גם במיתון: אירופיות שמחלקות דיבידנד גבוה
4 המלצות קנייה של מניות דיבידנד אירופיות: טוטאל (TOT), אסטרה זנקה (AZN), אימפריאל טובאקו (YIT) והלפורד (HFD)
טוטאל (TOT)
טוטאל היא חברת האנרגיה החמישית בגודלה בעולם, הפועלת במגוון פעילויות בתחום.
הסיכוי: החברה נסחרת לפי שווי שוק של 96 מיליארד יורו בפריז, ונהנית ממאזן חזק עם יחס חוב (נטו) להון של 0.22. פעילות החברה מתאפיינת ביכולת לייצר תזרים מזומנים יציב, והיא צפויה לסיים את 2012 עם תזרים של 21 מיליארד יורו מפעילות שוטפת.
לטוטאל מדיניות חלוקת דיבידנד עקבית. תשואת הדיבידנד שלה עומדת כיום על 6%, שנחשבת לגבוהה ביותר בענף האנרגיה העולמי.
הסיכון: החברה נסחרת במכפיל רווח של 7.3 בלבד לרווחי 2013, נמוך מהממוצע הענפי העומד על 9. דיסקאונט זה נוצר על רקע חששות משקיעים מהיעדר צמיחה של חברות אירופיות לנוכח משבר החוב, וזאת אף שלחברה פעילות בינלאומית ענפה. כמו כן, טוטאל חשופה לסיכונים כמו ירידה חדה של מחירי הנפט, וירידת מרווחי הזיקוק.
השורה התחתונה: למה לקנות שומרת על תזרים מזומנים יציב, ומציגה את תשואת דיבידנד הגבוהה ביותר בענף.
הממליץ ברוך כהן, מנהל דסק חו"ל באילים קרנות נאמנות.
אסטרה זנקה (AZN)
אסטרה זנקה היא תאגיד בריטי המייצר תרופות מקור כימיות וביולוגיות.
הסיכוי: החברה נוסדה ב־1999 ממיזוג של אסטרה השבדית וזנקה הבריטית, ונכללת בין עשר חברות התרופות הגדולות בעולם. שווי השוק שלה עומד על 34.8 מיליארד ליש"ט.
תמהיל ההכנסות (50% מאמריקה, 28% מאירופה ו־19% באסיה) בשילוב עם צבר תרופות מבוזר, מאפשר לה לייצר תזרים מזומנים חופשי גבוה, שמניב דיבידנד שנתי בשיעור של 7.2% לשנה. בדו"חות הרבעון השלישי צוינה אסיה כמנוע צמיחה עתידי.
הסיכון: חברות הפארמה הגדולות ציינו את השוק האירופי כבעייתי לנוכח ציפייה לצמיחה אפסית של התמ"ג בגוש ב־2013 וקיצוצי התקציבים הממשלתיים, שגורמים לשחיקה במחירי תרופות המקור. החברה אף ציינה בדו"חותיה כי תפסיק את מדיניות רכישת המניות העצמית בעקבות רצון להשקיע יותר במו"פ.
השורה התחתונה: למה לקנות תמהיל ההכנסות של החברה, לצד מנועי הצמיחה, יסייעו לה להתמודד עם החולשה באירופה.
הממליץ הוא אופיר נבות, מנהל תחום מניות חו"ל, באקסלנס קרנות נאמנות
אימפריאל טובאקו (YIT)
אימפריאל טובאקו היא חברת טבק והסיגריות הרביעית בגודלה בעולם במונחי נתח שוק, ושווי השוק שלה מסתכם ב־24 מיליארד ליש"ט.
הסיכוי: חברות טבק נחשבות לעמידות יחסית למיתון בשל ביקוש קשיח יחסית למוצרי העישון. החברה מציגה צמיחה חזקה בשורת הרווח בחמש השנים האחרונות ונסחרת במכפיל אטרקטיבי של 11.3 לרווחי השנה הבאה. עם זאת, מכפיל זה נמוך לעומת המתחרה הגדולה בריטיש אמריקן טובאקו (מכפיל של 15) ולעומת המכפיל הענפי (13.5).
שיעור תשואת הדיבידנד של החברה עומד על 4.4%, והיא מגדילה אותו בצורה עקבית.
הסיכון: החברה חשופה למגמות עולמיות של עלייה במס המעשנים בעקבות מודעות גוברת לנזקי העישון והרגולציה על חברות הטבק. עם זאת, בעלות על "מותגי־על" ומרווחי תמחור גבוהים אמורים לפצות על כך.
השורה התחתונה: למה לקנות הביקוש הקשיח למוצרי העישון ומרווחי התמחור יפצו על הרגולציה המכבידה בתחום.
הממליץ הוא צביקה שלזינגר, מנהל דסק חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות
הלפורד (HFD)
הלפורד פועלת באנגליה כקמעונאית חלקי חילוף לרכב וציוד אופניים, ומפעילה מוסכים לטיפול ותיקון של כלי רכב. שווי השוק שלה הוא 662 מיליון ליש"ט.
הסיכוי: החברה היא השחקן הגדול ביותר בשוק שבו היא פועלת ללא מתחרים גדולים משמעותיים. תחום הפעילות של החברה עמיד יחסית בתקופות מיתון, ומכירותיה בשנת הכספים שהסתיימה באוקטובר 2012 ירדו ב־0.8% בלבד.
החוב הפיננסי (נטו) של החברה מסתכם ב־139 מיליון ליש"ט, כאשר מכפיל הרווחים החזוי על רווחי שנה הבאה עומד על 12.7. האפסייד שאנחנו רואים במניה הוא כ־50% בהתבסס על מכפיל רווח מייצג של 15.
הלפורד משלמת דיבידנד שנתי בשיעור של 6.5% לפי מחיר מניה של 3.45 ליש"ט. יש לציין כי בשנה האחרונה ביצעה החברה רכישה חוזרת של מניות בהיקף גדול של 63 מיליון פאונד.
הסיכון: מיתון מתמשך באנגליה ושוק רווי שיקשה על צמיחה.
השורה התחתונה: למה לקנות פועלת בענף ללא מתחרים משמעותיים ונפגעה באופן מינורי מהמיתון באנגליה.
הממליצה היא אירה פרידמן, מנכ"לית תמיר פישמן ניהול השקעות.