קסטרו מחסלת את הפעילות בגרמניה עם הפסד של 25.5 מיליון שקל
חברת האופנה הישראלית מרימה ידיים בגרמניה אחרי 8 שנות פעילות והפסדים של עשרות מיליונים. במקביל הודיעה כי תרשום בדוחות הקרובים הפסד של 4.5 מיליון שקל בגין הפעילות בשוויץ
קסטרומחסלת את הפעילות שלה בגרמניה עם הפסד של 25.5 מיליון שקל, שיכול לגדול בעתיד. החברה הודיעה היום (ב') לבורסה כי סיכמה עם חברת Gerry Weber כי האחרונה תרכוש מקסטרו את המיזם בגרמניה תמורת 5.5 מיליון שקל ולוקחת על עצמה את התחייבויות החברה כלפי העובדים וכלפי משכירי החנויות בהן פעלה רשת קסטרו בגרמניה.
קסטרו מצידה תרשום בעקבות המכירה הפסד של 25.5 מיליון שקל אשר יירשם בדוחות שלה לשנת 2010. יחד עם זאת, כתוצאה מהעסקה למכירת הפעילות היא תהנה מתזרים מזומנים חיובי של כ-2 מיליון יורו. מועד השלמת העסקה צפוי ב-31 במרץ, כך שככל הנראה תרשום קסטרו עוד רבעון אחד של הפסדים מהפעילות בגרמניה.
לא רק בגרמניה
החברה הודיעה כי תרשום הפסד של 4.5 מיליון שקל בעקבות הפחתת רכוש קבוע ומחיקת מלאים בפעילות החברה בשוויץ. בסך הכל תרשום קסטרו הפסד של 30 מיליון שקל ממכירת הפעילות בגרמניה והפעילות בשוויץ.
ההפסד מהפעילות בגרמניה לא כולל את ההפסד שיווצר לחברה מהפעילות השוטפת של המיזם בגרמניה במהלך 2011 ועד למועד העברת השליטה בו. קסטרו מציינת כי מרבית ההפסד מהפעילות השוטפת ינבע מהשקעות ברכוש קבוע שביצעה החברה בעבר והן הופחתו כבר. כמו כן, להפסד זה לא תהיה השפעה תזרימית על החברה.
השינויים בניהול לא שיפרו את המצב
קסטרו ייסדה לראשונה את הפעילות בגרמניה בנובמבר 2003, כשהבעלות והניהול התחלקו באופן כזה שחברת האופנה הישראלית החזיקה ב-49% מהזכויות במיזם והחברה הגרמנית Heine GmbH החזיקה את היתר. המיזם תפעל והקים את חנויות קסטרו בגרמניה, בהן נמכרו מוצרי החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מאוחר יותר, בחודש ינואר 2009 הסתיימה השותפות בין הצדדים, כך שלאחר דו"חותיה הכספיים של החברה לשנת 2009 הועברו הבעלות והניהול לקסטרו. כך שהפעילות בגרמניה באוחדה באופן מלא בתוצאותיה הכספיות של קסטרו.
דירקטוריון החברה מציין כי למעלה משנה סובלת הפעילות בגרמניה ובשוויץ מירידה בהכנסות. בניסיון לשפר את התוצאות בגרמניה, ביצעה החברה מספר שינויים במבנה הארגוני של הפעילות בגרמניה, במטרה לייעל פעילות זו ולשפר את התוצאות בגרמניה, אך ללא הצלחה.
הנהלת החברה מציינת בדיווח שלה לבורסה כי השינויים שבוצעו לא השיגו את התוצאות הרצויות ונכון למועד הדיווח המיזם בגרמניה מסב לחברה הפסדים כבדים. יחד עם זאת לא ציינה החברה את היקף ההפסד שתרשום ב-2010 מהפעילות השוטפת בגרמניה.
היסטוריה של השקעות בגרמניה
נכון לסוף 2008 הסתכמו ההשקעות של קסטרו בגרמניה (אם בדרך של הלוואת בעלים ואם בהשקעות במיזם המשותף) ב־9.8 מיליון יורו, שהם יותר מ־50 מיליון שקל. מ־40 החנויות שהיו אמורות לקום ברחבי המדינה, הוקמו בסופו של דבר רק תשע, כשהחברה סופרת מחלקות צמודות של גברים ונשים כשתי חנויות נפרדות, כך שלמעשה יש לחברה חמש חנויות בלבד.
ב־2008 גם נסגרה חנות הדגל של קסטרו בברלין עקב הוצאות שכר דירה גבוהות במיוחד, ועד היום עוד לא נפתחו חנויות חדשות במקומה.
רוטר היה אופטימי לאורך כל הדרך
אחרי שסיים את השותפות עם אוטו הגרמנית, היה מנכ"ל קסטרו אופטימי מתמיד: "מתחילת השנה, למרות הירידה הריאלית בגרמניה, אנחנו רואים אצלנו עלייה דו־ספרתית במכירות", אמר רוטר ל"כלכליסט" בחודש יוני 2009.
"יש לנו תוכניות עבודה לשלוש שנים, ואני מקווה שבסופן נוכל להגיד שעשינו את זה. כבר השנה נפתח שלוש חנויות ואנחנו מתכוונים להחליף חנויות יקרות בכאלה ששכר הדירה בהן יותר נמוך. יציאה לשוק חדש ומשוכלל מצריכה אורך נשימה - גם בלוחות הזמנים וגם בהשקעות הפיננסיות. אין פה דרכי קיצור", אמר אז באותו ראיון ל"כלכליסט".