$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

בנק הפועלים במו"מ עם יורק ו־DK להסדר באלביט הדמיה

הפועלים, שהגיש אתמול לביהמ"ש בקשה למינוי כונס לנכסיו של מוטי זיסר, יחל בימים הקרובים מו"מ ישיר עם מחזיקי האג"ח הגדולים של אלביט הדמיה, קרן יורק ו־DK. במקביל, הציגה אתמול אלביט הדמיה מתווה עקרונות להסדר חוב בחברה

גולן חזני וענת ציפקין 07:0028.02.13

בנק הפועלים יחל בימים הקרובים במו"מ עם מחזיקי האג"ח של אלביט הדמיה בניסיון להגיע להסדר חוב חלופי לזה שהציע בעל השליטה בחברה, מוטי זיסר. ל"כלכליסט" נודע כי שתי הקרנות הזרות, יורק ו־DK המחזיקות בכ־20% וכ־15% מיתרת חוב האג"ח של החברה בהתאמה, פנו לבנק בבקשה לפתוח במגעים להסדר עוד בשבוע שעבר, אולם הבנק סירב לקיים מגעים כלשהם, לפני שיגיש בקשה לבית המשפט למינוי כונס נכסים לחברה, כפי שעשה אתמול. המגעים, שאותם ינהל שמעון גל, ראש החטיבה העסקית בבנק, צפויים להתנהל גם מול נציגות האג"ח הקצרות של החברה.

 

 

הפועלים הגיש בקשה למינוי כונס נכסים

 

במקביל צפוי גל להיפגש עם כמה גורמים עסקיים שהביעו עניין ברכישת המניות, לצורך קבלת השליטה בחברה ביחד עם שתי הקרנות במקומו של זיסר. מטרת הפועלים היא לקבל תמורה גבוהה יותר באמצעות מהלך זה מאשר שווי המניות שיקבל במסגרת מתווה ההסכמות בין אלביט הדמיה לקרנות הזרות, שהוצג אתמול. הבנק לא מוכן שלזיסר יהיה חלק בהסכם זיסר, כך שברור שאם תתקבל הבקשה של הבנק למינוי כונס נכסים, ההסדר שמנסה זיסר לגבש עם שתי הקרנות ייאבד מתוקפו.

 

 צילום: אוראל כהן

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל הוא מועמד מוביל להשקעה בחברה.

בתוך כך, הגיש היום בנק הפועלים בקשה למנות את עו"ד גיורא ארדינסט ככונס זמני לאלביט הדמיה, שינהל את המניות ויפעל למימושן. הבנק טען בכתב התביעה שהוגש על ידי ארדינס, ועו"ד אבי שר כי זיסר ואירופה ישראל שבאמצעותה מחזיק זיסר באלביט הדמיה ביצעו שתי הפרות של הסכמי ההלוואה מול הבנק: פירעון קרן של 20 מיליון שקל ב־30 בנובמבר, ופירעון ריביות של 2.2 מיליון שקל על הלוואות אחרות. כמו כן, טען הפועלים כי כניסתה של אלביט הדמיה לחדלות פירעון מהווה הפרת הסכם.

 

כאמור, אלביט הדמיה הגישה אתמול מתווה עקרונות לא מחייב לארגון מחדש של החוב עם יורק ו־DK. בתוך כך ממשיכה הנהלת החברה לנהל מו"מ גם עם נציגויות סדרות האג"ח הארוכות מקרב הציבור, מתוך הנחה כי הסכם ההבנות שאליו הגיעו עם שתי הקרנות הגדולות יהיה מוסכם גם עליו, מה שיאפשר לחברה לאשר בביהמ"ש את מתווה ההסדר במסגרת סעיף 350 לחוק החברות. הליך זה יחייב את אלביט הדמיה לגייס אסיפת מחזיקי חוב שבה היא תתבקש לקבל הסכמה של לפחות 75% ממחזיקי החוב. יש לקחת בחשבון את האפשרות שבית המשפט יורה לכנס את אסיפות נפרדות לסדרות הקצרות והארוכות, דבר שיקשה על החברה לקבל את הרוב הדרוש, זאת בשל ההתנגדות הצפויה בקרב הסדרות הקצרות.

 

המתווה של אלביט הדמיה כולל מספר מרכיבים מרכזיים. החוב הבלתי מובטח של החברה המסתכם בכ־2.5 מיליארד שקל יומר למניות רגילות של החברה, אשר יהוו במועד המרתן כ־86% מהונה המונפק והנפרע של החברה בדילול מלא (למעט כתבי אופציה שיונפקו, ככל שיונפקו, לזיסר). בנוסף, יונפקו אג"ח חדשות ב־300 מיליון שקל. המניות והאג"ח החדשות יחלוקו בין כל בעלי החוב הבלתי מובטח, באופן יחסי ליתרת החוב (פארי) שלהם. החוב המובטח של החברה לבנק הפועלים - כ־240 מיליון שקל - יישאר בעינו וישולם בהתאם ללוח הסילוקין הקיים.

 

כפי הנראה, תנסה אלביט הדמיה לחתום על מתווה הסדר החוב לפני שנציגויות הסדרות הקצרות ייפנו לבית המשפט בבקשה להעמיד את חובותיה של אלביט הדמיה כלפיהן לפירעון מיידי. זאת אף עלפי, שגם אם הסדרות הקצרות יפנו לבית המשפט, לא בטוח כלל שהוא יאשר אותה. לדברי עו"דגדעון קירש, המייצג את סדרה א' הקצרה, "הסדר החוב שגובש בין הקרנות מחו"ל לבין זיסר הוא לא רק הסדר חוב, אלא הוא גם הסכם שיוצר קבוצת שליטה חדשה בחברה".

 

יש הבדלים משמעותיים בין הסדרות הקצרות, א' וב', לבין הסדרות הארוכות, שכן כלפי הסדרות הקצרות ישנה כבר הפרה, ומשום שלסדרות הקצרות עילות תביעה חזקות יותר כנגד החברה, הדירקטורים ובעל השליטה. אין זה מוצדק לכפות על הסדרות הקצרות "תספורת" כלשהי, כאשר מחד, נותרות לבעל השליטה אחזקות בקבוצה, ומאידך, הוא אינו מביא כסף חדש מהבית. לפיכך, הסדרות הקצרות יעמדו על כך שכדי לאשר את ההסדר המוצע יהיה צורך בכינוס אסיפה נפרדת למחזיקי אג"ח א' ו־ב' (הקצרות)".

 

"אלביט הדמיה ביצעה הפרה חוזרת של הסכמים"

 

בבקשה שהוגשה אתמול, מבקש בנק הפועלים למנות כונס נכסים ולאכוף את השיעבוד שלו על מניות אלביט הדמיה המשועבדות לו כביטחון לאשראי בהיקף של כ־941 מיליון שקל שנתן לחברת אירופה ישראל של זיסר. מדובר ב־48% ממניות אלביט הדמיה מתוך כ־52.7% ממניות אלביט הדמיה שאותן מחזיקה אירופה ישראל. אולם, גם אם ביהמ"ש יאשר את בקשתו של הפועלים, במידה ובשלב מאוחר יותר יאשר ביהמ"ש את מתווה ההסדר המתגבש, מחזיקי אג"ח של אלביט הדמיה עדיין יימצאו בדרגת נשייה ראשונה, ובקדימות על בעלי המניות של החברה - בין אם יהיה זה זיסר

או הפועלים. כך, שלאחר אישור ההסדר בבית המשפט, יועברו 86% ממניותיה של אלביט הדמיה לידי מחזיקי האיגרות. בנק הפועלים יוכל לאחר מכן להחזיק רק בכ־48% מיתרת המניות (14%) - כלומר הוא עשוי להגיע לאחזקה מקסימאלית של 7% בלבד בחברה.

 

בנק הפועלים ציין בבקשתו כי לאורך השנים אירופה ישראל הפרה באופן חוזר ונשנה את התחיוביותיה מול הבנק, וצברה פיגורים של עשרות מיליוני שקלים בהחזר ההלוואות. אולם "גם הסכמים אלו הופרו". בנק הפועלים מפרט את חובותיה הישירים של אירופה ישראל כלפיו. בחשבון העו"ש יתרת חובה של 1.2 מיליון שקל. שתי הלוואות בהיקף מצטבר של 54 מיליון שקל שנמצאות בפיגור, הלוואה נוספת של 570 מיליון שקל שמתוכה 30 מיליון שקל נמצאים בפיגור, הלוואה של 298 מיליון שקל שמתוכם 88 מיליון שקל בפיגור, ושתי הלוואות בהיקף מצטבר של 27 מליון שקל מתוכם כ־5.2 מיליון שקל בפיגור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x