$
בורסת ת"א

צעד נוסף בתוכנית האסטרטגית: כור תמוזג עם דסק"ש תמורת 800 מיליון שקל

אי.די.בי מובילה מהלך לשיטוח הפירמידה דרך מחיקת כור מהמסחר והפיכת דסק"ש לחברת האחזקות המרכזית בקבוצה, שתחזיק בפרות המזומנים סלקום, שופרסל ונכסים ובנין, לצד מכתשים אגן וקרדיט סוויס

גולן חזני 07:3214.02.12

נוחי דנקנר, בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי, מבקש למחוק את חברת כור מהמסחר בבורסה בתל אביב ובתהליך מיזוג למכור אותה לחברה־האם שלה, דיסקונט השקעות. על הצעד שמוביל דנקנר למיזוג החברות דווח ב"כלכליסט" שלשום. דנקנר מציע לבעלי המניות של כור שאינם דיסקונט השקעות לקבל את התמורה על המניות במזומן. דירקטוריון כור קיבל את ההצעה שהגישה דיסקונט השקעות.

 

מה דעתך על מניית דיסקונט השקעות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

קופת מזומנים עשירה

דיסקונט השקעות מחזיקה כיום ב־70% ממניות כור, ומבין 30% האחרים מחזיקה אי.די.בי פתוח, שמחזיקה בדסק"ש, מחזיקה ב־13.35% ששוויים בשוק עומד כיום על כ־305 מיליון שקל. כלל ביטוח וכלל פיננסים, גם הן חברות בקבוצת אי.די.בי, מחזיקות בכ־3.3% ממניות כור דרך קופות הגמל, קרנות הפנסיה וקרנות הנאמנות, כך שבעלי המניות מקרב הציבור מחזיקים בכ־13.3% מהמניות בלבד.

 

בעסקת מיזוג כזו צפויה אי.די.בי פתוח לקבל תמורה במזומן עבור מניות כור שבידיה וההנחה היא שהעסקה תבוצע בפרמיה על מחיר השוק, כך שאי.די.בי פתוח תקבל למעלה מ־350 מיליון שקל, שצפויים לסייע לה ולחברה־האם, אי.די.בי אחזקות, בפירעונות האג"ח שלהן עד למחצית 2013.

 

דיסקונט השקעות תקבל לידיה בעסקה את כל הנכסים וההתחייבויות של כור, כולל קופה של 3 מיליארד שקל במזומן. שווייה של כור בעסקה ייקבע על ידי מעריך שווי חיצוני ובלתי תלוי שייבחר לצורך כך.

 

החברה הממוזגת תחזיק ב־40% ממניות מכתשים אגן, 2.5% ממניות בנק קרדיט סוויס השוויצרי, 47% ממניות סלקום, 50% ממניות שופרסל, 79% ממניות נכסים ובנין, 50% מאלרון ושליטה בחברות נוספות כמו מעריב, המלט ומקסימה.

 

"המהלך צפוי ליצור חברה ממוזגת בעלת נזילות גבוהה מאוד, מאזן חזק ויציב ופיזור רחב של אחזקות בחברות מובילות בתחומן אשר פועלות במגוון תחומים בישראל ובחו"ל, והוא מהווה חלק מהאסטרטגיה של קבוצת אי.די.בי לשטח ולפשט את מבנה האחזקות של הקבוצה תוך יצירת חיסכון והתייעלות תפעולית", נכתב בהודעת החברה.

 

מהלך מורכב לביצוע

למרות הודעת הקבוצה, הרי שמדובר במהלך מורכב לביצוע: להחלטה נדרשים אישורים רבים, הן של מחזיקי האג"ח של דיסקונט השקעות ושל כור, והן של בעלי מניות המיעוט בשתי החברות.

 

החלק החיובי בהצעה טמון בעובדה שמחזיקי האג"ח של כור יקבלו תוספת יציבות בדמות האחזקות התזרימיות החזקות של דיסקונט השקעות, כמו שופרסל, סלקום ונכסים ובניין. בעלי האג"ח של דיסקונט השקעות יקבלו חיזוק דרך קופת מזומנים שמנה של 2.8 מיליארד שקל נטו (אם מנכים 1.3 מיליארד שקל נוספים משועבדים) מכור שמצטרפים ליתרות מזומן של כ־1.7 מיליארד שקל בקופת דיסקונט השקעות. כמובן שדיסקונט השקעות צפויה לשלם כ־750–800 מיליון שקל עבור מניות המיעוט בכור, כך שהיקף המזומן יירד בסכום זה.

 

המכשול לעסקה עשוי להיות בדמות התנגדות של בעלי המניות בכור לעסקה ולמחיר שיוצע להם, או מצד מחזיקי האג"ח של כור, שיסרבו להיפטר מחברה עם מזומנים של מיליארדי שקלים, אף שברור שמזומנים אלה מיועדים להשקעות חדשות.

 

המהלך הנוכחי של קבוצת אי.די.בי מצטרף למהלך קודם להעשרת קופת המזומנים של החברות העומדות בראש הפירמידה העסקית, אי.די.בי פתוח ואי.די.בי אחזקות, שעליו דיווחה בסוף השבוע החולף – מכירת 55% ממניות משאב שהוחזקו על ידי כלל תעשיות לידי משפחת לבנת, שמחזיקה כיום בכ־13.3% ממניות אי.די.בי אחזקות. המהלך צפוי לייצר לכלל תעשיות רווח הון של כ־750–850 מיליון שקל, שביחד עם הרווח ממכירת פאנדטק והתוספת ליתרת הרווחים הראויים לחלוקה כתוצאה מאימוץ תקן 9, צפוי להפוך לדיבידנד לבעלי המניות של כת"ש. אי.די.בי פתוח, המחזיקה ב־60% ממניות כת"ש צפויה להכניס כ־800–860 מיליון שקל לקופתה מהדיבידנד שיחולק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x