בלעדי לכלכליסט
הסכם ההעסקה בדיסקונט יחכה למנכ"ל החדש
מתחילת השנה אין הסכם שכר עם העובדים, והנהלת הבנק נאלצת להתמודד עם ועד מיליטנטי בראשות ריקי בכר
המגעים בין ועד העובדים בדיסקונט להנהלת הבנק על הסכם עבודה חדש הוקפאו עד למינוי מנכ"ל חדש במקומו של ראובן שפיגל, כך נודע ל"כלכליסט". מתחילת השנה אין הסכם שכר עם העובדים, והנהלת הבנק נאלצת להתמודד עם ועד מיליטנטי בראשות ריקי בכר, שאף הודיע באפריל האחרון על סכסוך עבודה.
הרקע לסכסוך: דרישת ההנהלה להפסיק את המדיניות שהיתה נהוגה בבנק, שבמסגרתה זכו העובדים לתוספת שנתית ממוצעת של 5.8% ("טייס אוטומטי") - שהביאה לכך שעובדי דיסקונט הוותיקים נהנים כיום משכר מהרמות הגבוהות במערכת הבנקאית.
באוגוסט האחרון, מיד לאחר ששפיגל הודיע על כוונתו לפרוש מניהול הבנק, עוד אחזה בו אופטימיות לגבי האפשרות שיוכל להגיע להסכמות עם הוועד, אך הצדדים החליטו לקחת פסק זמן של שלושה חודשים מהשיחות להרגעת האווירה.
בהנהלת דיסקונט קיוו כי לאחר חידוש המגעים בין הצדדים באוקטובר, ועד העובדים יבין שאי אפשר יהיה לשמר את תוספות השכר, "יגלה את האחריות הנדרשת" ויירתם למאמצי ההתייעלות של הבנק. אולם כעת, משהבינו בוועד כי שפיגל מתכוון לעזוב באפריל הקרוב, הוחלט שלא לחדש את המגעים עד למינויו של מנכ"ל חדש, בתקווה שזה יקבל את דרישותיהם להמשך תוספות השכר שקיבלו בשנים האחרונות.
בינתיים, ועדת האיתור שהקים הבנק, בראשות היו"ר יוסי בכר, ממשיכה בניסיונותיה לאתר מועמדים לתפקיד המנכ"ל. בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי אורי פז, מנכ"ל בנק ירושלים, הוא המועמד המוביל להחליף את ראובן שפיגל.