"השקעה במטבע הניגרי היא השקעה מעניינת לשנה הקרובה"
כך לפי סמנכ"ל סיטי בישראל, ניל קורני. לדבריו, "בשנים הבאות אפריקה הולכת להיות אחד המקומות החשובים ביותר להשקעה"
"אם בוחנים את 141 מדינות העולם שבהן פועל סיטי, ההשקעה במטבע הניגרי היא השקעה מעניינת ל-2013", כך אמר ניל קורני, סמנכ"ל סיטי ישראל, אתמול בוועידת ההשקעות של FXCM ישראל.
לדברי קורני, "לא היינו ממליצים להשקיע את כל תיק ההשקעות במטבע הנאירה הניגרי, אבל אנחנו מאמינים במטבע מכמה סיבות. הצמיחה החיובית בניגריה, העלייה ביתרות המט"ח של המדינה, סקטור החקלאות וסקטור הנפט. ב-2012 היה קשה בענף החקלאות בניגריה לאור פגעי מזג האוויר, אבל השנה אנחנו מאמינים שהסקטור יתאושש".
קורני מציין עוד כי "במחצית השנייה של 2012 ראינו משקיעים זרים רבים שהזרימו השקעות למטבע הניגרי, ונשארו שם. בדרך כלל בשווקים המתפתחים יש בעיה של נזילות במטבע, אבל השוק הזה הוכיח שהוא יכול להיות יציב ממה שהיה בעבר. כאמור, לא מדובר בהשקעה של חלק גדול מתיק ההשקעות, אבל בהחלט מדובר במדינה שהמון קרנות בעולם מתחילות לשים אחוז קטן מההשקעות שלהן שם. בשנים הבאות אפריקה הולכת להיות אחד המקומות החשובים ביותר להשקעה".
סיגל שפירא, מנהלת הבנקאות הפרטית ישראל במריל לינץ', שהשתתפה גם היא בכנס אמרה כי בנק ההשקעות ממליצים כרגע על סקטור הפיננסים, בין היתר לאור התייצבות שוק הדיור ושיפור בשוק העבודה. בשלב זה מזהירה שפירא מהשקעה באיגרות חוב, שכן "התחזית היא לצמיחה עולמית, ובמצב כזה אג"ח ממשלתיות של מדינות מפותחות שמתומחרות ביתר מסוכנות עבורנו".
"האלטרנטיבות שהיו בשוק האג"ח לא קיימות יותר"
קובי פלר, מנהל ההשקעות של UBS ישראל אמר כי "אין ספק ש-2012 היתה שנה לא מאפיינת. חווינו עליות כמעט בכל אפיקי ההשקעה. 2013 הופכת להיות קשה יותר עבור מי שמעוניין להשיג תשואות ולשמר את ההון שלו. האלטרנטיבות שהיו בתחילת 2012 בשוק האג"ח לא קיימות יותר, כאשר התשואות ירדו לרמות פחות מעניינות להשקעה. אחרי שנה כזו משקיעים נוטים להגדיל את הסיכון בתיק ההשקעות וצריך להיזהר מאד מכך".
דבריהם נאמרו במסגרת פאנל בנקים בינלאומיים שעסק בהשקעות החמות ל- 2013 . את הפאנל הנחה טל זהר, מנכ"ל FXCM ישראל והשתתפו בו נציגי הבנקים הזרים: סיטיבנק, מריל לינץ', UBS ורוטשילד.