תביעה: בנק אוף אמריקה ו-NYSE עסקו במסחר בתדירות גבוהה
עיריית פרובידנס שברוד איילנד תובעת עשרות בורסות וחברות בטענה כי היטו את שוקי המניות על מנת לגרוף רווח של מיליארדים
בשנה האחרונה נפתחו חקירות ממשלתיות ואף פורסם ספר מאת מייקל לואיס המתנגד למסחר בתדירות גבוהה. בעקבות זאת התגברה הביקורת סביב המסחר מסוג זה, ועולה השאלה האם הוא מעניק למשקיעים יתרון לא הוגן. התביעה שהוגשה ביום שישי היא הראשונה מטעם משקיעים מוסדיים מאז הבטיח בחודש מרץ התובע הכללי בארה"ב אריק הולדר לקיים חקירה מלאה לבדוק האם המסחר בתדירות גבוהה מפר חוקים של מסחר במידע פנים.
מה-FBI נמסר גם כן כי מתבצעת חקירה שמטרתה לבדוק האם חברות שעוסקות במסחר בתדירות גבוהה זוכות ליתרון על פני משקיעים אחרים בכך שהן משתמשות במידע לגבי המסחר שלהם כדי להשיג רווחים.
פרובידס דורשת פיצויים בסכום שעוד לא נקבע בשם כל המשקיעים הציבוריים שמכרו או קנו מניות בחמש השנים האחרונות, כך על פי התביעה שהוגשה בבית המשפט הפדראלי במנהטן. האשמה המרכזית בתביעה שהוגשה נגד 14 סוכנויות ברוקראג', 16 בורסות ו-12 חברות למסחר בתדירות גבוהה היא שהנתבעים אפשרו לחלק מהסוחרים להשיג גישה למידע חסוי לגבי העסקאות של המשקיעים. המסחר כלל שימוש במודלים ממוחשבים, מהם למדו הסוחרים בתדירות גבוהה על הצעות עסקיות, ביצעו עסקאות במחירים טובים יותר ובסופו של דבר הצליחו להרוויח בזכות אותם משקיעים שהגישו את ההצעות המקוריות.
"המשקיעים הציבוריים זכאים ליחס הוגן וישר מצד הסוחרים והבורסות", נכתב בתביעה, "מעבר לכך שנהרס האמון בשוקי ההון האמריקאיים, ההתנהלות הלא הולמת המתוארת כאן שאבה מיליארדי דולרים מקרנות פנסיה פרטיות וציבוריות שמיליוני אמריקאים תלויים בהן".