ליאת אנקורי: "בזמן פעילות אקזיט לא ידעתי כי אני בעלת 50% מהון המניות"
אשתו לשעבר של איש העסקים אייל אנקורי, שהחזיקה עמו בבית ההשקעות אקזיט, מתנערת מאחריותה להונאת פירמידה לכאורה, שהוציאה מעשרות קשישים 20 מיליון שקל במרמה
"סמכתי על אייל והבעתי אמון ביוזמתו, ואמון זה נפגע כשהבנתי שאייל מעוניין לעשות שימוש בכספים המשותפים השייכים למשפחתנו, ולמכור את בית המגורים שלנו כדי לממן את יוזמתו העסקית". כך טוענת ליאת אנקורי (47), אשתו לשעבר של אייל אנקורי, בתצהיר שהגישה לבית המשפט ובו היא מתייחסת לדו"ח החקירה של קריסת בית ההשקעות.
בדו"ח נטען כי היא ובעלה לשעבר הוציאו במרמה כ־20 מיליון שקל מעשרות זוגות קשישים תוך הצגת מצגי שווא, ביצוע מעשי הונאה והבטחת תשואה גבוהה ללא סיכון. אנקורי אף הוסיפה כי "בזמן פעילותה של אקזיט לא הייתי מודעת לכך כי אני בעלת 50% מהון המניות".
אקזיט, שקרס לפני כשנתיים, התפרסם בעבר בשוק ההון כבית ההשקעות שתמך בקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב במיליוני שקלים. מיליונים שעל פי הדו"ח התאדו מקופת החברה ביחד עם כספים רבים שהושקעו במנגנון השיווק האגרסיבי, שכר וטיסות לחו"ל, מה שהותיר את המשקיעים מול שוקת שבורה.
"עסקינן בתוכנית מתוזמנת ללקיחת כספים במרמה תוך ניצול הקורבנות באופן בוטה", נכתב בדו"ח החקירה שהוגש במרץ לשופט איתן אורנשטיין מבית המשפט המחוזי בתל אביב. מפרק החברה, רו"ח עופר אלקלעי, הגיש במקביל לדו"ח תביעה לחיוב אישי ללא הגבלת סכום של הזוג אנקורי. לפני כשלושה שבועות אישר השופט לליאת אנקורי לסיים הליך מכירה של הווילה ברמת השרון שרשומה על שמה תמורת 6.5 מיליון שקלים. אורנשטיין קבע כי 2.2 מיליון שקל מתוכם, כספים שאינם לצורך החזרת הלוואות ומשכנתא, יופקדו בנאמנות וייעשה בהם שימוש רק באישור בית המשפט.
הדו"ח של אלקלעי, מומחה לביקורת חקירתית המיוצג על עו"ד עובדיה כהן, משרטט שיטה שמטרתה היתה לשדר יוקרה ועושר מופלג, על ידי שכירת משרדים מפוארים במגדלי הבורסה ברמת גן. על פי הדו"ח, באקזיט השתמשו בשיטות שיווק אגרסיביות כדי לשכנע קשישים להשקיע את כספם במנגנון בעל תשואה מובטחת לכאורה, וזאת תוך מתן ערבויות לכספים בדמות קרקעות בפלורידה. על פי הדו"ח, בפועל היה מדובר בהונאה בשיטת הפירמידה (פונזי). הבטוחות שניתנו לכספים היו בשווי נמוך בהרבה מההשקעה, ובחלק מהמקרים כלל לא נרשמו על שמם של המשקיעים.
בתצהיר שהגישה טוענת ליאת אנקורי בתגובה כי אף שחצי מבית ההשקעות היה רשום על שמה, היא לא היתה מודעת לכך. זאת, לטענתה, משום שהרישום נעשה על חברה ישנה שהקימו בעבר בני הזוג. היא מוסיפה כי אף שעבדה במחלקת הטלמיטינג, היא אינה מבינה כלל בתחום ההשקעות, ועסקה בפועל במשרדי החברה במקצועה (אדריכלית). לטענתה, היא שהתה שם רק בשל בקשת בעלה לפקח על מנהלת מחלקת הטלמיטינג. לדבריה, בשלב מסוים בעלה אף פיטר אותה.
"מדי פעם התעניינתי בפעילות של אייל, והוא הסביר לי כי הוא ממשיך את פעילותו מהעבר ברכישת נכסים בארה"ב, רק בצורה משמעותית", כותבת אנקורי המיוצגת על ידי עוה"ד עמית פינס ואלעד רוטברג ממשרד וקסלר ברגמן ושות'. "הוא הסביר שהדרך להגדיל את הפעילות היא באמצעות גיוס משקיעים. אייל הוסיף כהנה וכהנה הסברים כלליים בדבר אופי פעולתה של החברה, אלא שלא היתה לי כל יכולת ממשית לבחון את אמיתות הסבריו. השתכנעתי כי אייל יודע מה הוא עושה, וכי הוא עצמו משוכנע כי מדובר בעסק שעתיד להצליח ולהניב רווחים".