בלעדי לכלכליסט
טאואר במו"מ למיחזור חוב של 340 מיליון דולר
חברת השבבים שבשליטת החברה לישראל פנתה לבנקי השקעות זרים במטרה להחליף הלוואות קיימות למחזיקי האג"ח ולבנקים
חברת טאואר מנהלת מגעים מתקדמים מול בנקי השקעות זרים לנטילת הלוואת ענק של 350–400 מיליון דולר. ההלוואה נועדה להחליף הלוואות קיימות למחזיקי האג"ח ולבנקים בהיקף של 340 מיליון דולר.
- חדשות טובות לטאואר: הממשל ההודי אישר הטבות לקראת הקמת מפעל השבבים במדינה
- טאואר רשמה עלייה של 18% בהכנסות הרבעון הראשון ל-132.7 מיליון דולר
- עכשיו זה רשמי: המיזם החדש של טאואר ופנסוניק ביפן יוצא לדרך
ל"כלכליסט" נודע כי הנהלת טאואר נפגשה בשבועות האחרונים עם שורה של בנקים זרים כדי לקבל הצעות לארגון מחדש של חובותיה. בשלב זה טרם נבחר הגוף שילווה את החברה, ואף לא הוחלט אם ליטול הלוואה מגוף אחד או לחלק אותה לכמה גופים.
המטרה: לקבל הלוואה בריבית נמוכה יותר
יצרנית השבבים, שבשליטת החברה לישראל ועידן עופר, מחזיקה בחוב של 220 מיליון דולר למחזיקי האג"ח שלה מסדרה ו', שהורחבה באחרונה.
סדרה זו אמורה להיפרע בשני תשלומים, האחד ב־2015 והשני ב־2016. טאואר מנסה להאריך את מועד הפירעון בכמה שנים.
הריבית על הסדרה היא גבוהה מאוד, ריבית שנתית דולרית של 7.8%. טאואר מנסה לנצל את סביבת הריבית הנמוכה כדי לקבל הלוואה בריבית נמוכה הרבה יותר, של 4%–5%. לחברה אין כוונה לדלל את בעלי המניות וברצונה להפוך את החוב לסטרייט, כלומר לכזה שאינו ניתן להמרה במניות.
כיום ישנה אפשרות להמיר כל 36.3 אג"ח של החברה למניה אחת של טאואר.האג"ח של טאואר הונפקו בשנת 2010, והסדרה אף הורחבה בהמשך. עד לאמצע חודש יולי 2014 היו רשומות למסחר 840 מיליון אג"ח. נכון להיום, סך האג"ח שבמחזור עומד על כ־784 מיליון שקל.
בשבועות האחרונים המירו חלק ממחזיקי האג"ח את האג"ח שלהם למניות של החברה, מה שהביא לדילול בעלי המניות ולהקטנת החוב של החברה ב־56 מיליון שקל. אם אג"ח נוספות יומרו למניות, הדבר ידלל עוד יותר את בעלי המניות הקיימים של החברה.
לאומי והפועלים מחקו 100 מיליון דולר כל אחד
נוסף לחוב למחזיקי האג"ח סוחבת טאואר גם חוב לבנקים, בסכום של 120 מיליון דולר. החוב, ללאומי ולהפועלים, הוא שריד של הלוואות לא מוצלחות שהוענקו לחברה בעשור הקודם בהיקף של 500 מיליון דולר. ההלוואה ניטלה לפיתוח מפעל השבבים השני שבו השקיעה החברה־האם של טאואר, החברה לישראל, מיליארדי שקלים.
ב־2008 נאלצה טאואר לבצע הסדר חוב שבו מחק כל אחד משני הבנקים חוב של 100 מיליון דולר. לאחר המחיקה נותר לחברה חוב של כ־200 מיליון דולר. כחלק מאותו הסדר, הזרימה החברה לישראל הון לטאואר. בסופו של התהליך, שנחתם ב־2010, קיבלו הבנקים כנגד חלק מהחוב שטרי הון, ללא מועד פקיעה וללא זכות הצבעה, הניתנים להמרה למניות. כמו כן כלל ההסדר פריסת חוב של כ־600 מיליון שקל מחדש לשנים 2013–2015. מתוך חוב זה נותרו כאמור 120 מיליון דולר. מרבית שטרי החוב הומרו למניות ונמכרו על ידי הבנקים.
הבוקר תפרסם טאואר את דו"חותיה לרבעון השני של 2014. החברה מסרה בתגובה כי "אנו בוחנים כל הזמן אפשרויות לחיזוק ושיפור המאזן".