הפרלמנט הבריטי: "מרדוק לא ניחן במידות הראויות לניהול תאגיד בינלאומי גדול"
ועדת החקירה שהקים הפרלמנט הבריטי הציגה את ממצאיה על פרשת האזנות הסתר בצהובון "ניוז אוף דה וורלד" שבשליטת ניוז קורפ. הערכות: הרגולטור הבריטי יאלץ את מרדוק למכור את חלקו ברשת הטלוויזיה בלווין BSkyB
איל התקשורת רופרט מרדוק, מייסד ויו"ר התאגיד הרב־לאומי ניוז קורפ, "אינו ניחן במידות הראויות" לניהול חברה בינלאומית גדולה - כך קבעה אתמול ועדת מחוקקים בריטית שחקרה את פרשת ציתותי הטלפון בשבועון הצהוב "ניוז אוף דה וורלד".
לפי דיווח של "הלוס אנג'לס טיימס", אף
הדו"ח שפרסמה אתמול הוועדה האשים את מרדוק ואת בנו ג'יימס בהפגנות "עיוורון מרצון" לפריצות הטלפונים שביצע "ניוז אוף דה וורלד", וקבע כי העיתון "ניסה במכוון לסכל את חקירת המשטרה" בפעילותו הבלתי חוקית.
ג'ון וויטינגדייל, יו"ר ועדת הפרלמנט הבריטי לתרבות, מדיה וספורט, אמר כי "אף שאין ראיה מוצקה המוכיחה שג'יימס מרדוק היה מודע למעשים, עדיין הסתובבו שמועות בנושא והוועדה נדהמה מכך שהוא לא טרח לנסות ולחפש להן הוכחה".
יתרה מזאת, הוועדה קבעה כי ניוז קורפ, הבעלים של ניוז אינטרנשיונל - החברה שהוציאה לאור את "ניוז אוף דה וורלד" - "ביקשה לקנות שקט ולשלם כסף כדי לגרום לבעיה להיעלם".
טום ווטסון, חבר פרלמנט מהלייבור שנחשב לאחד המבקרים החריפים ביותר של מרדוק, בירך אתמול על ממצאי הוועדה. לדבריו, "האנשים הללו השחיתו את ארצנו. הם המיטו חרפה על כוחות המשטרה שלנו ועל הפרלמנט. הם שיקרו ובגדו, סחטו והתנהגו כבריונים, ועל כולנו להתבייש בהיזכרנו כמה חששנו מפניהם במשך כל כך הרבה זמן". יודגש כי הדו"ח לא האשים את מרדוק בהולכת שולל את הפרלמנט, אך כן קבע כי כמה ממקורביו שהעידו עשו כן.
בין אותם מקורבים וכפופים ציין הדו"ח את לס הינטון, יד ימינו של מרדוק; קולין מיילר, העורך האחרון של "ניוז אוף דה וורלד"; וטום קרון, ששימש במשך כמה עשורים כעורך הדין מטעם העיתון. הפרשה התפוצצה ביולי 2011, וכשבועיים לאחר מכן נסגר העיתון.