שלום בית בב. יאיר: אלבוים וביטון הצליחו להגיע לפשרה על הסכם הניהול
הפחתה דרמטית בדרישת התשלום למשפחת ביטון: יקבלו 2.5 מיליון שקל על תשלומים שלא שולמו במקום 19 מיליון שקל
לאחר סכסוך ממושך ורב־יצרים דיווחה אתמול חברת הנדל"ן ב. יאיר שבשליטת משפחת ביטון לבורסה, כי נחתם הסכם פשרה בין בעלי מניות השליטה בחברה יאיר ויוסף ביטון לבין בעלי מניות המיעוט - מרדכי אלבוים, החברות שבשליטתו ועו"ד יצחק שטינברג. בין בעלי המניות בחברה התנהל סכסוך חריף בכמה ערכאות, שהחל בשלהי 2010, אז פקע הסכם העסקתם של יאיר ויוסף ביטון.
הסכם ההעסקה של יאיר ויוסף ביטון, המכהנים כיו"ר וכסגן יו"ר, כלל דמי ניהול בהיקף של 494 אלף שקל, שני כלי רכב בעלות של 550 אלף שקל כל אחד והחלפתם בחדשים מדי שלוש שנים, בונוס שנתי בהיקף של 8% מהרווח השנתי לפני מס מעל ל־12 מיליון שקל, וכ־10% מהרווח מעל ל־15 מיליון שקל. יאיר ויוסף ביטון נהנו ב־2010 משכר של 9.12 מיליון שקל. ב־2008–2010 הסכם ניהול זה עם בעלי השליטה עלה לחברה 27.3 מיליון שקל. כשניסו יאיר ויוסף ביטון לאשר מחדש את ההסכם בתחילת 2011, הם נתקלו בהתנגדות לא צפויה.
אלבוים חוסם
איש העסקים מרדכי אלבוים, שרכש בהדרגה כ־10.2% ממניות החברה (כשני שלישים ממניות הציבור בחברה), הציב גוש חוסם מעשי לאישור כל הסכם חדש עם יאיר ויוסף ביטון, ואף הצליח לסכל את אישורם מחדש של הסכמי העסקתם של שני האחים הצעירים למשפחת ביטון, יורם ואילן, המכהנים כמנהלים בקבוצה.
לטענת בעלי השליטה, אלבוים העלה דרישות שנות, בין היתר מינוי נושא תפקיד מטעמו בחברה ודרישה לחלוקת דיבידנדים. אלבוים הכחיש את הטענות, והאשים את משפחת ביטון בניהול לא תקין של החברה. בעקבות זאת, בהצבעה שזימנה החברה למאי 2011 הודיעה החברה כי היא תנטרל את הצבעתו של אלבוים, בטענה כי יש לו עניין אישי בהצבעה. בית המשפט המחוזי בירושלים אסר את ביצוע החלטת החברה.
הסכסוך הגיע גם לבית המשפט העליון, ובמקביל הצדדים גם הגיעו לבוררות אצל עו"ד עמי פולמן בירושלים. בינתיים ירדה אחזקתו של אלבוים ל־6.4%. בשל התארכות התהליכים, ובעקבות העובדה שבני משפחת ביטון לא משכו שכר מהחברה במהלך 2011, העניק השופט המחוזי דרורי, בהחלטה חריגה ובניגוד לעמדתה של רשות ני"ע, סעד זמני שאפשר ליאיר ויוסף ביטון למשוך מהחברה דמי ניהול חודשיים בהיקף של 100 אלף שקל כל אחד, אך לא לשני האחים הצעירים.
חוזרים לקבל שכר
אתמול הודיעו הצדדים, כי בעקבות מגעים ישירים הושגה פשרה, הכוללת הפחתה משמעותית של דרישות התשלום של משפחת ביטון מהחברה. את בעלי השליטה ייצג עו"ד יואב נרי ממשרד רונאל פישר, נרי ושות', את בעלי מניות המיעוט ייצגו עו"ד יוסף שם טוב ממשרד גלוזמן ושות' ועו"ד יצחק שטינברג ואת חברת ב. יאיר ייצג עו"ד ניר מילשטיין ממשרד שניצר גוטליב סאמט ושות'.
במסגרת הסכם הפשרה הוסכם כי לארבעת בני משפחת ביטון ישולמו דמי ניהול חודשיים לתקופה בת שלוש שנים, החל מ־1 בינואר 2013, בסכום של 350 אלף שקל צמוד למדד המחירים לצרכן. כמו כן, חברת הניהול של משפחת ביטון תהיה זכאית למענק שנתי של עד 6 מיליון שקל בהתאם לגובה הדיבידנד שיחולק. משפחת ביטון תקבל בנוסף בגין תשלומים שלא שולמו לאחים על עבודתם עד כה סכום של 2.5 מיליון שקל. מדובר בפשרה מהותית מהדרישה הקודמת של האחים אשר הסתכמה ב־19 מיליון שקל שלטענתם לא שולמו להם - 13.8 מיליון שקל ליוסף ויאיר ו־5.2 מיליון שקל ליורם ואילן.
בנוסף, התקבלה דרישתו של אלבוים כי החברה תאמץ מדיניות דיבידנד מוצהרת. לפי מדיניות זו, החלה מהשנה הנוכחית ולמשך חמש שנים תחלק החברה דיבידנד בהיקף מינימלי של 9 מיליון שקל בשנה שישולם רבעונית. החברה התחייבה לפעול למינוי דח"צ נוסף ולשלם את מלוא שכר הטרחה של הבורר והוצאות אלבוים אשר מסתכמות ב־350 אלף שקל.
כעת הסכם הפשרה צריך לקבל את אישור הבורר, אישור בית המשפט המחוזי, ואז לבסוף לבוא לאישור האסיפה הכללית של החברה.