$
בורסת ת"א

"מכירת פרטנר היא עסקה של קונה לא מרצון ומוכר לא מרצון – אבל טובה לכולם"

כך לפי דש ברוקראז' בהתייחסות למכירת השליטה בפרטנר להאצ'יסון; כלל פיננסים על חזרת עמיקם כהן לחברה: "לא נראה שיש סיכון שנראה התנגשות מול המנכ"ל רומנו בדומה לקדנציה הקודמת"; אי.בי.אי: "אין סיבה להשאיר את חברת סאני כחברה ציבורית"

שי סלינס 14:2805.06.12

"מכירת פרטנר היא עסקה של קונה לא מרצון ומוכר לא מרצון – אבל טובה לכולם", כך לפי ערן יעקובי, סמנכ"ל מחקר בדש ברוקראז' בהתייחסות לחתימת ההסכם למכירת השליטה בחברת התקשורת הישראלית להאצ'יסון לפנות בוקר.

 

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

יעקובי הוסיף כי הוא מאמין כי אל הפרמיה השלילית שקיבלה עד היום פרטנרבגין בעיות הבעלים, יהיה אפשר להפסיק להתייחס בקרוב. "אם מתייחסים לשווי ההלוואה של האצ'יסון לפי שווי הבטחונות, נקבל שווי למניית פרטנר של 27 שקל - פרמיה של יותר מ-40% על מחיר המניה בשוק. אם מניחים כי החוב יוחזר במלואו להאצ'יסון ב-2017, אזי, האצ'יסון רואה שווי למניית פרטנר של 35 שקל".

 

"הפער בין המחירים יצטמצם או יתרחב לפי ההערכות של היענות בעלי החוב להצעת הרכש ולפי האמונה שהאצ'יסון תצליח להביא את החברה לשוויים אלו, תחת המערבולת בה נמצא כיום שוק התקשורת המקומי. אנו מאמינים כי אל הפרמיה השלילית שקיבלה עד היום פרטנר בגין בעיות הבעלים, יהיה אפשר להפסיק להתייחס בקרוב", כתב יעקובי.

 

בדש התייחסו לחלוקת הדיבידנדים האגרסיבית של פרטנר בשנים האחרונות וכתבו כי "סביר להניח כי הלחץ על דיבידנדים עד לשיקום החברה ירד – גם בתקופתה הקודמת בישראל, האצ'יסון היתה יחסית שמרנית בנושא הדיבידנדים בשוק התקשורת המקומי. אנו רואים בכך צעד חשוב גם לבעלי האג"ח וגם לבעלי המניות. ראוי לייצב את החברה לגמרי ולהתמקד אך ורק בתחרות ובהפעלת החברה ולא בלחץ הפיננסי הקיים מעליה".

 

עמיקם כהן עמיקם כהן צילום: שאול גולן

 

אין סיבה להשאיר את חברת סאני כחברה ציבורית

 

אורי ליכט, אנליסט התקשורת של אי.בי.אי: "היה ברור כי בן דב חייב לבצע עסקה שתפתור את בעיית החוב אליה נקלע ונראה כי העסקה שביצע היא העסקה הטובה ביותר בהתאם לנסיבות. בשורה התחתונה אילן בן דב חוזר למקורות ויישאר עם פעילות ייבוא המכשירים של סמסונג. עבור פרטנר מדובר להערכתנו בעסקה מצויינת. האצסטון היא מחברות התקשורת הגדולות בעולם, בעוד שהעובדה שבעל השליטה החדש אינו זקוק למזומנים באותה דחיפות כמו אילן בן דב תאפשר לפרטנר להאט את קצב חלוקת הדיבידנדים, לעצור ולארגן את המאזן טוב יותר ולבצע השקעות גם בצמיחה עתידית".

 

"עבור סקיילקס - המחיר שנגזר לעסקה הוא 23.2 שקל למניה, מחיר אשר גוזר לסקיילקס שווי שוק של 650 מיליון שקל. כאשר גוזרים שווי זה לאחור אפשר לחשב את השווי שנגזר למניית פרטנר סביב 34 שקל - מחיר גבוה משמעותית ממחיר השוק. במקרה שכזה עדיפה חשיפה למניית פרטנר מסקיילקס", הוסיף ליכט.

 

לגבי סאני כתב ליכט כי העסקה מצויינת וצריכה להציף ערך משמעותי מאד. במודל יחסית שמרן מתקבל כי שוויה של מניית סאני לאחר העסקה צפוי להיות מעל 10 שקל למניה. "אינני רואה סיבה לאורך זמן להשאיר את חברת סאני כחברה ציבורית", הוסיף.

 

השיתוף פעולה באל על יחזור

 

צחי אברהם, אנליסט התקשורת והטכנולוגיה של כלל פיננסים התייחס לחזרה של עמיקם כהן לתפקיד יו"ר פרטנר וכתב כי "כהן חוזר לתפקיד היו"ר ולא נראה שיש סיכון שנראה התנגשות מול המנכ"ל המכהן חיים רומנו בדומה לקדנציה הקודמת. ההנהלה הנוכחית עושה פעולות נכונות תחת שוק שנמצא תחת לחץ אדיר והשיתוף פעולה של השניים באל-על יחזור".

 

אברהם התייחס לעסקה והסיף כי "הפרמיה האפשרית, שהחברות הגדולות גובות בעבור המותג המוכר ושירות הלקוחות הולכת ונשחקת והיא תמשיך לאבד את קסמה ברבעונים הבאים, בשעה שהחברות הגדולות מקצצות בשירות מצד אחד והוט מובייל/גולן טלקום יתמודדו בצורה טובה יותר עם מחלות הילדות שלהן מן הצד השני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x