בלעדי ל"כלכליסט": יזמים ישראלים בוחנים הנפקה של חברת פלוס 500 בלונדון
החברה, שעוסקת במסחר מקוון בחוזי הפרשים, נוסדה ב־2008 על ידי אלון גונן והיא רשומה באנגליה ובוויילס. לקראת ההנפקה, נערכת פלוס 500 לגיוס של עשרות מיליוני ליש"ט, ואף שכרה את שירותי החיתום של מורגן סטנלי ואת משרד עו"ד נשיץ ברנדס
תעשיית המסחר המקוון, ההימורים באינטרנט ואתרי הפורקס (מסחר בשערי מטבע חוץ) מרכזת סביבה גורמים ישראלים רבים מסביב לעולם, שעומדים בראש החברות. אותן חברות אינן רשומות לרוב בישראל, בין אם מטעמי מקלט מס ובין אם משיקולים מקצועיים אחרים, ולעתים קשה למצוא את הקשר הישראלי, על
פלוס 500 הוקמה בשנת 2008 והיא מעמידה לסוחרים פלטפורמת מסחר מקוון בחוזי הפרשים (CFD) על מניות, סחורות, מדדים, מטבע חוץ ותעודות סל. החברה אינה רשומה בישראל, אלא נחשבת לחברה אנגלית (רשומה באנגליה ובווילס) שמחזיקה מטה בלונדון, ומספקת ציטוטים לחוזי הפרשים. חוזי הפרשים הם נגזרים פיננסיים שעוקבים אחר נכסי הבסיס, ובסופם מרוויח או מפסיד המשקיע את ההפרשים במחיר בין שערי הפתיחה והסגירה של העסקה. פלטפורמת המסחר מאפשרת מינוף גבוה של עד פי־50. החברה לא גובה עמלות, אולם עם מרווחי קנייה ומכירה שהם למעשה העמלות בפועל.
החברה כפופה לחוקים של האיחוד האירופי (MIFID) ומצויה תחת הפיקוח של רשות לניירות ערך האנגלית (FSA). היערכותה של החברה להנפקה בבורסה הראשית בלונדון תכלול, על פי הערכות, גיוס של עשרות מיליוני ליש"ט, כאשר השווי לפיו יבוצע הגיוס עדיין לא ידוע.
המייסדים מתחת לראדר
הרוח החיה מאחורי פלוס 500 הוא אלון גונן, שנמנה על מייסדיה, אולם בחודשים האחרונים טוענים קולגות לענף כי "גונן פועל מתחת לרדאר וקשה לאתר אותו בנוגע לענייני פלוס 500". גונן הוא אחיינו של שלמה גונן, המכונה גם סם גונן ומתגורר בלוס אנג'לס, ונחשב למשקיע חיצוני שמספק את תמיכתו מרחוק ואינו מעורב ישירות בפעילות החברה, אם בכלל. שני ישראלים נוספים שפועלים, ככל הנראה, יחד עם גונן הם אלעד בן־יצחק וגל האבר, שפעילים יותר בפן האופרטיבי של החברה.
ל"כלכליסט" נוגע כי לטובת ההיערכות לגיוס שכרו ראשי פלוס 500 את שירותי החיתום של מורגן סטנלי וכן את משרד עורכי הדין נשיץ ברנדס. ממורגן סטנלי נמסר "אנחנו מצטערים, אך לא נוכל להגיב". ממשרד נשיץ ברנדס נמסר כי אינם נוהגים למסור פרטים על לקוחותיהם.
קשה למצוא קישור רשמי בין שמות ישראלים שפועלים בתווך לבין החברה ושמותיהם של בעלי השליטה ונושאי התפקידים בחברה אינם מוזכרים באתר האינטרנט שלה. פרט לכך החברה אינה מפרסמת פרטי התקשרות טלפונית, אלא מציינת באתר שלה כי "המדיניות של פלוס 500 היא לתקשר עם הלקוחות באמצעות דוא"ל בלבד".
"לא מספקים ראיונות"
"כלכליסט" ניסה לפנות לאלעד בן־יצחק בכדי לקבל פרטים נוספים, אולם זוגתו מסרה כי "אנחנו לא מעוניינים להתייחס ואני לא מוכנה למסור את מספר המכשיר הנייד של אלעד". בפנייה למטה החברה שבלונדון, סירב סמנכ"ל הכספים של החברה, אנדרו וולש, למסור פרטים בדבר בעלי השליטה. "תודה על התעניינותך בחברה שלנו. ניתן למצוא מידע פומבי עלינו באתר האינטרנט שלנו. חשוב לציין שפלוס 500 היא חברה הממוקמת בבריטניה ולא בישראל". כשהתבקש להתראיין בדבר פעילותה של החברה, ענה כי "המדיניות שלנו היא לא לספק ראיונות". פניה רשמית דרך אתר החברה לא נענתה.