"מזרחי טפחות – הבנק היחיד שהתייעל מאז 2004"
ראש החטיבה הפיננסית במזרחי טפחות בכנס "ת"א 100 Live2" של "כלכליסט" ואקסלנס: "העלייה החדה במחירי הנדל"ן לא קרתה בגלל שהבנקים נהגו בחוסר אחריות"
17:5112.04.11
"כל אנליסט, כל משקיע וכל יועץ שמסתכל על המערכת הבנקאית בישראל יודע שהבעיה המרכזית היא לא צד ההכנסות, אלא שליטה בצד ההוצאות. ההישג האסטרטגי הכי גדול של בנק מזרחי טפחות בשנים האחרונות היה העובדה שהצלחנו להגיע להבנות ולשקט עם ועד העובדים וליישם תוכנית פרישה מרצון. בדרך כלל בנקאות זה עסק של יתרון לגודל, והנה הפלא ופלא הבנק הכי יעיל בישראל והיחיד שהצליח להתייעל במהלך שש השנים האחרונות הוא מזרחי טפחות" - כך אמר ראש החטיבה הפיננסית בבנק מזרחי טפחות אלדד פרשר בכנס "ת"א 100 Live2" של "כלכליסט" ובית ההשקעות אקסלנס.
הגבוהה ביותר במערכת הבנקאית בישראל – וזאת תוך הצגת שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 7% בפקדונות ובשיעור צמיחה שנתי ממוצע של 9% באשראי לציבור".
פרשר סיכם בדבריו את הישגי הבנק מאז המיזוג בין מזרחי לטפחות בסוף 2004: "לקראת סוף 2004 מרבית הנהלת הבנק התחלפה וייצרנו תוכנית אסטרטגית מאוד ברורה לגבי צד ההכנסות וצד ההוצאות, זאת תוך הבנה שאי אפשר לייצר אסטרטגיה מובילה ומנצחת בלי לקשור את צד ההוצאה. תוך שש שנים, הפכנו להיות הבנק עם התשואה להון
מה דעתך על מניית מזרחי טפחות:
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לדברי פרשר, "אחד העוגנים שלקחנו על עצמנו כבנק הוא להיות בנק קמעונאי אמיתי שכ-60% מהכנסותיו וממאזנו ניזונים ממשקי הבית. לקחנו על עצמנו את הסינרגיה בין המיס-מץ' של היותנו בנק המשכנתאות הגדול במערכת לבין זה שבתחילת המיזוג היינו רק בנתח שוק של 8% בקמעונאות. צברנו עוד ועוד חשבונות פרטיים של משקי בית. בשנים 2008 ו-2009 צברנו בין 30 ל-40 אלף חשבונות נטו וב-2010 גדלנו ב-60 אלף חשבונות נטו. היעד שלנו הוא להמשיך לגדול ב-50 אלף חשבונות נטו בשנה. במקביל, הגדלנו את נתח השוק שלנו בתחום המשכנתאות מ-28% ל-32.6%".
לגבי שוק המשכנתאות, ציין פרשר כי "כל הבנקים במדינת ישראל נוהגים מנהג אחראי מאוד בדרך החיתום בתחום המשכנתאות. היתה צמיחה מסיבית בשוק הזה, ומי שחושב שזה נעצר שיסתכל על הנתונים בינואר ופברואר 2011 (משכנתאות חדשות של כ-4 מיליארד שקל בכל חודש, ת"ז) והנתון במרץ גם דומה. מבחינה ריאלית, מחירי הנדל"ן חזרו לאיפה שהיו לפני עשר שנים. העלייה החדה במחירים בשנים האחרונות לא קרתה בגלל שהבנקים נהגו בחוסר אחריות".
בסיכום דבריו התייחס פרשר להמשך יישום התוכנית האסטרטגית של הבנק: "התוכנית שלנו מאוד פשוטה: גידול שנתי ממוצע של 8% בהכנסות ושל 4% בלבד בהוצאות. ברבעון הרביעי של 2010 הצגנו תשואה להון של 13.2% ופתאום יותר ויותר אנשים מסכימים שבהחלט אפשרי להגיע ליעד שלנו – תשואה להון של 15% ב-2013".