הדולר עלה ב-0.2%, היציג - 3.46 שקלים
FXCM: "גובר הסיכוי שבנק ישראל יבצע הפחתת ריבית בשבוע הבא"; היורו היציג שמר על יציבות ברמה של 4.68 שקלים
המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ב') לקראת ישיבת המדיניות של הפד שתתקיים השבוע ועל רקע הדיסוננס המסתמן במדיניות המוניטרית אותה מנהלים הבנקים המרכזיים מסביב לעולם. הדולר עלה ב-0.2% ונסחר סביב 3.46 שקלים, בעוד שהיורו היציג שמר על יציבות ברמה של 4.68 שקלים.
- הוצאות הממשלה הנמוכות יקלו את ההחלטה להוריד את הריבית
- פסגות: "ארה"ב נכנסת לתהליך של יפניזציה - אינפלציה וצמיחה נמוכות למשך שנים"
- מי יקבל רוח גבית מריבית אפס בגוש היורו
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "בתנאים המקומיים והגלובליים הנוכחיים, שערי החליפין של הדולר והיורו צפויים להמשיך ולרדת מול השקל בטווח הקצר והבינוני. לאור העובדה כי אירופה וארצות הברית הינן יעדי הייצוא המרכזיים של ישראל, המשך המגמה הזו מהווה סיכון גדול על הייצוא הישראלי והצמיחה של המשק כולו, ולאור זאת גובר הסיכוי שבנק ישראל יבצע הפחתת ריבית בשבוע הבא".
גם בעולם הדולר והיורו מפגינים חולשה בולטת. בקרב מדינות המפתח ניתן לזהות פיצול בין הבנקים המרכזיים. מצד אחד, הבנק האירופי המרכזי (ECB) והבנק של יפן, שמיישמים כעת מדיניות אולטרה מרחיבה, הכוללת ריבית אפסית ורכישת נכסים, ומצד שני הבנקים המרכזיים של בריטניה וארצות הברית, שכבר מאותתים על הקשחת ריבית מעבר לפינה והבנקים המרכזיים של אוסטרליה וניו זילנד, שכבר ביצעו העלאות ריבית".
"אירוע המפתח השבוע יהיה ישיבת המדיניות של הבנק הפדרלי. הבנק צפוי לצמצם את היקף רכישות האג"ח ב-10 מיליארד נוספים, בדומה לקצב הצמצום של החודשים האחרונים. אולם, בשוק בעיקר ימתינו לשמוע את אופי הרטוריקה בהצהרת המדיניות של הבנק. בחודשים האחרונים הבנק החל לאותת על כוונתו להעלות את הריבית, אולם התמחור בשוק מלמד כי בשוק מעריכים כי העלאת הריבית הראשונה תתבצע רק במחצית השנייה של 2015, זאת בשעה שבנקים מרכזיים אחרים בעולם כבר מתחילים להעלות ריבית. הסנטימנט הפושר כלפי הכלכלה האמריקנית מתבטא גם בשוק האג"ח, כאשר התשואה על אגרות החוב לטווחים הארוכים יותר (10 שנים ומעלה) עדיין מאוד נמוכה ומלמדת על ציפיות צמיחה ואינפלציה נמוכות, זאת על רקע נתוני המאקרו שמצביעים על התאוששות איטית מאוד. בתנאים הללו, הדולר לא מצליח לבצע התאוששות משמעותית מול המטבעות האחרים, ורק רטוריקה נוקשת יותר השבוע תעזור לדחוף את הדולר מעלה".
"בתוך הפיצול הזה גם בנק ישראל יצטרך למקם את עצמו, לקראת ישיבת המדיניות הבאה הצפויה בשבוע הבא. לאחר שבנק ישראל בחר שלא להוריד את הריבית בישיבתו הקודמת, התחזקותו של השקל בחודש האחרון תהווה שיקול מרכזי בישיבת הריבית בשבוע הבא ומגבירה את הסיכוי כי הבנק יפחית החודש את הריבית במטרה לבלום את המשך התיסוף של המטבע הישראלי".