פאלו אלטו נטוורקס יוצאת לרוד שואו בדרך להנפקה בנאסד"ק
בשבוע הקרוב צפויה פאלו אלטו נטוורקס, מתחרתה של צ'קפוינט הישראלית שייסד ניר צוק, לצאת לרוד להנפקה בוול סטריט. אתמול פירסמה החברה עדכון לתשקיף שהגישה לרשות ניירות ערך האמריקאית, בו היא כתבה כי היא רוצה לגייס עד 263 מיליון דולר לפי מחיר של עד 37 דולר למניה
בשבוע הקרוב צפויה פאלו אלטו נטוורקס, מתחרתה של צ'קפוינט הישראלית שייסד ניר צוק, לצאת לרוד להנפקה בוול סטריט. אתמול פירסמה החברה עדכון לתשקיף שהגישה לרשות ניירות ערך האמריקאית, בו היא כתבה כי היא רוצה לגייס עד 263 מיליון דולר לפי מחיר של עד 37 דולר למניה. אם אכן מחיר המניה ייקבע בסופו של דבר על 37 דולר, ניר צוק, אחד המהנדסים הראשונים של צ'קפוינט, שהקים את החברה, צפוי להחזיק מניות בשווי של כ-129 מיליון דולר, אחרי שימכור בהנפקה מניות בשווי 13 מיליון דולר.
ההנפקה עצמה צפויה ככל הנראה לצאת אל הפועל בימים הקרובים, אלא שקשה לצפות כיצד יקבלו המשקיעים בוול סטריט את הנפקתה של החברה. זאת, על רקע התנודות החריפות בקצב ההכנסות של החברה ובקצב הצמיחה שלה ברבעונים האחרונים.
כך, ברבעון השני של 2012, שהסתיים ב-31 בינואר, רשמה החברה נסיגה בהכנסותיה, כאשר אלו הסתכמו ב-56.7 מיליון דולר לעומת הכנסות של 57.1 מיליון דולר ברבעון הראשון. עם זאת, ברבעון השלישי כבר הצליחה החברה לחזור לפסי צמיחה, עם הכנסות של 65.7 מיליון דולר, עלייה של 15.9% לעומת הרבעון השני. מדובר בשיעור צמיחה נאה, אך הוא לא מזכיר במאום את הצמיחה שרשמה החברה ברבעון הראשון, שעמדה על 42%. את הצמיחה ברבעון הראשון תלתה פאלו אלטו בכך שספקים הצטיידו בציוד של פאלו אלטו במטרה למכור אותו למשרדי ממשלת ארצות הברית, תופעה שלא חזרה על עצמה ברבעון השני והשלישי.
למעשה, החשש כבד אף יותר, מאחר וגם ברמת ההכנסות הנוכחית, של 65.7 מיליון דולר ברבעון השלישי, פאלו אלטו הצליחה בקושי להיות רווחית, עם רווח זעום של 796 אלף דולר. אם אכן הצמיחה העתידית של החברה תצטמצם, היא תתקשה לשמור על רווחיות לאורך זמן. פאלו אלטו עתידה לבצע את ההנפקה עם רווחים זעומים בשורה התחתונה, כך ששווי החברה יתבסס בעיקרו על פרופיל הצמיחה שלה ועל הכנסותיה, כך שאם קצב ההכנסות אכן ירשום האטה, מניית פאלו אלטו תאבד גובה אחרי ההנפקה. גם פאלו אלטו נטוורקס עצמה כתבה בתשקיף כי אחד הסיכונים לחברה הוא ש"הצמיחה שנרשמה ברבעונים האחרונים עשויה לא להעיד על הביצועים העתידיים של החברה", וכי "יש לנו היסטוריה של הפסדים, ואנחנו מצפים להגדיל את הוצאות התפעול שלנו בעתיד, וייתכן ולא נצליח לשמור על רווחיות באופן עקבי".
בנוסף, כותבת פאלו אלטו כי "ביצועי החברה צפויים להשתנות בצורה משמעותית בין רבעון לרבעון, והם בלתי צפויים, מה שעשוי להוביל לירידה במחיר המניה של החברה אחרי ההנפקה". הביצועים, על פי פאלו אלטו, תלויים ביכולת לשמר לקוחות ולמשוך לקוחות חדשים, במצב הכלכלי הכללי ובמחזוריות של שוק האבטחה הארגוני.
פאלו אלטו נטוורקס מפתחת תוכנת פיירוול המתחרה בפיירוול של צ'קפוינט, כאשר היא מסוגלת להבדיל בין הרגלי השימוש של משתמשים שונים ותוכנות שונות ומאפשרת למנהלי האבטחה בארגונים לנהל מדיניות אבטחה גמישה. החברה נוסדה בשנת 2005 והיא מעסיקה כ-589 עובדים, ומשרתת כ-6,600 ארגונים, כאשר מרבית הכנסותיה מגיעות מארצות הברית. מאז הקמתה גייסה פאלו אלטו כ-65 מיליון דולר על ידי משקיעים ביניהם קרן גריילוק, סקויה, גלובספאן, נורת'גייט קפיטל ומשקיעים פרטיים בהם שלמה קרמר, גם הוא ממייסדי צ'קפוינט, שהנפיק השנה את אימפרבה.
מאז הגשת התשקיף של פאלו אלטו נטוורקס איבדה מניית צ'קפוינט 23% על רקע החשש כי התחרות בינה לבין פאלו אלטו תשפיע על ביצועיה העתידיים. נקודה נוספת שהעיבה על מניית צ'קפוינט בתקופה האחרונה היא החשיפה של החברה לאירופה, והמשבר המתרחש ביבשת. כ-39% מהכנסותיה של צ'קפוינט בשנת 2011 הגיעו מאירופה, והחשש הוא כי המשבר יוביל להקטנת ההזמנות למוצריה של צ'קפוינט.