האחרונות חל שיפור בביצועיים התפעוליים של החברה וביחסי הכיסוי. לאחרונה סבל אג"ח החברה מסנטימנט שלילי ורשם ירידה חדה בשער המהווה הזדמנות קנייה ראויה.

 

שיכון ובינוי אג"ח 6 – מח"מ 6.5 שנים תשואה 2.95% צמוד מדד

החברה הינה חברה מהמובילות בתחום הייזום למגורים בישראל. לחברה נכסים וקרקעות ששווים הכלכלי גבוה משמעותית משווי בספרים, דבר המצביע על איתנות פיננסית גבוהה מהמוצג בספרי החברה. לחברה מינוף סביר תוך ייצור תזרים מזומנים שוטף וגמישות פיננסית הנשענת על מימוש ואפשרות לשעבוד נכסים חופשיים. בסך הכול רמת הנזילות גבוהה ביחס לצרכי שירות החוב בשנים הבאות. מרווח החברה בהחלט ראוי ביחס לדירוג הגבוה יחסית.

 

חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה צילום: נמרוד גליקמן

 

מבני תעשייה אג"ח 15 – מח"מ 5 שנים תשואה 6.8% שקלי לא צמוד

חברת מבני תעשייה מקבוצת פישמן הינה חברת הנדל"ן המניב בעלת שטח ההשכרה הגדול בישראל. החברה מדורגת בדרוג A עם אופק חיובי ונסחרת במרווח גבוה משמעותית (כ 500 נ"ב) מהממוצע לקבוצת הדרוג עקב סנטימנט שלילי לקבוצה החשופה לפעילות ברוסיה. לחברה יכולת מימוש נכסים לא משועבדים, נגישות טובה למקורות מימון ומסגרות אשראי לא מנוצלות על מנת לעמוד בהתחייבויות.

 

אזורים 9 - מח"מ 3.2 שנים תשואה 2.7% צמוד מדד

חברת אזורים הינה אחת מהחברות הבנייה המובילות בישראל בעלת מוניטין גבוה ומעמד עסקי מוביל. החברה תמשיך ליהנות בשנים הקרובות מהביקוש הגבוה לדירות בישראל. לחברה פיזור פעילות גיאוגרפי ברחבי הארץ ומלאי קרקעות גדול לפיתוח עתידי. לאחר הקיפאון בענף הבנייה החודשים האחרונים צפויה התאוששות בשנה הקרובה. המרווח הגלום באג"ח הינו כ - 300 נ"ב מעל אג"ח ממשלתי מקביל מרווח ראוי לחברה בדירוג A-.

 

מבנה תיק מומלץ לשנת 2015

45% מניות בחלוקה הבאה:

מניות ישראל – 22.5%.

מניות חו"ל – 22.5%. יש לתת משקל יתר להשקעה בארה"ב ולסקטורים: תעשייה וצריכה מחזורית.

 

45% אג"ח בחלוקה הבאה:

30% אג"ח ממשלתי במח"מ ממוצע של 5 שנים לפי חלוקה של 60% שקלי לא צמוד, 40% צמוד מדד. מומלצת אחזקה סינתטית של אג"ח במח"מ קצר ואג"ח במח"מ ארוך.

15% אג"ח קונצרני בדירוג של קבוצת A לפחות.

 

10% מזומן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x