$
בורסת ת"א

רון הדסי למחזיקי אג"ח ישראלום: "ברונפמן משקיע פה 10 שנים, תנו לו קרדיט"

נציג הבעלים בישראלום ניסה להדוף את חששות בעלי האג"ח מהעדפת נושים והבטיח לחזק את התחייבות בעלי השליטה, ברונפמן ופישר

לירוי פרי 07:1023.05.12

שבוע ימים לפני פרסום דו"חות ישראלום לרבעון הראשון של 2012, כינסו אתמול הגופים המוסדיים אסיפת אג"ח מתוחה, בכדי לגבש תכנית פעולה ברורה מול החברה, הנוגעת ליכולת פירעון חובה עבורם, המוערך בכ־250 מיליון שקל. עיקר אחזקותיה של ישראלום הם במניות שופרסל (18.5%) ופאלאס תעשיות

(84.75%).

 

רון הדסי, נציגם של בעלי השליטה בישראלום מתיו ברונפמן ושולם פישר, שטח בפני בעלי האג"ח את מצבה של החברה, אולם התקשה לספק תשובות לכלל סימני השאלה העולים ממנו.

 

"אנחנו עובדים על מנת להמשיך במימוש הנכסים שייצרו תזרים לחברה ויקטינו את התלות בבעלים (שאמורים להזרים לה כ־80 מיליון שקל עד סוף 2013 - ל"פ), כך שבסוף נישאר בגדול עם ההחזקה בשופרסל ובפאלאס. שאיפתנו כעת היא להביא סכום גבוה יותר בתוך שלושת החודשים הקרובים ממכירת הנכס שלנו בנתניה", אמר הדסי, תוך התייחסות למבנה איקאה בנתניה, בו מחזיקה החברה 50%.

 

הערכת השווי האחרונה לבניין איקאה קבעה את ערך אחזקתה של ישראלום על כ־107 מיליון שקל, וכנגדו עומדת הלוואה של כ־60 מיליון שקל. אולם לדברי הדסי, "אני מקווה שנצליח להביא סכום גבוה יותר מכפי שקבעה הערכת השווי".

 

הדאגות העיקריות של בעלי האג"ח, בהם נציגי פסגות, כלל ביטוח, הראל ואקסלנס שנכחו בישיבה, נגעו לרמת המחויבות של בעלי השליטה כלפי בעלי האג"ח. בעלי השליטה סיפקו לאחרונה מכתב תמיכה מטעמם, אך הוא תקף לשנתיים בלבד, בעוד התחייבויותיה כלפיהם ממשיכות לאחר תקופה זו.

 

לדברי הדסי, "ישנה נכונות להבטיח שנושא התמיכה מצד בעלי השליטה יעוגן באופן יותר ישיר עבור בעלי האג"ח. לגבי מה שיהיה לאחר שנתיים, אני לא יודע להגיד לכם. יש אתגרים גדולים בשנתיים הקרובות ולכן לא ישבנו לבחון מה קורה לאחר מכן".

 

חשש מהעדפת נושים

 

בעלי האג"ח היקשו ודרשו כי בעלי השליטה יחזקו את התחייבותם כלפי בעלי האג"ח, וכן ביקשו לקבל עדכון על המשא ומתן מול הנושים המובטחים (בנק הפועלים וקרן המנוף KCPS) בתוך שבועיים, בטרם החתימה מולם. "לא בטוח שעד פרסום הדו"חות הכספיים נצליח להשלים את המשא ומתן מול הבנקים ו־KCPS ברמת החתימה. לכשזה יושלם, אתם תבינו את העיכובים. כמובן שלתנודות במניית שופרסל יש השפעה על המשא ומתן ועל ההתניות הפיננסיות שייקבעו", אמר הדסי.

 

מורדי משיטה, נציג כלל ביטוח, העלה את החשש כי המשא ומתן הנוכחי מול הנושים המובטחים נועד להבטיח רק את החוב כלפיהם, מה שעלול להותיר את בעלי האג"ח מול שוקת שבורה ביום הדין. "איך אתם שומרים על הזכויות של המחזיקים? כעת אתה מחזק רק נושים אחרים. לטעמי זאת יכולה להיות העדפת נושים מאוד ברורה", אמר משיטה.

הדסי השיב לטענות: "הבנק הוא הבעיה האחרונה שלנו. אנחנו ממשיכים בתכנית מימוש הנכסים על מנת לעמוד בתכניות. מטרתו של המשא ומתן מול הבנק ומול קרן המנוף היא לנקות אותם מהשולחן על מנת שבעלי האג"ח יקבלו את כספיהם.

 

"לבעל השליטה יש נושים מובטחים והוא רוצה להגיע להסכמה מולם, כדי לאפשר תזרים פנוי שיוותר לכם בעלי האג"ח. אז לבוא ולהגיד שהוא לא שומר על האינטרס שלכם? נראה לי מוגזם. אני מפנה תזרים ומונע העמדה לפירעון מיידי שתשאיר את בעלי האג"ח ללא כלום".

 

הדסי נענה לבקשת המחזיקים לקבל התחייבות ברורה יותר מבעלי השליטה ואמר כי "המכתב מטעם בעלי השליטה יחוזק. נחזור אליכם בשבוע השני של יוני עם תשובות מלאות, ואני גם מוכן להתחייב ש־48 שעות טרם החתימה מול הבנקים נעדכן את בעלי האג"ח. לא נחתום באישון לילה ונברח".

 

"לא ניתן זכות וטו"

 

בעלי האג"ח איימו כי עומדת להם האפשרות להעמיד את החוב לפירעון מיידי, והם לא יהססו להשתמש בה. הדסי הגיב לדברים ואמר: "תשקלו טוב טוב את הפעולות שלכם. בימים טרופים אלו, חשוב לשמור על קור רוח. אם אתה רוצה לתקוף את החברה ואתה חושב שדרך פירוק של החברה תשיג יותר - תעשה את זה".

 

הדסי הוסיף כי הוא "מציע לתת את הקרדיט לאדון ברונפמן, שמשקיע פה כבר 10 שנים. הוא השקיע 250 מיליון בשיפוץ בניין איקאה שנשרף ועשה פה עוד הרבה דברים. עדיף שלא להפעיל לחצים מיותרים כעת. זו לא צורת התנהגות. אם בעל השליטה היה מרים ידיים אולי זה היה נכון, אבל זה לא המצב.

 

"יש פה מערכת מחוייבות ארוכת טווח של בעלי השליטה. אם אתם דורשים זכות וטו ודיווח שוטף על הפעולות שלנו, אנחנו לא ניתן את זה. לא אדווח לך על כל צעד שאני עושה, כיוון שזה ייפגע בחברה, והתנהלות שכזאת היא שתלחיץ את הנושים המובטחים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x