בורסות אסיה ננעלו בירידות בצל נתוני היצוא המאכזבים ביפן
ניקיי איבד 0.3% והאנג סאנג ירד ב-1.1%; הייצוא ביפן צנח ב-8.1% לעומת צפי לירידה של 2.9% בלבד
בורסות אסיה ננעלו היום (ד') בירידות בצל נתוני היצוא של יפן שהראו ביולי שפל של חצי שנה על רקע משבר החובות באירופה.
הייצוא של יפן ביולי ירד צנח ב-8.1% לעומת התחזיות לירידה של 2.9% בלבד. בנוסף נרשמה ירידה של יותר מ-25% בייצוא לאירופה - הירידה החדה מאז אוקטובר 2009."משבר החובות האירופי הוא הגורם העיקרי לירידה בייצוא, מצב זה מזכיר את המצב אחרי ליהמן ברדרס", אמר מסיוקי קיצ'יקאווה ממריל לינץ', טוקיו."אנחנו מקווים שהדרישה למוצרים בסין תתמוך בכלכלה היפנית, אבל הסיפור הוא שונה", הוסיף.
הכלכלה הסינית בהאטה זה שישה רבעונים, בעוד שהצמיחה בייצוא כמעט ונעצרה לגמרי, אולם הכלכלה השנייה בגודלה בעולם עדיין "טסה" בהשוואה לכלכלות מפותחות כמו ארצות הברית ואירופה, כך להערכתו של מארק מוביוס יו"ר קרן טמפלטון. בראיון שהעניק ל-CNBC טוען מוביוס שאף שהייצוא בהאטה, הוא "אינו מאכזב". "הם עדיין כוח גדול ביותר, ואני אופטימי למדי ומאמין שסין תמשיך לשעוט קדימה". לטענתו, בגישה הפסימית ביותר סין תצמח השנה בשיעור של 5%, שהוא עדיין "גבוה פי 5 מארצות הברית. ובטווח הארוך הכלכלה הסינית בוודאי תצליח".
היום יפרסם הפדרל ריזרב בארה"ב את הפרוטוקולים מדיוני הריבית שהתקיימו ב-1 באוגוסט. הבנק המרכזי, שהתחייב לשמור על שיעור הריבית קרוב מאוד לאפס עד לשנת 2014, סירב להגדיל את תוכנית רכישת איגרות החוב שלו מעבר ל-2.3 טריליון דולר שהוציא כבר לפועל בעבר במטרה לתמוך בכלכלה. הפגישה הבאה של חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב תתקיים בין התאריכים 13-12 בספטמבר.
ספרד גייסה אתמול 4.5 מיליארד יורו באג"ח לתקופות של 12 ו-18 חודשים, כך שסכום הגיוס היה ברף העליון שקבעה המדינה. התשואה על האג"ח של ספרד הנפדות בעוד 12 חודשים צנחו מ-3.918% במכרז שהתקיים בחודש יולי ל-3.07% בגיוס האג"ח הנוכחי.