הרכב מנצח לא מחליפים? תמיר פישמן ממשיך ל-2014 עם פרוטרום ומישורים
בית ההשקעות חוזר לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט" לאחר שהמלצותיו לשנת 2013 רשמו תשואה ממוצעת של כ-25%. אלרוב נדל"ן מככבת בהמלצות לשנה הבאה - הן בפרק המניות והן בפרק האג"ח
תמיר פישמן מגיע לפרויקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" לאחר שהמלצותיו בפרויקט לקראת 2013 הגיעו להישגים נאים במהלך השנה. מול עלייה של 11% במדד ת"א 25, המניות עליהן המליצו בתמיר פישמן רשמו עלייה ממוצעת של כ-25%.
בשנה החולפת, ההמלצות על פרוטרום עם תשואה של 43% והראל השקעות עם תשואה של 30% יותר מהוכיחו את עצמן. ההמלצה על מישורים פחות הרשימה (תשואה של 16%) וזו על דיסקונט איכזבה (תשואה של 7.5%). תמיר פישמן המליץ על מניית דלק ישראל שנמחקה מהמסחר בתחילת מאי, לאחר הצעת רכש של קבוצת דלק (נרכשה בפרמיה של 11%).
בהמלצות האג"ח רשם תמיר פישמן תשואות לא מרשימות, כשהנייר עם התשואה המקסימלית עליו המליץ הוא של דה לסר ב', שרשמה השנה תשואה של 13.7%. נורסטאר ו' רשם תשואה של 5.7%, דלק אנרגיה 7.8%, דורי ה' עם תשואה 6.6%, בזן ב' עם תשואה של 6.9%.
בתחום ההימורים, בתמיר פישמן לא חזו נכון את המדדים, אך כן פגעו בטווח שערי המטבעות, שניצבים על הטווח התחתון של תחזיתו. בתמיר פישמן הימרו על עלייה של 15% בת"א 25 - לא רחוק מדי מהעלייה בפועל, בשיעור של 11%. למדד דאו ג'ונס צפו עלייה של 9.5%, כשבפועל זינק המדד בכ-23%. לדולר צפה בית ההשקעות טווח של 3.5-3.8 שקלים, בעוד ששערו היציג עומד על סביב 3.51 שקלים. ליורו עמד הצפי על טווח של 4.8-5.1 שקלים - בעוד ששערו היציג כיום עומד על סביב 4.8 שקלים.
להמלצות 2014 של הלמן אלדובי לחצו כאן
להמלצות 2014 של דיסקונט - לחצו כאן
להמצלות של איילון ל-2014 - לחצו כאן
להמלצות של מיטב דש - לחצו כאן
להמצלות של אנליסט - לחצו כאן
להמלצות של פריקו - לחצו כאן
להמלצות של לאומי - לחצו כאן
להמלצות של אקסלנס - לחצו כאן
ועתה לסיבה שלשמה נתכנסנו - המלצות דודי קטש, ויניב אהרון מבית תמיר פישמן לשנת 2014 - כפי שניתן לראות, בית ההשקעות שומר על עקביות עם שתיים מהמניות שבהן בחר בשנה שעברה.
חמש מניות מומלצות ל-2014
פרוטרום- חברת פרוטרום הינה אחת החברות הגדולות בעולם בתחום ייצור תמציות הטעם וחומרי הגלם. לחברה פריסה גלובלית רחבה והיא מציגה צמיחה עקבית בשנים האחרונות (15%-20%). במסגרת אסטרטגיית הצמיחה, החברה רוכשת חברות קטנות במטרה לחדור לשווקים חדשים ולשפר את הרווחיות. פרוטרום לא זוכה לתמחור הוגן ונסחרת בדיסקאונט משמעותי על מתחרותיה.
להערכתינו, בשנים הקרובות החברה צפויה ל"קצור את הפירות" של פעילות הרכישות ולהציג שיפור מהותי בשיעורי הרווחיות (מ13%- ל-15%) התפעולית וה-EBITDA (מ-17% ל-20%). החברה אשר כיום נסחרת בדיסקאונט ביחס למתחרות צפויה להיסחר בתמחורים דומים ביחס לקבוצת הייחוס.
לחברה שווי שוק של כ-3.8 מיליארד שקל עם חוב נטו זניח של כ-365 מיליון שקל ונסחרת במכפיל 13 לתחזיות הרווח שלנו ל-2014.
פרוטרום רשמה כאמור תשואה של 43% מתחילת השנה.
איזיצ'יפ- איזיצ'יפ סמיקונדוקטור היא חברת טכנולוגיה ישראלית המתמחה בתכנון ופיתוח מעבדים משולבים לשימוש ברשתות תקשורת מהירות. החברה הינה מובילה טכנולוגית בין לקוחותיה של איזיצ'יפ ניתן למניות את כל חברות תשתיות התקשורת הגדולות: סיסקו, HP, אריקסון, ג'וניפר, חיוואוי ועוד. בחציון השני של שנת 2013 חוותה המניה ירידה חדה (כ-20%) בעקבות חששות כי הלקוחה הגדולה סיסקו תתבסס בעתיד ברשות התקשורת על שבבים מייצור עצמי על פני השבבים של איזיצי'פ. חששות אשר התבררו בדיעבד כמוגזמים.
לאחר שנתיים מאכזבות בביצועי החברה, שנת 2014 צפויה להוות שנת מפנה עבור איזיצ'יפ, כאשר הדור החדש של השבבים NP-4 נמכר לכל הלקוחות בהיקפים גבוהים והדור הבא NP-5 צפוי להגיע לייצור לקראת 2015. המעבר לשימוש בדור החדש של השבבים צפוי להביא לשיפור ניכר ברווחיות וגידול בנתח השוק אשר יתבטא בשיעורי צמיחה גבוהים (20%-30%) בשנים הקרובות. החברה נסחרת במכפיל רווח של 15 על הרווחים הצפויים לשנת 2014 ומכפיל 11 בנטרול קופת המזומנים של החברה בהיקף של כ-120 מיליון דולר.
מישורים- חברת מישורים פועלת בתחום ייזום ופיתוח נדל"ן בישראל וקנדה. הפעילות בישראל כוללת 10 נכסים מניבים בישראל וקרקע בשווי כולל של כ-200 מיליון שקל. הנכסים (בנטרול הקרקע) מייצרים תזרים קבוע בהיקף של כ-15 מיליון שקל בשנה. הפעילות בקנדה מרוכזת תחת חברת סקייליין, אשר ממוקדת בתחום המלונאות ואתרי נופש עם מודל ייחודי של ניצול עתודות קרקע לייזום, פיתוח מכירה ושיווק של דירות נופש, כחלק מתרבות "הבית השני" אשר נפוצה במדינה. בפורטפוליו של סקייליין ניתן למצוא אתרי נופש מובילים בדרום חבל אונטריו ו"האגמים הגדולים". בשנתיים האחרונות בצעה החברה מספר גיוסים פרטיים מוצלחים לסקייליין, בהיקף כולל של כ-30 מיליון דולר קנדי לפי שווי של 177-220 מיליון דולר קנדי מגופים פיננסים מובילים בקנדה, במטרה להרחיב את היקפי הפעילות. בימים אלה נערכת להנפקת סקייליין בישראל וקנדה. פעילות החברה בארה"ב מסתמנת כמבטיחה, על אף שעדיין נמצאת בהיקפים נמוכים, עם מספר עסקאות אשר הציפו ערך למישורים.
כאמור, מישורים הומלצה על ידי תמיר פישמן גם ב-2013, והיא רשמה במהלך השנה תשואה של 15.8%.
אפריקה נכסים - החברה פעילה בתחום הנכסים המניבים וייזום נדלן למגורים בישראל ובאירופה. הנכסים המניבים מהווים כ-70% מנכסי החברה וה-NOI השנתי בגינם עומד על כ-340 מיליון שקל. שיעור התפוסה בנכסים המניבים עומד על כ-89%.הנכס המרכזי במזרח אירופה הינו קניון AFI פאלאס בקוטרוצ'ין. הקניון המכיל שטחים להשכרה בהיקף של כ-80 אלף מ"ר, נמצא בתפוסה מלאה (כ-97%). כמות המבקרים בקניון עומדת על כ-54 אלף ליום. פדיון החנויות אשר נמצא במגמת עליה מתמדת עומד כ-50 מיליון יורו ברבעון. הגידול בפדיון משתקף בעליה עקבית ב-NOI מפעילות הקניון. גם קניון AFI פאלאס בפלוישט אשר בנייתו הסתיימה לאחרונה נראה מבטיח, כאשר מרבית שטחי ההשכרה בשלב א' הושכרו מבעוד מועד. הפרויקט נמצא בבתהליך השלמת השכרת שלב ב'.
תחום הבניה למגורים נמצא במגמת שיפור ולאחר שנים של קיטון בהתחלות בניה ניתן לראות עליה בביקושים. חשוב לזכור כי הקרקעות נקנו במחירים גבוהים טרום המשבר אולם נראה כי החברה תצליח לחלץ את מרבית השקעותיה.החברה נסחרת בדיסקאונט של כ-35% להון העצמי אשר להערכתנו מייצג חששות מוגזמים מפני מחיקות עתידיות, כאשר מרבית ההפחות בגין קרקעות היסטוריות בוצעו.
אפריקה נכסים זינקה מתחילת השנה בכ-60%.
אלרוב נדל"ן - לקבוצה פעילות בנדלן מניב בשוויץ, צרפת וישראל וכן פעילות מלונות יוקרה במערב אירופה ובירושלים. בתחום הנדלן המניב מחזיקה בנכסים המאופיינים ברמת סיכון נמוכה. סך ההכנסות מנדל"ן מניב בשנת 2012 עמד על כ-302 מיליון שקל. בתחום המלונאות מחזיקה החברה במלונות בירושלים, אמסטרדם, לונדון ופריז. כלל מלונות החברה מהווים מותג עילית וממוקמים במרכז אזורי הביקוש. פעילות המלונאות הינו במינוף נמוך יחסית לפעילות הנדלן (כ-50%). פעילות המלונאות בישראל מתאפיינת בשולי רווח גבוהים מאוד (כ-40%) והינה הרבה מעל התעשייה (כ-25%). זאת בשל איכות הנכסים והניהול.
פעילות המלונאות בחו"ל אשר נמצאת עדיין בהקמה (מלון הקונסרבטוריום באמסטרדם הושק בשנה שעברה) עברה לרווחיות תפעולית החל מתחילת השנה אך עדיין נמצאת מתחת לרף ההכנסות המייצג. להערכתנו צפויה להציף ערך משמעותי לקבוצה בשנים הקרובות. החברה נסחרת מתחת להון העצמי וזאת על אף גידול שנתי ממוצע של כ-19.3% בהכנסות משכ"ד במהלך העשור האחרון.
אלרוב נדל"ן זינקה מתחילת 2013 ב-47%.
חמש איגרות חוב מומלצות ל-2014
אלקו אחזקות אג"ח י' צמוד מדד (תשואה 3.13%) ואלקו אחזקות אג"ח י"א לא צמוד (5.18%).
חברת אלקו החזקות הנפיקה לאחרונה שתי סדרות אג"ח, שקלית וצמודה. החברה הינה חברת החזקות בשליטת משפחת זלקינד, אשר מחזיקה בארבע אחזקות עיקריות: אלקטרה, אלקטרה מוצרי צריכה, אלקטרה נדל"ן ו ELR. בנוסף, ישנם מס' נכסים בבעלות ישירה. לחברה עודף נכסים של כ 1 מיליארד שקל בהתאם לשווי שוק ושווי מאזני של הנכסים. יתרות המזומנים בקופת החברה לאחר הנפקת סדרות האג"ח החדשות והתזרים הצפוי אמורים לשרת את האג"ח.
אלרוב נדל"ן אג"ח ב' (2.11%)
אלרוב נדל"ן היא חברת נדל"ן בשליטת אקירוב, העוסקת בשלושה תחומים עיקריים: נדל"ן להשקעה, מלונאות דירות יוקרה. לחברה הון עצמי (מאוחד) בסך כ- 2.9 מיליארד שקל, המהווה כ-28% ממאזנה. יכולת ההחזר של האג"ח נשען בעיקרו על המלון בקפה רויאל ועל יתרת הדירות בפרוייקט ממילא.
מנדלסון אג"ח ג' (2.27%)
חברת מנדלסון הספקה הינה חברת סחר העוסקת בכמה תחומים, העיקריים שבהם: סחר בישראל (מכירת צנרת ואביזרי נלווים), סחר בארה"ב (הפצה ושיווק של אביזרי צנרת וצנרת המיועדים לתעשייה) וייצור של צנרת פלסטיק ומשאבות מים. נראה כי החברה יציבה וכי התזרים מפעילות שוטפת בתוספת ההנפקות האחרונות יכולות לשרת את החוב במלואו.
רבוע נדל"ן אג"ח ד' (2.14%)
חברת רבוע כחול נדל"ן אשר נמצאת בשליטת חברת אלון החזקות, עוסקת בעיקר בהקמת ובהשכרת נדל"ן מניב. עיקר הנכסים הם סופרמרקטים ומרכזים לוגיסטיים המשמשים את המושכרים לחברת האם - קבוצת אלון רבוע כחול בהתקשרות לטווח ארוך, ומשמשים את מגה קמעונאות. בנוסף, החברה פועלת בתחום יזמות נדל"ן למגורים באמצעות החזקה ב50% מפרויקט השוק הסיטונאי בת"א. לחברה הון עצמי של כ- 1.5 מיליארד שקל שהוא 37% מהמאזן.
נצבא אג"ח ה' (1.43%)
נצבא החזקות עוסקת באחזקה, השכרה, ניהול, יזום ופיתוח של נכסי נדל"ן מניבי בישראל וכן היא פעילה בתיק נכסים בצרפת. החברה מוחזקת על ידי איירפורט סיטי. נצבא החזקות היא מבין חברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל, אשר שווי הנכסים שלה עומד על כ- 8 מיליארד שקל. ההון העצמי של החברה עומד על כ- 3 מיליארד שקל, המהווה כ- 46% מהמאזן המאוחד.