דיווח: קרנות השקעה נוטשות בבהלה את ברזיל, רוסיה, הודו וסין
המדד של מדינות ה-BRIC הפסיד 2.45% בשלוש השנים האחרונות בחישוב שנתי. "ניו יורק טיימס" מדווח כי קרנות השקעה משכו ממנו 6.7 מיליארד דולר מתחילת השנה שעברה. מה אומרים המומחים?
מדינות ה-BRIC, ברזיל, רוסיה, הודו וסין, נחלשות באחרונה בשווקים - על כך מדווח "הניו יורק טיימס".
- רוסיה: "מצאנו מאגר יהלומים ענק שמכיל טריליוני קראט"
- סין וישראל צועדות לאזור הסכנה בעיניים עצומות לרווחה
- מי הן ארבע המדינות שלא הצליחו להתאושש ממשבר הסאבפריים?
לנוכח המגמה הזו, מספר קרנות השקעה הגיבו בנטישה מבוהלת. בשנה שעברה, 5.4 מיליארד דולר מכספי משקיעים זרמו החוצה ממניות BRIC הנסקרות על ידי קרן EPFR גלובל בקיימברידג', מסצ'וסטס. עוד 1.3 מיליארד דולר זרמו החוצה עד לסוף אוגוסט.
מומחים להשקעות טוענים כי התשואות הנמוכות מצביעות על הסיכון הטמון בהישענות על ארבע מדינות בלבד, גם אם מדובר בכלכלות גדולות ומניבות כמו ברזיל, רוסיה, הודו וסין, כנקודות התייחסות בלבדיות לקשת השקעות רחבה יותר. אף כי הגישות לכך משתנות בין חברות השקעה, המדדים הרחבים יותר עשויים לכלול אף 20 מדינות.
"ה-BRICs מייצגות 44% ממדד השווקים המתפתחים MSCI", אומר בראיון לעיתון ג'ון ר. צ'ישולם, סמנכ"ל השקעות ראשי בחברת אקאדיין מנג'מנט בבוסטון. "מדובר בשיעור גבוה. אבל כשאתה משקיע בארה"ב, אתה לא תגביל את עצמך לארבעת המגזרים הגדולים בלבד. זה פשוט לא הגיוני. באותה מידה, זה לא הגיוני להגביל את העולם שלך בקרב הכלכלות המתפתחות", הוסיף.
באמצעות התמקדות בארבע הכלכלות הללו, משקיע עלול היה להחמיץ השנה את השווקים השוריים במצרים ובטורקיה שעלו עד סוף ספטמבר בכ-30% ו-60% בהתאמה.
לא להגביל את ההשקעה
בראיון לעיתון מסביר מנהל תיק השקעות בקרן הכלכלות המתפתחות פידליטי, אשיש סווארופ, כי משקיעים עלולים למנוע מעצמם את יתרונות הגיוון הרב יותר הקיימות ברכישת קרן, באמצעות הגבלת המנדט שלהם לארבע כלכלות מתפתחות.
גיוון, לדבריו, משחק תפקיד משמעותי בהשקעה בכלכלות מתפתחות, משום שהתשואות שלהן עשויות לזגזג מעלה ומטה יותר מאשר אלה של כלכלות מפותחות. "עדיף לרכוש את התיק הרחב ביותר האפשרי של כלכלות מתפתחות", הסביר. "זה מצמצם נזקים". הקרן של סווארופ השקיעה ב-17 מדינות נכון לסוף אוגוסט, כאשר הנתח הקטן ביותר היה בטייוואן.