$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פוג'י במגעים לרכישת גיוון אימג'ינג ב-750 מיליון דולר

נוחי דנקנר ביקש למכור את גיוון לפי שווי של מיליארד דולר, אבל יסתפק כנראה במחיר הגבוה ביותר שהתקבל במכרז. בשל מצוקת המזומנים בקבוצה, העסקה צפויה להיסגר לפני סוף השנה

גולן חזני 07:0021.10.12

קונצרן פוג'י היפני הוא הגוף המרכזי שמנהל מו"מ לרכישת חברת הציוד הרפואי גיוון אימג'ינגמידי קבוצת אי.די.בי. על רקע הודעתה של גיוון מיום חמישי על אודות מגעים ראשוניים למכירתה, ל"כלכליסט" נודע כי המחיר שנידון במו"מ משקף לגיוון שווי של 750 מיליון דולר, הגבוה ב־34% משווי החברה בנאסד"ק. זאת, לאחר שיום חמישי כבר זינקה המניה ב־20% לשווי של 560 מיליון דולר בתגובה להודעת גיוון.

נוחי דנקנר, בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי, ביקש למכור את גיוון לפי שווי של יותר ממיליארד דולר, אבל הוא ייאלץ להתפשר בעקבות הצורך הדחוף של הקבוצה במזומנים. תהליך המכירה התבצע באמצעות מכרז שנוהל על ידי בנק ברקליס, והמעטפות נפתחו לפני כעשרה ימים.

 

האמריקאים הציעו פחות

 

ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ נמצא בעיצומו, ובעלי השליטה מבקשים לסיימו עוד לפני סוף השנה. מלבד פוג'י, שתי חברות נוספות, ג'ונסון אנד ג'ונסון וסטרייקר האמריקאיות, ביקשו להתמודד על רכישת גיוון, אולם לא היו מוכנות להציע את השווי שאותו פוג'י הסכימה לשלם.

 

מנכ"ל גיוון, חומי שמיר מנכ"ל גיוון, חומי שמיר צילום: סיון פרג'

 

גיוון אימג'ינג עוסקת בפיתוח גלולות וידיאו לאבחון אי־סדירויות במערכת העיכול על בסיס טכנולוגיה שפותחה ברפאל. החברה קיבלה את אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) והרגולטור האירופי (CE) לשווק את גלולת הווידיאו לאבחון אי־סדירויות במעי הדק, ונמצאת בהליכים לקראת הגשת בקשה לאשר גלולה לאבחון פוליפים במעי הגס (גידולים בשכבה הרירית שעלולים לגרום לסרטן), לאחר שהגישה בקשה לאישור הגלולה בהתוויה זו לרשות התרופות היפנית בסוף ספטמבר 2012.

 

מתקשה להציג צמיחה

 

אי.די.בי מחזיקה בגיוון דרך דסק"ש (שמחזיקה ב־15.3% מהמניות) והחברה־בת שלה אלרון(שמחזיקה ב־31%, ישירות ובאמצעות חלקה ב־RDC). המו"מ למכירת גיוון התנהל בחשאיות, והדיווח המפתיע ביום חמישי הגיע בשל הצורך של אי.די.בי אחזקות לספק גילוי נאות למשקיעים לקראת הנפקת הזכויות המתוכננת שלה לגיוס 35 מיליון שקל לצורך תשלום למחזיקי אג"ח ב'. אחזקותיהם של דסק"ש ואלרון בגיוון שוות כיום 259 מיליון דולר, ובמקרה של מכירה לפי השווי המדובר, ישלשלו שתי החברות לקופתן כ־347 מיליון דולר.

 

גיוון סיימה את המחצית הראשונה של 2012 עם הכנסות של 86.3 מיליון דולר ורווח נקי של 3.2 מיליון דולר, אולם היא מתקשה להציג צמיחה משמעותית בשורה העליונה. התחזית שלה ל־2012 עומדת על הכנסות של 190–185 מיליון דולר ומשקפת צמיחה שנתית של בין 4% ל־7%. בסוף יוני היו בקופת גיוון 111 מיליון דולר. 

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x