$
בורסת ת"א

שולם פישר: "פערי השכר בפאלאס אינם שיקול מרכזי"

בני משפחת פישר מבקשים למשוך מפאלאס תעשיות שכר בעלות שנתית כוללת של 1.6 מיליון שקל, תוך התעלמות מהשכר הממוצע. זאת "לנוכח המשקל הגדול של עובדי ייצור בחברה, המועסקים בשכר מינימום שעתי"

גיל קליאן 08:1601.10.14

יום אחרי יום כיפור, ב־5 באוקטובר, תתבקש אסיפת בעלי המניות של פאלאס תעשיות להאריך או לחדש את הסכמי העסקתם של שמונת בני משפחת פישר שהם מבעלי השליטה בחברה.

 

בראש נמצא הסכם העסקה חדש ליו"ר וראש המשפחה, שולם פישר, שמבטיח לו שכר חודשי (ברוטו) של 23.3 אלף שקל בחודש (צמוד למדד) בהיקף של 25% משרה (11 שעות שבועיות) ובעלות חודשית של 50.2 אלף שקל לפאלאס תעשיות. ההסכם החדש דומה להסכם הקודם של פישר, שהביא ב־2013 את עלות שכרו השנתית לחברה ל־602.5 אלף שקל.

 

פישר ומתיו ברונפמן מחזיקים בשליטה (84.8%) בחברה התעשייתית מאז 2007. מאז 2008 מועסקת בה שורה של בני משפחת פישר. בניו שלמה ושמשון מכהנים כדירקטורים בחברה הציבורית, בעוד כלותיהם דבורה פישר וחיה פישר הן מנהלות לקוחות וגבייה. גם בנותיו של פישר, רחל בעער ובת שבע ויינפלד, מועסקות כמנהלות לקוחות וגבייה — כולן מאז 2008. כעת יתבקשו בעלי המניות לאשר מחדש את הסכמי ההעסקה שלהן בתנאים זהים לתקופה של שלוש שנים שתחל רטרואקטיבית בנובמבר 2013.

 

 

בסוף 2011 הצטרף לחברה גם הבן ישראל פישר, שמועסק כמנהל מחסן מגבונים, כאשר הוא מקבל גם "רכב הולם", כלשון הדיווח. גם כאן מתבקשים בעלי המניות לאשר את הארכת העסקתו בשלוש שנים נוספות. בסך הכל, משפחת פישר (לרבות הבנים הדירקטורים) משכו מהחברה הציבורית שכר בעלות של 1.6 מיליון שקל ב־2013. החברה מציינת בזימון כי תנאי השכר של בני המשפחה "הנם דומים לתנאי העסקה של עובדים אחרים בחברה שאינם קרוביו של בעל השליטה, המכהנים בתפקידים בעלי מאפיינים דומים ובעלי ותק דומה".

 

לגבי שולם פישר, ציינה החברה את היכרותו רבת השנים עם החברה, וציינה גם כי התמורה נקבעה לאחר בדיקת שכר השוואתית. עם זאת, החברה לא פרסמה פרטים על אותה בדיקה, כמו כמה חברות נכללו בה או מה הראו תוצאותיה לגבי עלות שכרו של פישר האב. כמו כן ציינה החברה כי היות שמרבית עובדיה עובדים בשכר נמוך — פערי השכר מול היו"ר לא היו שיקול בקביעת שכרו. או כלשון הדיווח: "הפערים בין התגמול על פי הסכם הניהול החדש לבין רמות השכר החציוני והממוצע בחברה אינם מהווים שיקול מרכזי בבחינת התגמול על פי הסכם הניהול החדש, וזאת לנוכח המשקל הגדול של עובדי ייצור בחברה, המועסקים על בסיס שכר מינימום שעתי".

 

לגבי העסקתן של הבנות והכלות נכתב בזימון האסיפה כי "קיימת חשיבות בהמשך העסקתן באותם התפקידים במסגרת החברה, בין השאר לנוכח העובדה כי הן משמשות בתפקידים הנדרשים על ידי החברה ותנאי שכרן הנם סבירים לדעת הדירקטורים ודומים לתנאי שכר של עובדים בתפקידים מקבילים בחברה ובעלי ותק דומה".

 

פאלאס תעשיות היא יצרנית מוצרי צריכה שאינם מזון אך נמכרים בסופר - כמו נרות, מגבונים, מוצרי אלומיניום, נייר וכלים חד־פעמיים. כמו כן לחברה מפעל של נרות בארה"ב. את המחצית הראשונה סיימה החברה עם קיפאון בשורת המכירות על 191.5 מיליון שקל, ועם הפסד של 3.7 מיליון שקל, לעומת רווח נקי צנוע של 609 אלף שקל בתקופה המקבילה. את ההפסד מייחסת החברה להרעה בפעילות בארה"ב, לצד שחיקה ברווחיות הפעילות בישראל עקב עלייה בהוצאות סדרנות והפצה מול רשתות השיווק.

 

מימין: מתיו ברונפמן ושולם פישר מימין: מתיו ברונפמן ושולם פישר צילום שולם פישר: אבי ולדמן צילום מתיו ברונפמן: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x