צעד ראשון בדרך להסדר בסאני? "תקימו נציגות, נחשוב יחד ואולי בן דב יביא ביטחונות"
בעלי האג"ח, שלהם חייבת סאני כ־250 מיליון שקל, החליטו על גיבוש נציגות שתנהל מו"מ מול החברה ודרשו מהמנכ"ל, יהל שחר, שכל הסכם שאליו יגיע בעל השליטה אילן בן דב מול האצ'יסון באשר לחוב החברה־הבת, סקיילקס, יעבור לאישורם
שעה 12:00 בצהריים, גני יהושע בתל אביב אתמול. זרם דק של משקיעים פרטיים עושה דרכו באטיות לתוך מרכז ישראל היפה, שם התקיימה אסיפת בעלי האג"ח של סאני. החדר התמלא בכ־30 אנשים, כשהיעדרם של הגופים המוסדיים הגדולים, שמחזיקים רק בכ־10% מאג"ח החברה, בלט במיוחד כמו גם זה של יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בלפידות, שרכש אג"ח של סאני וסקיילקס ב־35 מיליון שקל בימים האחרונים. בעל השליטה של סאני, אילן בן־דב, נפקד גם הוא מן האסיפה, בעקבות נסיעתו להונג קונג לשיחות עם אנשי האצ'יסון כדי לדון עמם בחוב של סקיילקס, בעלת השליטה בפרטנר והמחזיקה בפעילות סמסונג בישראל, לחברה.
בהיעדרם, את מרבית המקומות באולם הקטן תפסו עורכי דין ופעילים בשוק ההון שמחכים להסתער על המקום היוקרתי בנציגות בעלי האג"ח של החברה. ביניהם ניתן היה למצוא את עופר גזית, נציג בעלי האג"ח ביפנאוטו של גד זאבי ובדלק נדל"ן של יצחק תשובה, ואת עו"ד גיא גיסין, שפעיל במספר רב של הסדרי חוב בשוק ההון בשנה האחרונה.
מנכ"ל החברה, יהל שחר, שמכהן גם כמנכ"ל החברה־הבת סקיילקס, פתח בסקירת האירועים האחרונים בשוק התקשורת. במהלך דבריו ניסה שחר מפעם לפעם לעודד את בעלי האג"ח, באמירות כגון: "פרטנר תמשיך לחלק דיבידנד. סביב ההיקף יש סימני שאלה".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"יש לנו (לסאני ולסקיילקס - ל"פ) שלושה נכסים גדולים והתחייבות אחת גדולה שעמם אנו צריכים להסתדר", אמר. "אתמול היתה השקה מוצלחת של הסמסונג גלקסי S3. בקרוב נפתח אותו לכל חמשת המתחרים בשוק התקשורת. אנחנו ערים למצב שלנו לא מהיום. אנחנו לא היינו צריכים את התזכורת הזאת שמחירי מניות התקשורת ירדו. נערכנו גם לתרחיש כזה", הוסיף.
הבשורה של שחר היתה אינדיקציה חיובית להיענות של בן־דב לבקשתה של סאני להעמיד לטובת בעלי האג"ח ערבויות לצורך חיזוק הביטחונות.
יש פתרון לריבית הקרובה
מיד בסיום דבריו, הגיעו השאלות מכיוונם של בעלי האג"ח הפרטיים, שמחזיקים כאמור ברוב החוב לבעלי האג"ח. השאלה ראשונה היתה כיצד מתכוונת סאני לפרוע את תשלום הריבית של 7 מיליון השקלים לבעלי האג"ח בעוד כשלושה שבועות. שחר הסביר, כי סביר שהחברה תעשה שימוש במניות פרטנר שבידיה (1.4%), המשועבדות כנגד חוב בנקאי. החוב לבנק מסתכם בכ־30 מיליון שקל (כולל ריבית), וכנגדו משועבדות כאמור המניות, ששווי השוק שלהן עומד על 39 מיליון שקל. העודף שיצטבר כתוצאה ממימוש המניות ופירעון ההלוואה הבנקאית צפוי לשמש לתשלום הריבית.
שחר הבהיר כי אין בכוונתו לנהל מו"מ מול כל בעלי האג"ח, ולכן הוא מבקש שתוקם נציגות. "נכון יותר להגיע לפתרון מוסכם מול נציגות, שתקבל את המנדט לנהל מו"מ מול החברה. האינטרס של כולם הוא לשבת מול נציגות בעלי אג"ח ולהגיע להסכמות. עשינו גישושים ראשונים ושמענו הערות ראשונות לגבי מה שרוצים שבעלי האג"ח".
הנוכחים באולם תהו האם פעילות סמסונג בישראל יכולה לשמור על רווח תפעולי כה גבוה של כ־125 מיליון שקל בשנה, כפי שהחברה הציגה בתזרים המזומנים החזוי ל־2013. שחר ענה: "נמשיך להוביל. אמנם תהיה ירידה מסוימת, כי צריך להבין ש־2011 גם היתה שנה מאוד חזקה. יש לנו נוכחות בשוק, גם עקב הקשרים שלנו בסמסונג וגם בגלל היקפי הפעילות שלנו".
שחר נשאל על אפשרות איבוד הזיכיון על מכשירי סמסונג במקרה של שינוי בשליטה בחברה וענה על כך כי אינו יודע מה יקרה אם השליטה תשתנה וכי יש לחברה מערכת יחסים טובה מול סמסונג. אחד המחזיקים ענה לו: "היחסים שלך עם סמסונג טובים כי להם אתם משלמים בזמן" ונענה על ידי שחר: "בניגוד למחזיקי האג"ח?". אותו מחזיק החזיר: "את זה אתה אמרת".
באשר ליכולתה של סקיילקס לפרוע את החוב לבעלי האג"ח שלה - 1.2 מיליארד שקל עד אפריל 2014 - אמר שחר, כי "יש לנו 450 מיליון שקל בקופה, עוד 250 מיליון שקל אמורים להגיע מפעילות סמסונג ו־450 מיליון שקל מדיבידנד או ממכירה של מניות פרטנר".
בעלי האג"ח ביקשו באסיפה שכל הסכם עם האצ'יסון לגבי החוב של סקיילקס בגין רכישת השליטה בפרטנר יעבור אישור שלהם, מחשש שבן־דב יגיע להסכם שלא יתחשב בהם.
בסיום הישיבה הוחלט להקים נציגות שתמשיך את המהלכים מול החברה.
בור של 100 מיליון שקל
החוב הפיננסי המתואם של סאני עומד על כ־278 מיליון שקל, מתוכם 248 מיליון שקל לבעלי האג"ח. על פי תנאי האג"ח של סאני, המובטחות בשעבוד על מניות החברה־הבת סקיילקס, סאני התחייבה כי אם היחס בין שווי הביטחונות לערך הנקוב של האג"ח יפחת מ־130% היא תשעבד מניות נוספות של סקיילקס בכמות שתעמיד את היחס על 150% לפחות. צניחת השווי של סקיילקס הותירה את סאני ללא מניות נוספות של סקיילקס לשעבוד.
על פי דו"ח תזרים המזומנים החזוי של סקיילקס מסוף 2011, אחד המקורות לשירות החוב הוא דיבידנד מפרטנר בהיקף של כ־420 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2012, כאשר חלקה של סקיילקס (44.5%) יעמוד על 187 מיליון שקל.
יתרת הרווחים הראויים לחלוקה של פרטנר עומדת כעת על כ־226 מיליון שקל לאחר שלא חילקה דיבידנד לרבעון הראשון. המשמעות היא שפרטנר צריכה לייצר בשני הרבעונים הבאים רווח נקי מצטבר של 194 מיליון שקל – יעד מאתגר במיוחד עבור פרטנר.
גם בהנחה ושפרטנר תעמוד בתחזיות של סקיילקס ל־2012, הרי שאת 2013 היא צפויה לפתוח עם יתרת הרווחים שתיצבר לה ברבעון האחרון של 2012 שמוערכת ב־65–85 מיליון שקל על פי תחזיות האנליסטים, שצופים כי בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 פרטנר תייצר רווח נקי של כ־290 מיליון שקל.
על פי המספרים האלו, עד תום 2013 פרטנר תצבור יתרת רווחים ראויים לחלוקה של כ־365 מיליון שקל וגם בהנחה שתחלק את מלוא היתרה כדיבידנד, הרי שחלקה של סקיילקס יסתכם בכ־163 מיליון שקל – נמוך ב־100 מיליון שקל מהתזרים החזוי האחרון.
כדי להתמודד עם הפער הזה, סקיילקס עשויה להגדיל את התזרים הצפוי משימוש במניות פרטנר המוחזקות על ידיה וחופשיות משעבוד (16.6%). בתזרים החזוי האחרון, סקיילקס צפתה תזרים של כ־150 מיליון שקל ב־2013 מתוצאה מסעיף זה. בדו"ח שתפרסם היום סקיילקס צפוי המספר לגדול, או לחלופין ייכנס לו סעיף חדש לתזרים החזוי תחת הכותרת "מימון חיצוני".