$
השורה התחתונה

השורה התחתונה

כבוד למגזר: הבנקים האמריקאיים עובדים טוב תחת לחץ

פרסום תוצאות מבחני הלחץ של הבנק המרכזי של ארה"ב מגלה שרוב הבנקים במדינה יצליחו לעמוד בדרישות הלימות ההון במצב של מיתון חריף. בנק אוף ניו יורק, בנק סאן טרסט ובנק פי.נ.סי שיפרו באופן ניכר את כושר ההישרדות ורמת הרווחיות הצפויים בימים קשים

טרנס קלינגמן 08:3808.04.14

לפני כמה שבועות פרסם הבנק המרכזי של ארה"ב את תוצאות מבחני הלחץ החדשים. מבחנים אלו נועדו לבחון את ההשפעה על הלימות ההון של הבנקים בארה"ב במקרה של מיתון חריף אשר עלול לגרום לעלייה בהפרשות להפסדי אשראי וירידה ברמת ההכנסות. בעקבות ההתאוששות בכלכלה האמריקאית היה ברור למשקיעים כי רוב הבנקים יצליחו לעמוד בדרישות הון המינימום. ואכן, כל הבנקים בארה"ב, למעט בנק ZIONS BANCORP, קיבלו ציון עובר. ניתן להשתמש בתוצאות של מבחני הלחץ לחיפוש כיווני השקעה בבנקים בארה"ב.

  

בנק אוף אמריקה בנק אוף אמריקה צילום: בלומברג

המשקיעים ילכו לבנקים שהשתפרו במבחנים

הבנקים בארה"ב נחלקים לארבע קטגוריות ראשיות: הקטגוריה הראשונה היא בנקים גדולים בעלי פריסה רחבה בארה"ב אשר חשופים גם לבנקאות להשקעות, דוגמת בנק אוף אמריקה.

 

הקטגוריה השנייה היא בנקי ההשקעות, דוגמת מורגן סטנלי וגולדמן זאקס.

 

קטגוריה נוספת היא בנקים אזוריים אשר מתמקדים במדינות מסוימות בארה"ב ללא פריסה אוניברסלית, דוגמת USB BANK. הקטגוריה האחרונה היא TRUST BANKS אשר מספקים שירותי קסטודיאן (שירות שמירת ני"ע עבור המשקיע) ונאמנות עבור מנהלי ההשקעות, כגון בנק אוף ניו יורק וסטייט סטריט. הבנקים הגדולים ובנקי ההשקעות רגישים יותר לשחיקה בהלימות ההון מאשר הבנקים האזוריים והבנקים המספקים שירותי קסטודיאן ונאמנות למנהלי השקעות. כאשר בנקים מצטיינים במבחני הלחץ, ניתן להניח שהם יצליחו לשמור על רמת הדיבידנד גם בתקופות של מיתון תוך פגיעה מוגבלת ברווחיות. מבחני הלחץ של 2013 סיפקו למשקיע את המידע שלו הוא זקוק בשביל להחליט אילו מבין הבנקים פחות פגיעים. מבחני הלחץ של 2014 מספקים למשקיע מידע לגבי מיהם הבנקים ששיפרו באופן ניכר את יכולת ההישרדות שלהם. בנקים אלו עשויים לעבור תהליך של תמחור מחדש, כאשר המשקיעים מבינים שחל שיפור באיכות הרווחיהם ושרמת הסיכון בהם ירדה.

 

 צילום: בלומברג

 

איך נחשפים לסקטור הבנקאות האמריקאית?

בחרנו שני בנקים אזוריים ובנק אחד אשר מספק שירותי קסטודיאן. שלושת הבנקים שיפרו באופן ניכר את רמת הרווחיות הצפויה, גם בתסריט של מיתון כלכלי כבד. בנקים כאלו יכולים ליהנות מיכולת משופרת המאפשרת להגדיל את חלוקת הדיבידנדים, בעיקר בגלל שגופי הפיקוח יכולים להרגיש בנוח עם פרופיל הסיכון של הבנק (המשתקף מתוצאות מבחן הלחץ).

 

סאן טראסט (SUN TRUST) הנו בנק אשר פועל בדרום־מזרח ארה"ב במדינות כמו פלורידה, ג'ורג'יה וקרוליינה. לבנק מערך המונה כ־1,500 סניפים באזורים אלו. הבנק מדווח על תשואה חד־ספרתית על ההון והעלה את הדיבידנד בשנה שעברה. מבחן הלחץ מצביע על ירידה של 10% בהכנסות נטו לעומת צפי האנליסטים בשנים 2014 ו־2015, העומד סביב 6.4 מיליארד דולר. מדובר בשחיקה יחסית מינורית ושיפור של 28% לעומת תוצאות מבחן הלחץ של 2013.

 

פי.אן.סי (PNC) הוא בנק יותר גדול מסאן טרסט אשר פועל בכל רחבי החוף המזרחי של ארה"ב, החל מניו ג'רזי, דרך פנסילבניה ואוהיו ועד פלורידה וקרוליינה. לבנק מערך המונה כ־2,700 סניפים באזורים אלו. הבנק מדווח על תשואה דו־ספרתית על ההון. מבחן הלחץ מצביע על ירידה של 17% בהכנסות נטו, לעומת צפי האנליסטים בשנים 2014 ו־2015, העומד סביב 13 מיליארד דולר. מדובר בשחיקה לא גדולה ושיפור של 10% לעומת תוצאות מבחן הלחץ של 2013.

 

בנק אוף ניו יורק הוא בנק ייעודי אשר מספק בעיקר שירותי קסטודיאן ונאמנות לבתי ומנהלי השקעות. בשונה מבנקים אזוריים אשר צפויים ליהנות מעליית עקום הריבית, בנק אוף ניו יורק נהנה בעיקר כאשר שוק ההון חיובי והיקף הנכסים המנוהלים על ידי בתי השקעות צומח. מבחן הלחץ מצביע על ירידה של 10% בהכנסות נטו לעומת צפי האנליסטים בשנים 2014 ו־2015, העומד סביב 9 מיליארד דולר.

 

ההשקעה בבנקים האזוריים ובבנקים ייעודיים בתחום הקסטודיאן עדיפה על פני ההשקעה בבנקים הגדולים ובבנקים להשקעות. הבנקים הגדולים והבנקים להשקעות חשופים לסיכון של קנסות ותביעות בעקבות התנהגותם טרום המשבר בתחומים שונים ונתונים לפיקוח הדוק יותר מצד הרגולטורים החוששים מהסיכון הכרוך בגודלם ובמורכבותם.

 

הכותב הוא מנהל מחלקת המחקר בפסגות ברוקראז'

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x