פרשת המניפולציה בליבור - "בוב דיימונד ויתר מרצונו על בונוס של 31 מיליון דולר"
כך לפי יו"ר הבנק הבריטי במהלך עדותו בפני הפרלמנט; מאז שנכנס לתפקידו בשנת 2005, נהנה המנכ"ל המתפטר של ברקליס מעלות שכר מצטברת של 100 מיליון פאונד
מרקוס אגיוס, יו"ר הבנק הבריטי ברקליס, אמר במהלך העדות שלו בפני הפרלמנט הבריטי כי מנכ"ל הבנק המתפטר, בוב דיימונד, ויתר מרצונו על תשלומי בונוס דחויים שהיה זכאי להם בשנתיים הקרובות.
"מועצת המנהלים מתחרטת על הנסיבות שהובילו להתפטרותו של דיימונד. אף שהוא לא נושא באשמה, הוא הבין יותר מכולם את התחושה השלילית שנלוותה ונקט בפעולה חזקה ואופיינית כדי לפתור זאת", אמר אגיוס שהודיע גם הוא על התפטרות, אולם ישאר בבנק עד למציאת המחליף של דיימונד.
לדבריו השווי המקסימאלי של הבונוסים עומד על 20 מיליון פאונד (31 מיליון דולר), אותם היה צפוי לקבל עד סוף 2014. מאז שנכנס לתפקידו בשנת 2005, נהנה דיימונד מעלות שכר מצטברת של 100 מיליון פאונד, שכללה מענקים, פנסיה בונוסים ותגמולים נוספים.
וינס כייבל, שר העסקים הבריטי, החל לפעול כדי למנוע ממנכ"ל ברקליס המתפטר לקבל מצנח זהב ענק של 17 מיליון פאונד. גם בברקליס לא מעוניינים שדיימונד יקבל לידיו סכום דימיוני שכזה בזמן שהאשמות כבדות מאוד כלפיו מופנות לאור הונאת ריבית הליבור, שלה יש לו כנראה חלק גדול. יחד עם זאת, בראיון ל-BBC אמר כייבל כי יש לו מעט מאוד כוח כדי לעצור את חבילת הפיצויים הנדיבה של המנכ"ל ולכן קרא לדירקטוריון הבנק שיתערב.
דיאמונד התפטר בשבוע שעבר בעקבות הזעם הציבורי, לאחר שברקליס הסכים לשלם קנסות בסך כמעט 450 מיליון ליש"ט (697.8 מיליון דולר) על מניפולציות
בשיעור ריבית מרכזי. העיתונים דיווחו שדיאמונד עשוי לקבל תגמולי עזיבה בסך 17 מיליון ליש"ט.