הבנקים דורשים מהחברה לישראל הזרמת הון גדולה מ-56 מיליון דולר בהנפקת הזכויות של בזן
החברה לישראל מחזיקה בכ-37% מבזן כאשר היקף הנפקת הזכויות המתוכננת עומד על 150 מיליון דולר; פטרוכימיים המחזיקה ב-31% מבזן ואמורה להזרים כ-47 מיליון דולר
הבנקים דורשים כי החברה לישראל תזרים יותר מ-56 מיליון דולר בהנפקת הזכויות של בזן.
- פירוק פטרוכימיים עשוי להיטיב עם אג"ח מסדרות ב וג'
- בזן: היו"ר מוזס משהה כהונתו עקב "סיבות אישיות ורפואיות זמניות"
- הנפקת הזכויות בבזן טרפה את מתווה הסדר החוב בפטרוכימיים
החברה לישראל מחזיקה בכ-37%, כאשר היקף הנפקת הזכויות המתוכננת עומד על 150 מיליון דולר, כלומר, על פי חלקה, אמורה החברה לישראל להזרים כ-56 מיליון דולר, כאשר פטרוכימיים, הנמצאת בשליטתו של דיוויד פדרמן ומחזיקה ב-31% מבזן, אמורה להזרים כ-47 מיליון דולר בהנפקת הזכויות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בזן עצמה הולכת לקראת מהלך של דחיית חובות של מחזיקי איגרות חוב וצמצום הוצאות תפעול בשנת 2014. בזן הכריזה על תוכנית התייעלות שתכלול פיטורי כ־240 עובדים, צמצום מטות, הקטנת שימוש בגורמי חוץ למתן שירותים וצעדים נוספים, שיובילו לשיפור הרווח התפעולי שלה ב־100 מיליון דולר ב־2014.
היקף חובה של בזן למחזיקי האג"ח שלה מסתכם ב־413 מיליון דולר, ואילו חובה לבנקים עומד על 810 מיליון דולר. ככל הנראה, במצב שבו מחזיקי האג"ח יסכימו לדחיית חלק מהתשלומים, והחברה תבצע את הנפקת הזכויות שתשפר את מבנה ההון של בזן, יסכימו גם הבנקים להעניק לחברה אשראי נוסף, אך הם דורשים כעת מהחברה לישראל הזרמת הון משמעותית יותר.
החברה לישראל לא הודיעה כי היא תשתתף בהנפקת הזכויות אלא כתבה בהודעה כי היא שוקלת בחיוב להשתתף בהנפקה. בזן סיימה את הרבעון השני של 2013 בהפסד של 37 מיליון דולר לעומת רווח של 6 מיליון דולר ברבעון הראשון.
עד סוף 2014 צריכה בזן לפרוע תשלומי קרן וריבית למחזיקי האג"ח ולבנקים בגובה של 560 מיליון דולר. נכון לסוף הרבעון השני, לבזן יש אמנם עודף של 592 מיליון דולר בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת, אך מחזיקי האג"ח של בזן חוששים כי מחזיקי האג"ח של כאו"ל, שאוחזים בחוב של 893 מיליון שקל, יחלטו את הערבות שבזן העניקה לה בעקבות אי־עמידה צפויה של כאו"ל באמות מידה פיננסיות.