בלעדי לכלכליסט
IAC האמריקאית בוחנת רכישת פריון נטוורקס
הצעת חברת האינטרנט לרכישת חברת סרגלי הכלים עומדת, על פי הערכות, על כ־500 מיליון דולר. פריון סיימה את המחצית הראשונה של 2014 עם עלייה של 40% בהכנסות לעומת המחצית המקבילה
חברת האינטרנט האמריקאית IAC בוחנת את רכישת חברת פריון נטוורקסהישראלית, כך נודע ל"כלכליסט". הצעת הרכש הועברה לחברת סרגלי הכלים מאחד הבנקים שדרכו עבדה חברת IAC. שוויה של פריון כיום הוא כ־440 מיליון דולר ועל פי גורמים בשוק ההצעה של החברה האמריקאית עומדת על יותר מ־500 מיליון דולר. מפריון נמסר שהחברה אינה מגיבה לשמועות.
IAC מפעילה למעלה מ־50 אתרים ברחבי העולם, רובם בתחום החיפוש והשירותים המקוונים. בין השאר, היא מחזיקה ב־dictionary.com, אתר הדייטינג אוקיקיופיד, אתר ההומור collegehumor, אתר הוידאו הפופולרי vimeo ומנוע החיפוש ask.com. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 5.87 מיליארד דולר.
ההכנסות עלו ב־35%
פריון היא חברה דואלית הנסחרת בבורסת תל אביב ובנאסד"ק. בתחזיות קודמות שפרסמה צופה פריון, בניהולו של ג'וזף מנדלבאום, הכנסות של 470-460 מיליון דולר בשנת 2014, ורווח נקי של 108-103 מיליון דולר.
הכנסות החברה ברבעון השני של 2014 עמדו על 109.5 מיליון, עלייה של 35% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות במחצית הראשונה של 2014 עמדו על 224.3 מיליון דולר, עלייה של 40% לעומת החציון המקביל. הרווח הנקי של החברה ברבעון השני של 2014 עמד על 17.6 מיליון דולר, עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל.
הרווח הנקי של החברה במחצית הראשונה של 2014 עמד על 31.5 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 32 מיליון דולר במחצית המקבילה.
פריון פרסמה לפני שבוע כי בכוונתה להנפיק אג"ח בבורסה בישראל בשווי של כ־55 מיליון דולר. מעלות העניקה לאג"ח דירוג של A-. באוגוסט האחרון, הודיעה החברה על הארכת ההסכם עם בינג מנוע החיפוש של חברת מיקרוסופט. החברה לא פירסמה את התחזית להכנסות מהסכם זה, אבל הערכה היא שישפיע לטובה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מיזוג בין פריון לקונדואיט
פריון נטוורקס הוקמה בשנת 2013 כתוצאה ממיזוג בין חטיבת סרגלי הכלים של החברה הפרטית קונדואיט (client connect) עם חברת פריון. קונדואיט חיפשה דרך למקסם את השווי של החברה בעקבות ההצלחה הרבה של חטיבת סרגלי הכלים. המיזוג עם פריון איפשר לה להציף את הערך של החטיבה ולהפריד את חטיבת המובייל והפיתוחים הנוספים לחטיבה עצמאית. למרות זאת, מאז המיזוג ירד השווי של קונדואיט עצמה, אשר בשיאה היא מעורך על מעל ממיליארד דולר.
השווי ירד עקב אבדן הסנטימנט כלפי תחום סרגלי הכלים בעקבות מגבלות רבות שהטילה עליו ענקית החיפוש גוגל ובעקבות כך שמשקיעי החברה השקיעו בה כחברה פרטית על פי שווי עתידי שלא התגשם.
קונדואיט חילקה במהלך שנות פעילותה כחברה פרטית מאות מיליוני דולרים דיבידנדים לבעלי המניות שלה ולעובדיה. לאחר המיזוג העניקה החברה הממוזגת מניות לכל עובדי החברה החדשה.