ירידות בבורסות אסיה; ניקיי איבד 2%
בסין ובהונג קונג לא התתקיים מסחר בשל חג. HSBC: "בשל העובדה שאין גורם מרכזי אחד לגל הירידות, תיקון מהיר אינו סביר"
המסחר בבורסות המרכזיות של אסיה ננעל הבוקר במגמה שלילית, בהובלת הבורסה של יפן.
בטוקיו נמשכת מגמת הירידות שאפיינה את חודש ינואר, במהלכו איבד מדד ניקיי 8.5% מערכו - הירידה הגדולה ביותר מבין 24 הבורסות של המדינות המתפתחות.
בבלומברג מדווח היום כי מתוך 180 חברות הרשומות במדד האזורי MSCI ASIA ושפרסמו את דוחותיהם השנתיים, 51% פספסו את תחזיות הרווח של האנליסטים.
במהלך היום פורסם כי מדד מנהלי הרכש בסין עמד בינואר על 50.5 נקודות, בהתאמה לצפי האנליסטים וירידה של 0.5% בהשוואה למדד דצמבר. על פי הסקר שערכה רשות הסטטיסטיקה של סין, הסק לימד על צמצום בהזמנות ליצוא ועל ירידה בגיוס עובדים.
בסקירת HSBC שפורסמה היום כותב הכלכלן פרדריק ניומן (Frederic Neumann) שבעוד שהירידות שנרשמו בשבועות מסוימים ב-2013 היו קשורות לחששות מצמצום ההרחבה הכמותית של הפד, גל הירידות הנוכחי קשור לכמה גורמים מקומיים באסיה, ובהם נתונים חלשים מסין, ואי הוודאות הפוליטית לקראת הבחירות בהודו ובאינדונזיה, לצד המשבר הפוליטי בתאילנד. "אף אחד מגורמים אלה כשלעצמו לא גרוע יותר ממה שהאזור חווה בעבר, אך הם מלמדים אותנו שהכוח שפגע באזור בעשורים האחרונים עדיין כאן, וזהו כוח ההדבקה - התפשטות מהומה ואי יציבות מכלכלה אחת באזור לכלכלה אחרת. בשל העובדה שאין גורם מרכזי אחד לגל הירידות, תיקון מהיר אינו סביר", כותב ניומן.
בסוף השבוע דווח בסין כי נתוני הייצור ירדו באופן בלתי צפוי לשפל של שישה חודשים. זוהי התחלה חלשה לשנה, המעלה חששות לגבי האפשרות של האטה כלכלית בסין. מדד מנהלי הרכש (PMI) הרשמי ירד ל-50.5% בינואר. זאת לעומת 51% בדצמבר. כך על פי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין היום.
מדד המשנה של ה-PMI להזמנות חדשות ירד לרמתו הנמוכה בשישה החודשים האחרונים ל-50.9% והזמנות לייצוא ירדו אף הם לרמתם הנמוכה מזה שישה חודשים - 49.3%. על פי מדד ה-PMI ירידה אל מתחת ל-50% מצביעה על התכווצות כלכלית."אנו צופים כי נתוני הצמיחה לרבעון הראשון בסין יראו מידה של האטה. סין צריכה להוריד את יעד הצמיחה השנתי שלה ל-7%". כך אמרו לרויטרס ליו ליגנג וז'ו האו, כלכלנים ב-ANZ.