גלוב אקספלוריישן זינקה ב-49%: סימני גז ונפט משמעותיים באופק-2
לפי דו"ח המשאבים, כמות הגז בהסתברות הטובה ביותר עומדת על כ-0.56 TCF - כ-5% מכמות הגז שבמאגר תמר; קידוח אופק 2 ממוקם ליד רמלה והופסק לפני כשנה וחצי בשל תקלה
אחרי הכישלון בקידוח שמן עליו דווח לפני כשבועיים, שותפות חיפושי הגז והנפט, גלוב אקספלוריישן, דיווחה היום (א') כי קידוח "אופק-2" הממוקם ליד רמלה, הגיע לשכבת המטרה בעומת של 5,950 מטרים ונתגלו בו סימני פטרוליום משמעותיים. סוגי הפטרוליום שהתגלו הינם גז טבעי ונפט קל.
לפי דוח המשאבים העדכני, ב"אופק-2" נמצאה כמות גז טבעי בהסתבות הטובה ביותר של 569 BCF (כ-0.56 TCF). כמו כן דווח על נפט בהסתברות הטובה ביותר בכמות של 28.4 MMBL ובעובי של 50 מטר. לשם השוואה, כמות הגז הטבעי במאגר תמר עומדת על 10 TCF.
בשותפות המחזיקה ב-92.5% מהזככויות ברישיון (קפיטל פוינט מחזיקה ב-7.5%), החליטו לבצע מבני הפקה בקידוח בעלות מוערכת של 2.5 מיליון דולר. עם זאת, בגלוב הדגישו כי נכון לעכשיו אין בסימנים שנמצאו בקידוח כדי להבטיח הגעה לתגלית מסחרית כלכלית.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נכון לעכשיו, על-פי נתונים שאינם סופיים, מעריכים בגלוב כי העלות הכוללת של קידוח "אופק-2" הסתכמה ב-13.1 מיליון דולר המהוות תוספת של מיליון דולר לתקציב המקורי.
לפני כשנה נעצר הקידוח "אופק 2", בעומק של כ-5,400 מטר. בעקבות זאת החליט השותף הכללי להפסיק את פעולת הקידוח, וזאת בטרם הגיע הקידוח אל שכבת המטרה בעומק הסופי שתוכנן - 5,950 מטר. שכבה אליה הגיע היום הקידוח.
לפני כן, בפברואר 2012, הודיעה השותפות כי כי קידוח "אופק 1", המצוי בבעלות מלאה שלה, הוא קידוח יבש. מדובר בקידוח למציאת נפט הכלול ברישיון אופק שנמצא במרכז הארץ באזור לוד. הקידוח נעשה לעומק של 2,500 מטר.
נזכיר כי גם חברת שמן, דיווחה מספר ימים לפני ההודעה על הקידוח היבש כי כי על פי מידע שנמסר לה ממפעילת הקידוח "ים 3", "נמצאו סימנים משמעותיים של אפשרות ל"נפט קל" (light crude) בעובי של 90 מטרים".