מכירת פרטנר לסבן תיחתם היום, בן-דב יישב בדירקטוריון
לאחר חודשים של מגעים, צפוי היום חיים סבן להפוך לבעל השליטה בחברת הסלולר. הבעלים היוצא אילן בן־דב ימשיך לשבת בדירקטוריון ולהחזיק ב־15% ממניות פרטנר
מכירת השליטה בחברת התקשורת פרטנר מסקיילקס של אילן בן־דב לידי חיים סבן תיסגר היום. הצדדים יגיעו הבוקר לחתום על העסקה ואם הכל יתנהל כשורה, בשעה 16:00 יתכנס הדירקטוריון בהרכבו החדש.
- רגע לפני היציאה ממשרד התקשורת: כחלון אישר עסקת סבן - פרטנר
- עוד שלב בדרך להשלמת העסקה: סבן רוכש מלאומי 3.2 מיליון מניות פרטנר
- בן־דב מכה על חטא: היינו צריכים למכור עוד 10% מפרטנר
האיש החזק בפרטנר יהיה מהיום שלמה רודב, יו"ר בזק בתקופה שבה פעלה הקבוצה תחת שליטתם של סבן, קרן אייפקס ומורי ארקין. רודב יחזיק בכ־5% ממניות פרטנר בשותפות עם סבן, וישמש כיו"ר.
סבן רכש מסקיילקס 47.83 מיליון מניות של פרטנר (כ־30.73% ממניות החברה), הזרים כ־250 מיליון שקל לסקיילקס ומעניק לה זכות לקבל את הדיבידנדים מפרטנר בגין המניות הנרכשות בידי סבן בסכום של עד 115 מיליון שקל. בנוסף נוטל סבן על עצמו הלוואה של 300 מיליון דולר, שאותה אמורה היתה סקיילקס לפרוע במקור לחברת האצ’יסון באפריל 2014. ההלוואה תיפרס כעת על פני שנים ארוכות יותר.
בסוף התהליך, יישארו בידי בן־דב 15% ממניות פרטנר, באמצעות סקיילקס. הוא גם צפוי לשבת בדירקטוריון לצד מנכ"ל סקיילקס יהל שחר. סבן יחזיק ב־33%, לאחר שבשבוע שעבר רכש 2% ממניות בנק לאומי תמורת 85 מיליון שקל.
סבן רוכש את החברה באמצעות חברה ייעודית שהוקמה לשם כך, שרודב מחזיק כ־15% בה. בשלוש שנות כהונתו של רודב כיו"ר בזק, הניבה מניית החברה 138%, לעומת 23% במדד היחס.
עם זאת שוק התקשורת השתנה מאוד לעומת התקופה שבה נכנסו סבן ורודב לבזק, ב־2007. השניים מגיעים לפרטנר בתקופת שפל לענף הסלולר, לכן ייתכן שהשניים זיהו פוטנציאל להשבחת החברה. רודב וסבן ישאפו לחזק את פרטנר כקבוצת תקשורת המעניקה שירותים משולבים של סלולר, טלפוניה קווית ואינטרנט, וכן לחזק את שירותי התוכן של החברה.