אמפל תבצע איחוד מניות כדי שלא להידרש לפרסם דו"חות גם בישראל
איחוד המניות יתבצע ביום שישי הקרוב לאחר סיום המסחר בנאסד"ק, והחל מהשבוע הבא תחל אמפל להיסחר לפי המחיר החדש. כדי שהחברה תוכל להמשיך להיסחר בנאסד"ק ולא לעבור למסחר מעבר לדלפק, מחיר המניה שלה צריך לעלות על דולר אחד למשך יותר מעשרה ימי מסחר ברציפות
מניית אמפל, הנסחרת בנאסד"ק במקביל למסחר בת"א, קרסה בשנה האחרונה ב־86% למחיר של 12 סנט בלבד. לפי תקנות נאסד"ק, נדרשת החברה לפעול לעליית מחיר המניה אל מעבר לרמה של 1 דולר, ועקב כך הודיעה אמפל כי תבצע איחוד מניות ביחס של 1:20. המשמעות היא כי כל 20 מניות יאוחדו למניה אחת, שמחירה יעמוד על 2.4 דולרים.
איחוד המניות יתבצע ביום שישי הקרוב לאחר סיום המסחר בנאסד"ק, והחל מהשבוע הבא תחל אמפל להיסחר לפי המחיר החדש. כדי שהחברה תוכל להמשיך להיסחר בנאסד"ק (ולא לעבור למסחר מעבר לדלפק), מחיר המניה שלה צריך לעלות על דולר אחד למשך יותר מעשרה ימי מסחר ברציפות. על רקע האיחוד הצפוי, הסבירות כי החברה תצליח לעמוד כעת בתקנה זו היא גבוהה.
בשנה האחרונה נקלעה אמפל לקשיים רבים. הפסקת הזרמת הגז ממצרים לישראל והקושי לעמוד בהתחייבויותיה למחזיקי איגרות החוב הביאו לצניחה במחיר מנייתה. אמפל רשמה בעבר את מניותיה למסחר גם בבורסה בת"א בהתבסס על חוק הרישום הכפול, שמאפשר לחברות הנסחרות בנאסד"ק או בבורסת ניו־יורק, לרשום את מניותיהן בת"א ולהמשיך לדווח לפי דרישות רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). אלא שמחיקה המניה מנאסד"ק והעברתה למסחר מעבר לדלפק (בין הברוקרים) תחייב את אמפל להתחיל לפרסם במקביל דו"חות לפי דרישות רשות ני"ע הישראלית, או למחוק את מנייתה מהבורסה בת"א.
החברה שבשליטתו של יוסי מימן היא לא החברה הישראלית הראשונה שנוקטת צעד זה של איחוד מניות. בתקופת המשבר הכלכלי העולמי בשנים 2008 ו־2009 חרגו חברות ישראליות רבות מכללי המסחר של נאסד"ק, אולם אז החליטה הבורסה להשהות את המחיקות עד להתאוששותו של שוק ההון האמריקאי, ובסופו של דבר מרבית החברות אז נשארו בנאסד"ק.
כיום נמצאות חברות ישראליות נוספות בחריגה מכללי המסחר התקינים, ובהן טאואר ואלווריון.