דיתה ברוניצקי: "באורמת לא לוקחים סיכונים בכל הקשור למחירי החשמל"
מנכ"לית אורמת תעשיות בכנס ת"א 100 Live2 של "כלכליסט" ואקסלנס: "כל תחנות הכוח שבבעלותנו מגובות בחוזי חשמל ארוכי טווח"
"הייחוד של קבוצת אורמת לעומת השחקנים האחרים בתחום האנרגיה החליפית והגיאו תרמית הוא השילוב האנכי שיש לנו לכל אורך שרשרת המזון" כך אמרה דיתה ברוניצקי, מנכ"לית אורמת תעשיות, בכנס ת"א 100 Live2 של "כלכליסט" ואקסלנס.
"השילוב האנכי כולל גם בנייה, מימון והפעלה של
"קבוצת אורמת חזקה מאוד בזיהוי והוכחת שדות גיאו תרמיים. זה דומה קצת להוכחת שדות נפט וגז, אולם בסיכומו של דבר מדובר במציאת 'חבית נפט' המייצרת חשמל. אורמת פועלת יותר מ-45 שנה בתחום האנרגיה החליפית. בשנת 1965 התחלנו לפעול בתחום אנרגית השמש, והיום כרטיס הביקור שלנו ברור מאוד".
בבעלות אורמת תחנות כוח בהספק של 553 מגה ווט, שרובן גיאו תרמיות, וחלקן הקטן מופעלות באמצעות חום שיורי. ברוניצקי הסבירה כי מבחינת מודל עסקי, באורמת לא לוקחים סיכונים בכל הקשור למחירי החשמל. "כל תחנות הכוח שבבעלותנו מגובות בחוזי חשמל ארוכי טווח, כשחוזה חשמל טיפוסי הוא בין 20 ל-25 שנה. חוזה ארוך כזה מבטיח תזרים מזומנים יציב, ובעיקר מבטיח את המרכיב המשתנה של עלות הדלק".
ברוניצקי דיברה על פוטנציאל הפעילות בתחומי האנרגיה החליפית בכלל והאנרגיה הגיאו תרמית בפרט בעולם כולו. "כיום מותקנים בעולם מתקנים המפעילים 10,700 מגה וואט באנרגיה גיאו תרמית, כשהפוטנציאל העולמי הוא בערך פי 7 מההיקף הזה". לדבריה, יש בתחום אופק גידול עצום . "מדובר בתחום בו אין הרבה שחקנים כי הוא תחום פעילות לא קל, אולם יש בו פוטנציאל אדיר גם בזכות החקיקה התומכת".
ברוניצקי הסבירה כי החקיקה בעולם תומכת באנרגיה גיאו תרמית בגלל שלוש סיבות עיקריות. "הסיבה הראשונה היא הדאגה משינוי האקלים, השנייה היא הצורך לגוון את מקורות הדלק בייצור החשמל, והסיבה השלישית היא יצירת ביטחון באספקת החשמל השוטפת מכיוון שמדובר במוצר אסטרטגי".
ברוניצקי ציינה כי החקיקה התומכת מחייבת חברות חשמל לכך שחלק משמעותי מייצור החשמל שלהן יבוא ממקורות אנרגיה חלופיים, כדי להקטין את התלות העולמית בדלקים מזהמים. "חקיקה תומכת זו יוצרת ביקוש לחשמל ירוק, שמייצר עבורנו הזדמנויות עסקיות". לדברי ברוניצקי, אורמת תעשיות מתכוונת לצמוח מהיקף פעילות של 553 מגה וואט בשנת 2010 להיקף של 773 בשנת 2013.