"השוק לא מאמין לנוחי דנקנר ומצביע ברגליים"
כך לפי מאיר מזוז, מנכ"ל אקסלנס קרנות נאמנות בכנס מנהלי ההשקעות בתל אביב. מנהל ההשקעות של פסגות: "החשש מהסדר של אי.די.בי הוא 'נבואה שמגשימה את עצמה'"
מנהלי ההשקעות הבכירים התכנסו היום בכנס שוק ההון של גלובס ו-BDO זיו האפט בתל אביב, על מנת לדון היכן כדאי להשקיע את הכסף בשנה הקרובה.
בתחילת דבריהם התייחסו המנהלים מה הם מעריכים שיעשה שוק ההון המקומי בישראל בשנה הקרובה. שלומי ברכה מנהל השקעות ראשי של פסגות, פתח
מניות תמר יעשו תשואה עודפת
בהתייחסות לסקטורים המעניינים להשקעה אמר מאיר מזוז, מנכ"ל אקסלנס קרנות נאמנות: "אני חושב שכל המניות שקשורות למאגר תמר יעשו תשואה עודפת על השוק".
ברכה מצידו התייחס למניות הנדל"ן ואמר כי "ענף מעניין הוא חברות נדל"ן מניב, המשקיעיות גם בישראל וגם בחול. זה ענף שיעניק תשואות עודפות על המדדים".
תמיר פורת סמנכ"ל השקעות ומחקר כלל פיננסים: "צריך להתמקד בסקטור האנרגיה בחברות הקשורות למאגר תמר, שם שיעורי ההיוון ילכו וירדו עם התקדמות התהליכים ב-2013. פורת דווקא מאמין כי סקטור הביומד מעניין להשקעה, יחד עם סקטור הטכנולוגיה, שם לדבריו, יש לחברות ישראליות יתרון תחרותי.
"יש לאי.די.בי את הכסף לעמוד בהתחייבויות"
ויינשטיין: "מה שקרה באי.די.בי, עם הדיבידנים ועם עסקאות בעלי העניין, הביאו לתוצאה הנוכחית. זה לא התחיל היום. ברגע שמשאירים חברות עם הון עצמי מינימלי מגוחך ומינוף מטורף – התוצאה לפנינו. האם אי.די.בי תלך בדרך של אפריקה? אני נבוך ולא יודע מה לומר. יש להם כסף לעמוד בתשלומים בשנתיים הקרובות", אמר.
מזוז: "אם דנקנר ימכור חברות, והשוק יאמין שיש פה מימוש נכסים אמתי יהיה שינוי כיוון. כרגע השוק לא מאמין ומצביע ברגליים".
ברכה: "בדרך כלל כשחברות מתחילות להגיע למצב כזה, זה נבואה שמגשימה את עצמה. חברת אחזקות שמתפרקת בלחץ – זה חברה שמחזיקי האג"ח שלה יפגעו".
מה שיעור החשיפה שצריך להיות לחו"ל?
ברכה: "זה תשובה שמשתנה – היום אנחנו חושבים שבמניות צריך להיות בשיעור של 50% ולפעמים יותר, באג"ח ממשלתיות אין מה לחפש בחו"ל. זה גוזר שיעור של כ-25% כיום". מבחינת שווקים שיותר מעניינים להשקעה אמר ברכה "אני מעדיף לבחון את הסקטור, אם אני מסתכל על חברת תרופה צרפתית, אני מסתכל על התמחור יחסית לענף. אנחנו חושבים שענף הפארמה יש חברות מאוד מעניינות, ובסקטור הטכנולוגיה, יש חברות שניתן לרכוש כיום בזול. זה גוזר השקעה יותר בארה"ב, אבל היא נובעת מהענפים שמעניינים כיום להשקעה לדעתינו".
"קשה לדבר על חשיפה ויציאה החוצה, על תיק השקעות" הסביר ויינשטיין, "אלא לפי תחום – מניות ואג"ח מממשליתי. אם זה במניות, אין ספק שהמניות בחו"ל מעניינות לאין ערוך לעומת המניות בארץ, כשאני לא מפחד כעת מהפסדים בעקבות התחזקות השקל, שלא צפויה. מבחינת אג"ח קונצרני, בעיקר לא מדורג, בחו"ל עדיין משקפות תשואה נמוכה מדי לסיכון, ולכן בארץ הן יותר מעניינות.
מזוז האשים את הרגולציה בפיגור של השוק המקומי לעומת חו"ל בשנה האחרונה ואמר כי "אם הרגולטור ילך לכיוון השוק, אז בהחלט מעניין להשקיע פה. יש פה ערך וזה מה שקובע בסופו של דבר".
אז איפה לשים את הכסף?
פורת: "צריך לשים את הכסף בשוק. אין התראה מתי השינוי בשווקים יגיעו ויתחילו העליות. יש הרבה סימני שאלה ואי ודאות, אך הגישה כיום צריכה להיות, פחות להצמד לסקטורים, יותר פיזור, ייתכן סקטור בעייתי אבל עם חברות מעניינות בניתוח מעמיק".
ברכה: "אני חושב שכדאי להיות בחשיפה גדולה בתיק למניות טכנולוגיה בארה"ב, אבל לא דרך תעודת סל על הנאסד"ק – כי אז קונים חשיפה גדולה מאוד לאפל, שלאו דווקא רוצים בתיק". אחד המקורות הפוטנציאלים למשבר חדש, זה סין. הכלכלה הסינית אחראית לזינוקים במחירים הסחורות בשנים האחרונות, ולכן נראה לי שגם חשיפה לסחורות, ולשוק הסיני טומנת סיכונים רבים".
ויינשטיין: "איפה שהולכים להיות הפסדי הון של 20-30% זה באג"ח ממשלתי בארה"ב וגרמניה, עם תשואות ריאליות שליליות. בינתיים מומלץ להתרכז במניות גדולות המחלקות דיבדנדים שצומחים משנה לשנה".