קרדיט סוויס ונכסים ובנין סידרו לדסק"ש עלייה של 26% ברווח הנקי ברבעון
הרווח הנקי של חברת האחזקות של נוחי דנקנר עמד על 413 מיליון שקל. הבנק השוויצרי קרדיט סוויס תרם 344 מיליון שקל לרווח של דסק"ש, בהשוואה לתרומה של 78 מיליון שקל לפני שנה
דיסקונט השקעות מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר דיווחה היום (ג') על תוצאותיה לרבעון הראשון של השנה והציגה עלייה של 26% ברווח הנקי ל-413 מיליון שקל בעיקר כתוצאה מההשקעה בקרדיט סוויס ובנכסים ובנין.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מהדוחות עולה כי במהלך הרבעון הראשון של השנה קיבלה דסק"ש דיבידנדים מחברות מוחזקות בהיקף של 82 מיליון שקל, בעוד שבמהלך הרבעון השני ועד למועד פרסום הדו"ח קבלה דסק"ש 86 מיליון שקל נוספים.
האחזקה בבנק השוויצרי קרדיט סוויס תרמה לחברה 344 מיליון שקל לרווח ברבעון הראשון, בהשוואה לתרומה של 78 מיליון שקל לפני שנה. נכון לתום הרבעון הראשון ההשקעה בקרדיט סוויס מסתכמת ב-2.25 מיליארד שקל, כאשר לפני שנה ההשקעה עמדה על 3.61 מיליארד שקל.
מבחינת תרומת החברות המוחזקות לרווח של דסק"ש - חלקן של נכסים ובנין וכור היה הגדול ביותר. התרומה של כור הסתכמה ב-287 מיליון שקל, בהשוואה ל-161 מיליון שקל לפני שנה, בעוד שהתרומה של נכסים ובנין עמדה על 167 מיליון שקל - עלייה של פי 10 בהשוואה לרבעון הראשון של 2011. מצד שני התרומה של סלקום ביחס לשנה שעברה ירדה ב-73 מיליון שקל.
בשורה התחתונה, סך ההון של החברה הסתכם ב-2.76 מיליארד שקל, לעומת 2.5 מיליארד שקל לפני שנה. השינוי נבע מהרווח ברבעון, משינוי שלילי של 128 מיליון שקל בקרנות הון ומהפרשי מט"ח.
משא ומתן על מיזוג בין דסק"ש לכור
עוד נמסר מהחברה כי במסגרת ההיערכות למיזוג בין דסק"ש לכור נערכו פגישות עם גופים מוסדיים במטרה להציג בפניהם את עסקת המיזוג. בעקבות בקשה שחלק מהמשקיעים המוסדיים העלו בפגישות האמורות, ובמטרה לקבל את תמיכתם של גופים מוסדיים למיזוג, דסק"ש וכור שוקלות, בין היתר, רכישת חלק מאגרות חוב של כור במחיר הפארי (הערך המתואם של האג"ח, המהווה את השווי התיאורטי של האג"ח המתקבל באמצעות תוספת הפרשי ההצמדה והריבית שנצברה לערך הנקוב) ואימוץ מגבלות מסוימות לגבי חלוקת דיבידנד שהגוף הממוזג יקח על עצמו.
דיסקונט השקעות מחזיקה כיום בכור (70%), נכסים ובנין (79%), סלקום (47%), שופרסל (46%), אלרון (51%), המלט (60%) ומעריב (62%).