דן אלדר על רכישת סקיילקס: "האצי'סון לא עשתה עסקה זולה"
דן אלדר, נציג האצ'יסון בשיחת הועידה למשקיעים: "אם יותר מ-50% ממחזיקי האג"ח של סקיילקס לא יסכימו להצעת הרכש - לא נרכוש את סקיילקס"
חברת האצ'יסון וומפואה חזרה היום לשלוט בחברת הסלולר פרטנר אחרי שמכרה את השליטה בה לסקיילקס ולאילן בן דב בשנת 2009, כפי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט". היום קיימה החברה שיחה עם עיתונאים ואנליסטים כדי לעדכן על ההתפתחויות האחרונות.
"לפנות בוקר חתמנו את הסכם לרכישת השליטה בסקיילקס. העסקה כרוכה בתנאים מורכבים שאינם בשליטתם של הצדדים. כל אחד מבעלי העניין בחברה יתרום להצלחתה. האצ'יסון דוחה את מועד הפירעון של ההלוואה שהעניקה לסקיילקס בשלוש שנים", מסביר הבוקר דן אלדר שצפוי להתמנות לסגן יו"ר פרטנר עם השלמת העסקה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
היום חשף "כלכליסט" כי סאני וסקיילקס הודיעו כי חתמו על הסכם מותנה לרכישת 50% ו-25% בהתאמה, של חברת סקיילקס קורפוריישן מחברת סאני תקשורת תמורת סכום כולל של 125 מיליון דולר. סקיילקס מחזיקה ב-44.5% ממניות חברת פרטנר תקשורת, ספקית שירותי תקשורת מובילה בישראל.
אלדר מזהיר יחד עם זאת כי תנאים רבים צריכים להתממש כדי שהעסקה תצא אל הפועל: "המשמעות של דחיית ההצעה מצד בעלי האג"ח של סקיילקס היא שהעסקה לא תצא אל הפועל".
כדי להכשיר את העסקה צריכה סקיילקס לקבל את אישור אסיפת בעלי המניות, מכירה של פעילות ייבוא מכשירי סמסונג, אישורים רגולטורים, ואישור של משרד התקשורת. ככל הנראה מדובר בתהליך שייקח לא מעט זמן.
"על מנת הכלכלית של סקיילקס נמכור את פעילות מכשירי הקצה של סקיילקס לסאני. קבוצת האצ'יסון תוכל לסייע לפרטנר", מסביר אלדר.
מחד מאמין אלדר שנוצרה הזמדנות בשוק הסלולר בישראל, אבל מסביר שהאצ'יסון לא עושה עסקה שהיא זולה מהמשקפיים שלה: "אם נסתכל על הנתונים הכלכליים, אז קשה להגיד שהאצ'יסון קונה בזול. לסקיילקס יש חוב גדול וקשה לראות את הקנייה הזו שהיא קנייה זולה. האצ'יסון מאמינה בעשיית עסקים בישראל. אנחנו מכירים שווקים סלולריים ופועלים בשווקים סלולריים בכל העולם. אנחנו יודעים לייצר ערך בהחזקה בחברת סלולר".
"אנחנו חושבים שפרטנר היא חברה טובה ויציבה מבחינה פיננסית. אני לא רואה קונסולידציה בשוק התקשורת בטווח הקצר. לא נתייחס לשאלת האסטרטגיה שנגיע איתה לפרטנר. העסקה מותנית בהתממשות של הרבה מאוד תנאים. יהיה לנו זמן
"אני חושב שסביבת העסקים בישראל מייצרת הזדמנות בהרבה מאוד תחומים. האצ'יסון נכנסה לפעילות בישראל ב-1997 חשבנו שיש הזדמנות בשוק התקשורת. כשמכרנו את פרטנר ב-2009 חשבנו שיש הזדמנות שיש למכור וכעת אנחנו חושבים שנוצרה הזדמנות לחזור לשוק התקשורת בישראל. אנחנו נכנסים לעסקה כדי להרוויח", מסביר אלדר.
חוב של 760 מיליון דולר
אלדר הסביר את המניע של האצ'יסון לחזור לפרטנר: "אנחנו רוצים לתקן את כל המערך הפיננסי שנבנה לצורך רכישת פרטנר. אנחנו רוצים לייצר מצב שכל אחד מבעלי
העניין שמחזיקים בפרטנר יתרום לייצוב הפיננסי של כל המערכת הזו (שיוצרת את השליטה בפרטנר - ש"ל). האצ'יסון נקטה בפעולה שלא רואים רבות כמוה. הארכנו את הפירעון של איגרת החוב שלנו במשך שלוש שנים. החברה מאפשרת לחברת סקיילקס להגיע לאותה יציבות פיננסית וניהולית שחברת סקיילקס יכולה ליהנות ממנה. האצ'יסון לוקחת כסף ומשלמת בכסף הזה לבעלי איגרות החוב כדי להפחית את מצבת החובות של סקיילקס. סקיילקס נזקקת מאוד לשיפור מצבת החוב. האצ'יסון מציעה רכישה וולונטרית של האג"ח. אנחנו לא מאלצים את בעלי האג"ח לקבל את ההצעה. כשמציעים לבעלי האג"ח פרמייה למחיר שבו הן נסחרות, הפרמייה צריכה להוות תמריץ טוב לבעלי האג"ח כדי לשקול את קבלת ההצעה שלנו".
כאמור, במסגרת העסקה, סקיילקס תמכור לסאני את פעילות היבוא, ההפצה והשירותים של מכשירי סמסונג, תמורת 100 מיליון דולר של ארה"ב, בהם תעשה סקיילקס שימוש כדי להפחית את חובותיה.
לסקיילקס יש חוב כולל של כ-760 מיליון דולר, שמתוכו 300 מיליון דולר של ארה"ב היא חבה להאצ’יסון וכ-460 מיליון דולר לבעלי האג"ח. כדי לשפר את מצבה הכספי של סקיילקס, עם השלמת העסקה, האצ’יסון הסכימה להאריך את מועד פרעון ההלוואה שלה בשלוש שנים מ-2014 ל-2017. כאמצעי נוסף כדי לשפר את היכולת של סקיילקס לשרת את חובותיה ולהפחית מערך הנכסים הנקי (NAV) השלילי שלה, סקיילקס תבצע רכישה חוזרת של כ-50% מאגרות החוב הלא המירות במחיר רכישה אשר גבוה ב-9 אגורות משערי הנעילה של אגרות החוב ביום המסחר האחרון לפני ההודעה על העסקה, תוך התאמה לתשלומי קרן.