$
שווקי חו"ל

מלחמת עולם בין בעלי המניות של סיטי על שכר המנכ"ל

בשנה שעברה עמד שכרו של ויקראם פנדיט על 15 מיליון דולר; קרנות פנסיה ונאמנות גורסות שמדובר בשכר מוגזם, ואילו קרנות הגידור אוחזות בדיעה הפוכה; כ-55% מבעלי המניות מתנגדים לאישור שכר חמשת בכירי הבנק

סוכנויות הידיעות 18:0718.04.12

מלחמת עולם בין בעלי המניות של סיטיגרופ: המשקיעים המוסדיים בבנק הכוללים קרנות פנסיה וקרנות נאמנות מביעים מחאה עזה על שכרו הגבוה, לטענתם של מנכ"ל הבנק ויקראם פנדיט. בשנת 2011 הסתמכה עלות שכרו של פנדיט ב-15 מיליון דולר.

 

זו הפעם הראשונה שבעלי מניות מתנגדים לשכר המנכ"ל בסיטיגרופ ובכלל מתנגדים לשכרו של מנכ"ל בענקית פיננסים כמו סיטי.

 

הצבעת בעלי המניות של סיטי על שכר המנכ"ל מגיעה על רקע העלייה החדה בחוב האמריקאי, עת של מחאה בשל אי-השיוויון בהכנסות ובעיקר לאור תנועת המחאה "לשחרר את וול סטריט".

 

כ-55% מבעלי המניות של סיטיגרופ הצביעו נגד התוכנית להשאיר את שכר חמשת הבכירים בבנק על כנו.

 

בשנה שעברה, רק 2% מבעלי המניות הצביעו נגד תוכניות השכר של הבכירים בחברות פיננסיות, כך עולה מהנתונים של ISS. במקרים אחדים, דירקטוריון החברות הגיב בהפחתת שכר המנהלים. במקרה של סיטיגרופ, חברת הייעוץ ISS מבקשת מבעלי המניות להתנגד לתוכנית השכר, תוך שהיא מציינת שחבילת השכר נעדרת קשר מספיק חזק לביצועי מניית הבנק.

 

שכר המנכ"ל הוא בעייה ארוכת טווח בסיטיגרופ, עוד הרבה לפני שפנדיט הפך למנכ"ל הבנק. סיטי סיפקה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר, בהשוואה לבנקים אחרים במהלך העשור האחרון, אך מנגד דורגה כמשלמת השכר הטובה ביותר. מצב זה הוא בין היתר היסוד המוצק ביותר למחאה של בעלי המניות.

 

אתמול זינקה מניית סיטיגרופ ב-3.2% למחיר של 35.08 דולר, אך מאז פרוץ המשבר הפיננסי ערכה נחתך ביותר מ-80%.

 

בשנת 2011 נהנה פנדיט משכר בסיס של 1.67 מיליון דולר ובונוס במזומן של 5.3 מיליון דולר. בנוסף, קיבל פנדיט חבילה מניות של 40 מיליון דולר, אותה הוא יקבל בחלקים עד לסוף 2015. 

 

כדי להצדיק את התשלום למנכ"ל, מצאה סיטי מספר תירוצים בניהם העובדה שהרווח הנקי של הבנק עמד על 11.1 מיליארד דולר ב-2011, עלייה של 4% לעומת 2010.

 

"סיטיגרופ נוהלה בצורה מזעזעת וכל דבר שביצעה היה גרוע", אמר דיוויד דרמן, אחד מהגורואים המפורסמים של וול סטריט ומי שמחזיק במניות סיטיגרופ בשווי של 400 אלף דולר.

 

שכרו של פנדיט גבוה בהשוואה לחלק ממתחרותיה, למשל לויד בלאנקפיין, מנכ"ל גולדמן זאקס זכה לשכר של הנמוך ב-3 מיליון דולר מפנדיט, בעוד שכרו של מנכ"ל ג'יי פי מורגן הסתכם ב-10.5 מיליון דולר.

 

לא כל בעלי המניות של סיטיגרופ מנגדים לאישור שכרו של המנכ"ל. ביל אקמן, דמות ידועה בוול סטריט ומנהל קרן הגידור Square Capital, המחזיק בכ-26 מיליון מניות של הבנק אמר כי "פנדיט עושה עבודה מצויינת והבנק התקדם מאוד במהלך כהונתו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x