בלעדי ל"כלכליסט": גיל שויד שם קץ למאבק עם סופהוור
צ'ק פוינט רכשה את מניות המיעוט בסופהוור. מייסדי סופהוור עדי רופין ואיתי בוגנר יקבלו כ־2 מיליון דולר כל אחד
תם העידן של חברת סופהוור (Sofaware) כחברה־בת בצ'ק פוינט. 12 שנה לאחר שהוקמה כחברה עצמאית למחצה בתוך צ'ק פוינט וגייסה במהלך השנים כ־4 מיליון דולר מהחברה־האם, יפוזרו 27 העובדים של סופהוור בין המחלקות השונות של צ'ק פוינט החל מ־1 באפריל.
במסגרת הסכם שנחתם בין הצדדים, רכשה צ'ק פוינט את שארית המניות סופהוור מידי היזמים עדי רופין ואיתי בוגנר לפי שווי חברה של 20 מיליון דולר, כך שאלה יקבלו כ־2 מיליון דולר כל אחד. המניות של 27 העובדים הנוספים בחברה ייקנו על ידי צ'ק פוינט תמורת כ־170 אלף דולר בלבד, לפי שווי חברה נמוך הרבה יותר של כ־3 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
צ'ק פוינט, בוגנר ורופין סירבו להתייחס לפרטי העסקה. עם זאת, דובר צ'ק פוינט אישר ל"כלכליסט" כי "החברה הגיעה להסכמה עם סופהוור, כאשר עובדיה ומוצריה ישולבו בצ'ק פוינט". בזאת באה לסיומה תקופה ארוכה של התכתשויות משפטיות בין רופין ובוגנר לבין צ'ק פוינט וגיל שויד על גובה התמלוגים שצ'ק פוינט צריכה לשלם לסופהוור. בשנת 2008 פסקה השופטת דניה קרת־מאיר כי על צ'ק פוינט לשלם 13 מיליון שקל לרופין ובוגנר, וכי מודל התשלומים שעליו חתמה צ'ק פוינט עם סופהוור, המכונה "קוסט פלוס", אינו תקף.
גורם בשוק ציין כי "השווי שבו נרכשו מניותיה של סופהוור נמוך למדי ביחס לחברה שמכניסה לצ'ק פוינט כ־40–50 מיליון דולר מדי שנה. יש שיאמרו כי 20 מיליון דולר הוא גובה התמלוגים בלבד. עם זאת, יש לזכור שצ'ק פוינט היא מחזיקת מניות עיקרית בחברה, וכי סופהוור מוכרת היטב הודות למערך השיווק של צ'ק פוינט. שתי החברות קשורות זו בזו, כך שקשה לשקף לה שווי כחברה עצמאית". סופהוור מפתחת מוצרי אבטחת מידע לארגונים קטנים־בינוניים. ב־1999 נרכשו 60% ממניות החברה על ידי צ'ק פוינט, ומאז היא בעלת השליטה בה.