בלעדי לכלכליסט
אזורים מוותרת על המירוץ למדד ת"א 100
חברת הנדל"ן, בשליטת הרשי פרידמן, הקפיאה את גיוס ההון באמצעות הנפקת המניות אך ממשיכה בגיוס האג"ח בהיקף של 150 מיליון שקל
חברת אזורים מקפיאה את הנפקת המניות שתכננה בשבוע שעבר. ל"כלכליסט" נודע כי החברה נסוגה מהרעיון לאחר שהתברר כי הסיכוי שלה להיכנס למדד ת"א־100 בעקבות ההנפקה קלוש, גם אם ההנפקה תצליח. אחד הגורמים לקיטון החד בסיכויי אזורים הוא חברת בריינסוויי שגייסה 23 מיליון שקל, העלתה את שווי השוק שלה לכ־820 מיליון שקל ושיפרה בכך את סיכוייה להיכנס למדד ת"א־100. חברת הנדל"ן, הנשלטת על ידי הרשי פרידמן (64.29%), תמשיך במהלך גיוס האג"ח בהיקף של 150 מיליון שקל והשלב המוסדי יתקיים מחר.
- אזורים: חודש אחרי התפטרות המנכ"ל, היו"ר רביבי מפנה את מקומו להרשי פרידמן
- לראשונה מזה שנים: אזורים עומדת בכל אמות המידה של הבנקים
- הרשי פרידמן: "ככל שיהיה צורך אדאג להזרמה של עד 100 מיליון שקל"
כיום חלקו של הציבור בהון המניות של החברה עומד על 12.46%, אך בתוספת אחזקותיהם של המוסדיים, מגיעות אחזקות הציבור לכ־25% ועל כן אזורים עומדת בפרמטר של אחזקות הציבור כדי להיכנס למדד ת"א־100. בחברה העריכו כי מכירת מניות בתמורה ל־50 מיליון שקל תספיק לה על מנת להיכנס למדד במקום אחת החברות שבסוף הרשימה, אולם רף הכניסה במקרה כזה גבוה ותלוי בפרמטרים נוספים מעבר לשווי שוק, במיוחד לאור העובדה כי חברות אחרות מנסות גם הן להיכנס למדד והצליחו להגיע לשווי שוק גבוה יותר. אזורים נסחרת לפי שווי של 755 מיליון שקל, ובחודש האחרון ירדה בכ־10%. גם הכוונה להנפיק מניות לחצה את המניה מטה. עם זאת, אתמול התאוששה המניה ועלתה בכ־3.5%.
בשבוע שעבר אשררה חברת הדירוג מידרוג את דירוג האג"ח של אזורים שבמחזור (סדרות 6, 8 ו־9) בדירוג A3 ואופק דירוג יציב. בנוסף מאשרת מידרוג דירוג זהה להנפקת סדרה חדשה ו/או הרחבת סדרה קיימת, בסכום של עד 150 מיליון שקל ע"נ, כאשר תמורת הגיוס צפויה לשמש לפירעון חובות. בסוף חודש מרץ ביצעה החברה עסקת ענק שבמסגרתה מכרה להראל את חלקה (50%) בקניון ימים הנתנייתי תמורת 390 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מחברת אזורים נמסר, כי "דירקטוריון החברה הסמיך את הנהלת החברה לבצע גיוס הון בהיקף של עד 50 מיליון שקל וגיוס חוב בהיקף של עד 150 מיליון שקל. בהחלטה מודגש שמהלכים אלו ייעשו ללא התניות כמו מועד והיקף הגיוס. וכך, בעוד תנאי השוק הנוכחיים משרתים גיוס חוב לטובת פעילות החברה, יש בכוונת החברה לקדם מהלך זה כעת, ואילו הליך גיוס ההון (הנפקה) ייעשה כפי שהנחה הדירקטוריון, דהיינו בזמן ובמצב אשר ישרתו בצורה מיטבית את בעלי המניות באזורים".