$
בורסת ת"א

פרסום ראשון: נגה רחמני עוזב את העסק: אביו צפוי להחליפו כיו"ר חברת הביטוח איילון

בעקבות ההרשעה בפרשת קרטל הביטוח, יוכל לוי רחמני להיכנס לתפקיד בחברת הביטוח רק החל מחודש אוקטובר השנה

אסף גילעם 16:1010.05.12

זעזוע בחברת הביטוח איילון שבשליטת משפחת רחמני. אב המשפחה לוי רחמני, המכהן כמנכ"ל חברת האחזקות, החליט להחליף את בנו המכהן כיו"ר חברת הבת, איילון ביטוח. בעקבות תיקון 16, נאלץ לאחרונה נגה רחמני להודיע על פרישה, עד לגיבוש הסכם חדש שיזכה לאישור המוסדיים, אך נראה שאביו החליט

אחרת.

 

הצעד מפתיע מאוד, בהתחשב בעובדה כי עד עתה יועד נגה רחמני לרשת את ניהול העסק המשפחתי. עד ההרשעה ב-2005 בפרשת קרטל הביטוח של שנות ה-90, כיהן לוי רחמני כמנכ"ל איילון ביטוח, ובנו נגה ששימש משנה למנכ"ל. בפרשת קרטל חברות הביטוח, הורשעו שש חברות ביטוח (מגדל, כלל, המגן, ציון, סהר, מנורה ואיילון) ו־11 נושאי משרה בהן בגין הסדרים כובלים.

 

בעקבות פשרה שהושגה בזמנו עם המפקח על הביטוח, אייל בן שלוש, לאחר שנדחה ערעורם של לוי ונגה רחמני על הרשעתם לבית המשפט העליון, הוסכם כי החל מאוקטובר 2005 לא יוכלו לכהן כנושאי משרה בחברה. האיסור על לוי רחמני נקבע לתקופה של שבע שנים, בעוד על נגה רחמני חל האיסור למשך שלוש שנים. באוקטובר 2008 חזר נגה רחמני לחברת הביטח, בה הוא כיהן עד לאחרונה כיו"ר פעיל.

 

בעקבות תיקון 16 לחוק החברות שנכנס לתוקף במאי 2011, נאלץ נגה רחמני לקבל את אישור בעלי המניות להסכם העסקתו שפקע ב-15 בנובמבר. לאור הקשיים שבהם נתקלו לוי רחמני, בעל השליטה בחברת הביטוח איילון ובנו, נגה רחמני, להשיג את אישור בעלי המניות לתנאי העסקתם לתקופה בת שלוש שנים, כפי שדורש התיקון, הודיע נגה רחמני על התפטרותו מתפקיד יו"ר חברת הביטוח.

 

אלא שבאותה העת חמני הבן לא התכוון לוותר על זכויות הניהול שלו, וכוונתו היתה לנסות לגבש לעצמו תנאי העסקה חדשים שיעלו בקנה אחד עם דרישות הגופים המוסדיים המחזיקים במניית איילון, ולהביא לאישורם בחודשים הקרובים.

 

לכאורה, במהלך התקופה שבה ינהל משא ומתן עם הגופים המוסדיים על תנאי העסקתו הוא לא יהיה זכאי לקבל משכורת כלל. לאור זאת, מצא רחמני פתרון יצירתי לתקופת הביניים: הוא הודיע לחברה על הפסקת ההתקשרות שלו עמה ערב פקיעת ההסכם עמו, באופן שיזכה אותו לפי ההסכם הנוכחי שלו בשישה חודשי הודעה מוקדמת בשכר מלא. בינתיים, המשיך רחמני הבן לכהן כיו"ר חברת הביטוח ולא כיו"ר פעיל (כפי שהיה עד כה). זאת, מאחר שהחוק מבחין בין הצורך לאשר את תנאי ההעסקה של רחמני על ידי בעלי מניות המיעוט לבין המינוי עצמו, שלא דורש אישור כזה.

 

אך כעת נראה שאביו החליט אחרת. על רקע התביעה הנגזרת, והקושי שצפויה להציב חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי, להתנגד להסכם העסקה מחודש לרחמני הבן, הערכות הן כי לוי רחמני יכנס לתפקיד יו"ר איילון ביטוח.

 

מלוי רחמני נמסר כי "נגה הודיע כבר לפני כ-6 חודשים על פרישתו. התקופה תגיע לסיום ב-15 במאי, ואז יתכנס הדירקטוריון להחליט על זהות היו"ר הבא. זה סיפור לא פשוט, יש פה הרבה גורמים מעורבים: התביעה הנגזרת, הרשות, אנטרופי ועוד".

 

החזירו 22.5 מיליון שקל מתוך שכר של 103 מיליון שקל

 

אתמול פורסם כי לוי ונגה רחמני, הגיעו להסכם פשרה בתביעה הנגזרת שהוגשה נגדם ע"י בעלי מניות מיעוט בחברה, ולפיו ישיבו לחברה 22.5 מיליון שקל מתוך שכר של 103 מיליון שקל שקיבלו השניים בין 2002-2011 לבורסה. ההסכם נחתם בין בעלי השליטה ומספר דירקטורים בה בהווה ובעבר לבין בעלת מניות המיעוט.

 

איילון ביטוח, חברת הביטוח השישית בגודלה בארץ, נשלטת ע"י המשפחה (85%) ועוסקת בפעילות ביטוח כללי וביטוח חיים, ומנהלת קרנות פנסיה, קופות גמל, ופעילויות שוק ההון בהיקף של יותר מ-3 מיליארד שקל.

 

בתביעה, שהוגשה באוקטובר 2011, טענה בעלת מניות המיעוט כי החל מ-1997 נמנעו רחמני האב והבן באופן עקבי מהלביא את שכרם לאישור אסיפת בעלי המניות של החברה, כאשר שכרם, הצמוד למדד, עולה מדי שנה ב-10% מעבר לעליית המדד, וזאת בנוסף לכך ששכרם צמוד לשיעור עליית מדד המחירים לצרכן.

 

התובעים טענו כי מ-2002 חומסים בני המשפחה את קופת החברה. רשות ני"ע העבירה מכתב עמדה שלפיו מ-2005 מאושר שכרם של השניים ללא אישור אסיפת בעלי המניות וכי הארכת ההסכם ב-2002 נעשה בצורה לא חוקית.

 

בין 2002-2011 שולמו ללוי רחמני, המחזיק ב-83.4% ממניות הקבוצה ומכהן בה היום כמנכ"ל איילון אחזקות, יותר מ-69 מיליון שקל. לבנו נגה, המכהן כיום כיו"ר איילון ביטוח, שולמו בין 2002 ל-2008 כ-34 מיליון שקל. ב-2011 השתכר נגה רחמני סכום של 3.9 מיליון שקל, בהמשך לעלות שכר של 4 מיליון שקל ב-2010.

 

בעלי השליטה באיילון הסבירו כי בניכוי מס-הכנסה וכל יתר תשלומי החובה וההפרשות, מסתכם השכר נטו ששולם ללוי ונגה רחמני בתקופה הרלוונטית בכ-43 מיליון שקל בלבד. מתוכם החליטו לוי ונגה רחמני לפעול להשבת למעלה ממחצית מהסכום, 22.5 מיליון שקל, לקופת החברה. "ההחזר מעמיד את השכר נטו ששולם לאורך תקופה של עשור ללוי ולנגה על כמיליון שקל בשנה נטו לכל אחד. מדובר על שכר נמוך באופן משמעותי ואף קיצוני ביחס לשכרם של כל נושאי המשרה המקבילים ללוי ונגה רחמני בעולם ההשקעות והביטוח", טוענים השניים בהודעה שפרסמו.

 

באי כח התובעת הנגזרת, עוה"ד שלומי מושקוביץ, יניב סטיס איתן חיימוביץ ונתי פולינגר מסרו בתגובה: "אנו מברכים על השגת פשרה זו. הפיצוי המשולם במסגרת התביעה הנגזרת, הינו חסר תקדים בהיקפו. מאליו מובן, כי הסך האמור לא היה משולם, אלמלא היתה מוגשת התביעה הנגזרת. הסכם הפשרה יוגש לבית המשפט בתוך ימים אחדים והוא כפוף לאישורו."

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x