$
מט"ח וסחורות

הנפט ירד ב-1.6% ל-102.7 דולר לחבית

הנפט ירד לאחר שהגירעון המסחרי בסין ונתוני מאקרו מאכזבים גרמו לחשש לירידה בביקוש; בסעודיה, יצואנית הנפט הגדולה בעולם, פתחה המשטרה באש על מפגינים; הזהב ירד ב-1.2% ל-1,412.5 דולר לאונקיה

סוכנויות הידיעות 22:0510.03.11

הנפט ירד היום (ה') על רקע ירידות חדות במניות בוול סטריט, התחזקות הדולר, נתוני מאקרו מאכזבים ודיווחים מפתיעים על גירעון בסין אשר העלו את החששות לירידה בביקוש העולמי לאנרגיה. החוזים למסירה באפריל ירדו ב-1.6% ונסגרו במחיר של 102.7 דולר לחבית. כמו כן, דיווחים על כך שכוחות

משטרה בסעודיה פתחו באש על מפגינים בעיר קאטיף שבמערב המדינה השפיעו על המסחר, מכיוון שסעודיה היא יצואנית הנפט הגדולה בעולם. לפי הדיווחים, המשטרה הסעודית פתחה באש רובים לעבר כמה מאות מפגינים שצעדו ברחובות.

 

המהומות האחרונות במזרח התיכון דילגו על סעודיה והתרכזו במדינות הפחות עשירות, מצרים, לוב ותוניסיה. אך כל סימן לחוסר שקט בממלכה הסעודית יכול להשפיע באופן קיצוני על מחירי הנפט. סעודיה מייצרת כ-9 מיליון חביות נפט ליום והיא חברת אופ"ק היחידה עם יכולת ייצור מספקת כדי להשלים חוסרים באספקה מכל מדינה אחרת באירגון.

 

"סעודיה היא היצרנית הגדולה ביותר באופ"ק. אם יהיה שם חוסר יציבות אנחנו עשויים לראות את השוק מגיע ל-150 דולר לחבית בתקופה קצרה מאוד", אמר מארק ווגונר, נשיא אקסל פיוטורס לסוכנויות הידיעות.

 

סעודיה מייצרת 10% מכלל הנפט בעולם, והיא הגדילה את התפוקה כדי להשלים את המחסור בייצור של לוב. השווקים כבר היו במתח בציפיה ל"יום הזעם" שקבעו מפגינים למחר בממלכה. "אנחנו לא מצפים שחוסר הוודאות ייפתר עד אשר יהיה ברור יותר מה קורה באירועים המתוכננים ליום שישי", אמרו אנליסטים של ברקליס במכתב ללקוחות.

 

בלוב נמשכה הלחימה בין כוחות הממשל למורדים. שר הנפט בפועל של לוב אמר כי תפוקת הנפט של המדינה ירדה ל-500 אלף חביות ליום מ-1.6 מיליון חביות לפני תחילת המהומות.

 

הזהב ירד היום בעקבות התחזקות הדולר והידיעות על כך שסין סיימה את פברואר עם גירעון מסחרי בלתי צפוי. החוזים למסירה באפריל ירדו ב-1.2% ל-1,412.5 דולר לאונקיה. החוזים העתידיים על הכסף ירדו ב-2.7% כאשר החוזים למסירה במאי נסגרו על 35.07 דולר לאונקיה.

 

סין רשמה בפברואר גירעון מסחרי בלתי צפוי של 7.3 מיליארד דולר. מדובר בגירעון הגבוה ביותר זה שבע שנים. הייצוא הסיני עלה ב-2.4% בפברואר - העלייה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2009. בין הסיבות להאטה ביצוא - חופשת ראש השנה הסיני, שפגעה בהיקף המשלוחים. במקביל נרשם זינוק של 19.4% ביבוא. הגירעון הסיני גבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים שצפו כי יעמוד על 4.9 מיליארד דולר בלבד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x