האם נעם לניר בדרך למחיקת ליוורמור מהבורסה בלונדון?
מתחילת יולי רכשה חברת ליוורמור מניות של עצמה ב־6.2 מיליון ליש"ט והגדילה בשל כך את שיעור האחזקה של לניר בחברה ל־78%
ליוורמור, חברת האחזקות שבשליטתו של נעם לניר, האיצה בימים האחרונים את התוכנית לרכישה עצמית של מניותיה בבורסה של לונדון. מתחילת יולי רכשה ליוורמור 28.7 מיליון מניות תמורת 6.2 מיליון ליש"ט והיא מחזיקה כעת ב־35% ממניותיה.
ליוורמור היא חברת השקעות שוויצרית, הנשלטת על ידי נעם לניר ורון בראון. החברה הונפקה ביוני 2005 והון המניות שלה תפח בשנים שלאחר מכן עד ל־304 מיליון מניות. אולם רכישת המניות שביצעה החברה בחודשים האחרונים וההאצה האחרונה בקצב הרכישות, כיווצו את כמות המניות בשוק לכ־199 מיליון מניות בלבד.
ליוורמור, שנסחרת כעת לפי שווי של 41 מיליון ליש"ט, מחזיקה בכמה נכסים, בהם בניין Park Wyler שבברן, שוויץ, המושכר בחוזה לטווח ארוך לחברת הרכבות השוויצרית, וכן בתיק השקעות בקרנות השקעה בינלאומיות. השקעה בולטת בפורטפוליו של ליוורמור היא אחזקה של 8.2% מהון המניות של חברת בבילון, גם היא בשליטת נעם לניר. כך, שרכישת המניות העצמית של ליוורמור מגדילה בצורה עקיפה גם את החזקתו של לניר בחברת האינטרנט הישראלית. לניר עצמו מחזיק ב־15.6% נוספים ממניות בבילון באמצעות השותפות חנפ"ק שבבעלותו.
לניר וברון אינם משתתפים במכירת המניות לחברה ובשל כך גדלה משמעותית אחזקתם בה בשנה האחרונה. כעת מחזיקים לניר וברון ב־77.6% ו־6.99% בהתאמה מהון המניות של ליוורמור ולא מן הנמנע כי המשך הרכישה העצמית תגדיל עוד יותר את אחזקתם בה.
כמו־כן, על פי כללי בורסת AIM שבה נסחרת ליוורמור, אם בעל מניות מסוים עובר להחזקה של יותר מ־75%, הוא יכול לדרוש את מחיקתה של החברה מהמסחר מבלי לזכות בהסכמת בעלי מניות המיעוט. אפשרות נוספת היא שלניר יחליט בסופו של דבר להגיד הצעת רכש למניות המיעוט.
מי שניצלה את הרכישה העצמית ליציאה מהשקעתה בליוורמור היא קרן הגידור אוורסט (3.3%), המנוהלת בידי נני מעוז. קרן הגידור, שרק ביוני 2011 קבלה על אופן הניהול של ליוורמור ופנתה לדירקטוריון בדרישה להגביר את החשיפה למשקיעים לאור העובדה ש"חוסנה העסקי של החברה צריך להשתקף בזינוק של לפחות מ־100% במניה" .
ואכן, מאז שליחת המכתב זינקה מניית ליוורמור בכ־93%, כשמחצית מהזינוק נרשמה רק בחודש האחרון.